Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] POWAZNY CYRK Z OBROTAMI- NIETYPOWE!! POMOZCIE
Anonymous - 28-09-2007, 09:03
| joukipauki napisał/a: | | W serwisie mnie wlasnie poinformowano ze to nie jest raczej przepustnica gdyz samochod nie gasnie |
Nie znają się po prostu wogóle. I nie wiedzą jakie są objawy padającej przpustnicy. Twoje auto ma klasyczne objawy kończenia się przepustnicy. Uwież mi. I słuchaj co piszemy, bo bardzo wielu KOWALI nie ma pojęcia jak ona nawet pracuje. To jest elektronika, nie zwykła klapka podnoszona linką.
KLIK TUTAJ
Anonymous - 28-09-2007, 23:00
Kurcze, nie moge sie skontaktowac z BARTKIEM przez PW.... jak ktos ma jakies namiary i mi poda, bylbym wdzieczny!! jutro jade samochod odebrac- zobacze co powiedza..
dam znac!! i mimo wszystko prosze o dalsze sugestie!
pozdrawiam
Hubeeert - 28-09-2007, 23:04
| joukipauki napisał/a: | | Kurcze, nie moge sie skontaktowac z BARTKIEM przez PW.... | Albo poczekaj albo spróbuj przez GG
Takich jak Ty jest wiecej
Anonymous - 28-09-2007, 23:08
czy problem przepustnicy jest az tak powazny...!!?? kurcze- mam przejechane 112tys, 98rocznik i juz zdechlo... szczegolnie ze w ASO twirdza ze wszystko z przepustnica jest ok... blad podczas proby wyslania GG- "brak numeru lub hasla bramki"
[ Dodano: 29-09-2007, 00:23 ]
Generalnie jak juz kupilem cari to obroty lekko falowaly i sie przyduszal. Wystarczylo tu wyczyscic przepustnice i egr i bylo w miare ok. tak zupelnie sie odmulila po wymianie tlumika-ze starym sie dusila. wymienilem filtr paliwa i wtedy dostala kopa;] wszystko bylo ok do momentu az nie zrobilem trasy- ponad 300km. postawilem do ASO- zregenerowali mi alternator. a obroty dalej faluja- choc nie zawsze..!!! zasugerowalem im ze to przepustnica a oni na to ze nie, bo by sie dusila i zdychala a u mnie tylko faluja. to ja sie pytam- SKAD CZASEM LEKKI I ODCZUWALNY SPADEK MOCY, CZEMU OBROTY SPADAJA NA POSTOJU PRZY WLACZONEJ ELEKTRYCE i w koncu- CZEMU CZASEM WSZYSTKO JEST OK I GRA JAK TA LALA!!! a cari stoi 3dni w ASO i nie moga znalezc problemu!!! szlak mnie trafi zaraz!!
prosze o jakies rady i wskazowki.
POZDRAWIAM!!
[ Dodano: 29-09-2007, 00:27 ]
Hubeeert,
blad podczas proby wyslania GG- "brak numeru lub hasla bramki"
Anonymous - 28-09-2007, 23:42
Moim zdaniem rok 98 i przebieg 112tys, to lekkie przegięcie, pomyślćie proszę, przy takim przebiegu przepustnica jest co najwyżej lekko zabrudzona
[ Dodano: 29-09-2007, 00:48 ]
A ja leje 98 na Jet:)
saphire - 29-09-2007, 07:27
| joukipauki napisał/a: |
[ Dodano: 29-09-2007, 00:27 ]
Hubeeert,
blad podczas proby wyslania GG- "brak numeru lub hasla bramki" |
Nie klikaj na przycisk GG z forum tylko najedź myszą na niego i po chwili z dymku spisz sobie numer gg i normalnie dodaj do kontaktów w gadaczce i z gadaczki zapodawaj...
Hubeeert - 29-09-2007, 12:30
| saphire napisał/a: | | Nie klikaj na przycisk GG z forum | tylko na ikonkę - wtedy otworzy Ci się normalne okienko do rozmowy.
saphire - 29-09-2007, 16:08
| Hubeeert napisał/a: | | saphire napisał/a: | | Nie klikaj na przycisk GG z forum | tylko na ikonkę - wtedy otworzy Ci się normalne okienko do rozmowy. |
o ile masz zarejestrowany w systemie handler obsługi protokołu gg a to robi tylko ori GG więc jak klikasz z tlena czy psi lub gaima albo mirandy itp. innych komunikatorów to musisz sobie ręcznie dodać ten kontakt z tym numerkiem gg.
Anonymous - 30-09-2007, 11:40
WITAM!!
Wczoraj odebralem cari. Z przepustnica jest wszystko ok- mam ten 1szy model przepustnicy, sterowany jeszcze za pomoca linki a nie elektronicznie. Poza tym przepustnica byla wyciagana z innego modelu i jest podobny efekt. Tak samo by7l sprawdzany m. in. silnik krokowy. Komp nie ma zadnych bledow. Ludzie to dlaczego OBROTY NIE ZAWSZE SA PODBIJANE szczegolnie jak zmieniam na nizszy bieg!!!! Dlaczego na jalowym biegu siwatla mi przygasaja!! Raz sie rozjasniaja przy 700 a raz swieca pelna para dopiero przy 1.500!!!
Umowiony jestem na sprawdzenie masy czy myslicie ze to wlaciwa droga?? Alternator byl srawdzany- dziala jak ta lala.
pozdrawiam
Bartek - 30-09-2007, 14:12
Krokowy też może być padnięty..... ale tu naprawa jest sporo tańsza.....
Masa silnik-karoseria często odpowiedzialna jest za niestabilne napięcie w instalacji
Anonymous - 30-09-2007, 16:21
Hmm.. krokowy tez byl przekladany z innej cari i efekt byl podobny.. mam takie jazdy ze np wlaczam klime i swiatla przygasaja- dosc konkretnie a nie troche.. spadaja obroty silnika- efekt jak w/w...
saphire - 30-09-2007, 17:25
Alternator sprawdzałeś/wymieniałeś?
Anonymous - 30-09-2007, 19:31
Alternator sprawdzany i robiony. Po regeneracji. Swiece nowe- irydowe.
saphire - 30-09-2007, 20:53
Po regeneracji? A co mu było?
Anonymous - 03-11-2007, 15:22
ZALATWIONE!!!
problem byl z regulatorem napiecia. szkoda tylko ze sam musialem do tego dojsc a kolesie z aso sie upierali ze wszystko z nim w porzadku.. ale ostatecznie w ramach gwarancji zostal wymieniony. gra jak ta lala. skonczylo sie przygasanie swiatel, spadek obrotow i zamulenie...
pozdrawiam
|
|
|