Pajero IV - problem pajero 3.2 did
Gene - 04-10-2007, 06:54
Daj znac co sie stalo. Powodzenia
Anonymous - 06-10-2007, 23:32
Poszła pompa wtryskowa jestem na etapie szukania lub regeneracji , sam nie wiem co zrobic
Gene - 07-10-2007, 09:45
Z tego co ja slyszalem lepiej wstawic nowa lub sprawna uzywke niz regenerowac. Nie wiem ile kasy taka pompa uzywana do Wagona moze kosztowac.
Anonymous - 08-10-2007, 23:31
od 2500 tys używana i nigdy niewiadomo w jakim stanie kupisz , regenracja jeszcze zalezy jaka jest ,moim zdaniem jest lepsza oraz zalezy co jest do wymiany , kazdy element okazuje sie można wymienić , zobaczymy narazie jest badana
Gene - 09-10-2007, 07:13
powodzenia!
Tak z ciekawosci zapytam skoro uzywana 2500 to ile nowa kosztuje?
zbyszekm2 - 09-10-2007, 07:28
Gene napisał/a: | powodzenia!
Tak z ciekawosci zapytam skoro uzywana 2500 to ile nowa kosztuje? |
Ponad 9 tys. zł.
Gene - 09-10-2007, 07:46
tomekrvf - 09-10-2007, 15:12
saag napisał/a: | od 2500 tys używana i nigdy niewiadomo w jakim stanie kupisz , regenracja jeszcze zalezy jaka jest ,moim zdaniem jest lepsza oraz zalezy co jest do wymiany , kazdy element okazuje sie można wymienić , zobaczymy narazie jest badana |
Nie ma sensu kupowanie uzywanej pompy za 2500. Lepiej pompę naprawić w podobnych pieniądzach w BS Wachowiak Krotoszyn.
Nie lubię tez słowa regeneracja, dlatego że pompę naprawia się na nowych częściach a nie regeneruje.
zbyszekm2 - 09-10-2007, 20:48
tomekrvf napisał/a: | saag napisał/a: | od 2500 tys używana i nigdy niewiadomo w jakim stanie kupisz , regenracja jeszcze zalezy jaka jest ,moim zdaniem jest lepsza oraz zalezy co jest do wymiany , kazdy element okazuje sie można wymienić , zobaczymy narazie jest badana |
Nie ma sensu kupowanie uzywanej pompy za 2500. Lepiej pompę naprawić w podobnych pieniądzach w BS Wachowiak Krotoszyn.
Nie lubię tez słowa regeneracja, dlatego że pompę naprawia się na nowych częściach a nie regeneruje. |
Nie widziałem dobrze "zregenerowanej pompy" Mój kolega z Torunia wydał właśnie tam 6000 zł a teraz walczy z nimi. I szuka urzywki.
Gene - 10-10-2007, 07:10
Oczywiscie sa awarie i awarie ale w przypadku pompy wole trzymac sie tego co zaproponowalem. Zbyszekm2 wie chyba co i jak. Majac taka pokazna kolekcje pojarek zna temat od potrzewki.
Anonymous - 16-10-2007, 23:13
Oj tak zbyszek m2 wieco mówi i polecam go serdecznie , dysponuje dużą wiedzą oraz wieloma możliwościami do pajero, polecma porady . Potrzebna mi instrukcja do pajero po polsku
tomekrvf - 18-10-2007, 19:12
zbyszekm2 napisał/a: | Nie widziałem dobrze "zregenerowanej pompy" |
Zależy gdzie te pompy się naprawiało. Po pracy w Bosch Service Diesel Centrum widziałem kilka pomp zrobionych przez super fachowców...
Pompa naprawiona przy użyciu nowych, oryginalnych części i wyregulowana na odpowiednim sprzęcie np EPS815 z KMA działa jak nowa.
Pompy do Pajero z 4M41 (Zexel VRZ) i L200, P Sport (EDC) naprawia BS Wachowiak w Krotoszynie i tylko on w Polsce ma sprzęt do tego. Jeśli ktoś inny to robi to robota jest wykonana "na oko".
Anonymous - 18-10-2007, 19:42
tomekrvf napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | Nie widziałem dobrze "zregenerowanej pompy" |
Zależy gdzie te pompy się naprawiało. Po pracy w Bosch Service Diesel Centrum widziałem kilka pomp zrobionych przez super fachowców...
Pompa naprawiona przy użyciu nowych, oryginalnych części i wyregulowana na odpowiednim sprzęcie np EPS815 z KMA działa jak nowa.
Pompy do Pajero z 4M41 (Zexel VRZ) i L200, P Sport (EDC) naprawia BS Wachowiak w Krotoszynie i tylko on w Polsce ma sprzęt do tego. Jeśli ktoś inny to robi to robota jest wykonana "na oko". |
Ale REKALAMA!! Skąd ty możesz wiedzieć co ludzie w Polsce mają
tomekrvf - 18-10-2007, 23:43
Nygus napisał/a: | Ale REKALAMA!! Skąd ty możesz wiedzieć co ludzie w Polsce mają |
Zadzwoń do centrali Boscha w Polsce i zapytaj kto ma sprzęt i został przeszkolony aby móc naprawiać wyżej wymienione pompy.
To nie jest żadna reklama tylko informacja które może się komuś przydać.
Anonymous - 20-10-2007, 19:28
zbyszekm2 napisał/a: | Napisz jaki rok? Bo w 2003 była zmiana na common rail. |
dla tematu moze to malo istotne, ale common rail wszedl dopiero ze zmana modelu pod koniec 2006r
|
|
|