L200 Techniczne od 2006r - FELGI
Anonymous - 15-10-2007, 13:35
Januszl200 napisał/a: | Tu nie chodzi w zimowych o czarne tylko o temperaturę. Guma twardnieje i robi się plastik. Będziesz jeżdzić jak w dryfcie |
SCezar napisał/a: | Przy moim stylu jazdy i tym charakterze auta uważa, że zimówki można sobie darować. Wystarczą seryjne H/T. |
Doskonale wiem o czym piszesz Januszl200, ale mi chodziło o to co napisał SCezar. Również jak Ty uważam, że skład gumy, przyczepność, samooczyszczanie się ze śniegu i hamowanie jest zupełnie inne w oponie zimowej i nawet jazda tylko po czarnym w zimie tego nie zmieni.
Od 14 lat bez względu na to jaka jest zima (słaba czy mocna) zawsze używałem opon zimowych i nigdy tego nie żałowałem mimo, że spędzałem 100% czasu na czarnym ...
Anonymous - 19-10-2007, 22:33
nsx napisał/a: | na przod trzeba zalozyc dystans aby oddalic felge od tarczy/zacisku - i nie ma to nic wspolnego z ET felgi |
Chopy pomórzta. Chce nowe felgi na zimówki. Co mogę dobrać?
Do tej pory kupowałem koła zimowe w sklepie albo u dealera. Tera Mitsu chcą 500 PLN za stalówkę...cuś im sie pomerdało. A może mają układ z ubezpieczalniami?
Konkretnie: jaki typ felg pasuje do nowej elki? (żadna dobieralka nie ma w zestawie nowej elki) wolę 16'' bo opony ciupinkie tansze.
Anonymous - 20-10-2007, 13:36
Z felg Dotz napewno coś znajdziesz. Fajnie wyglądaja - moim znanie niekóre lepiej od alu.
Z tego co kojarzę to ostatnio założyliśmy do D22 - Dotz Dakar. Dają dodatkowy efekt bo są wklęsłe więc jak się je zamontuje to zwiększa się rozstaw. Cena to ok 200 zł netto za 16"
Anonymous - 21-10-2007, 15:45
Dzięki. Spróbuję
A na razie to tak:
- oferujemy alu 17'' ale bez homologacji,
- w moim katalogu brak takiego samochodu...stoi przecież przed serwisem...aaaa, faktycznie - zobaczę co się da zrobić,
- pojutrze dam znać co jest dostępne i niech się pan decyduje...przecież mam mnóstwo roboty bo klienci czekają,
to o trzech sklepach wymienianych jako autoryzowani dealerzy przez dwie internetowe witryny sprzedające felgi.
Sam przymierzyłem koła od Patrola 265/80R16: trochę kłopotu z założeniem bo centralny otwór za duży i wystają poza nadkole ale poza tym wszystko ok.
Anonymous - 21-10-2007, 22:42
ELILI!
Tyle razy o tym bylo az sie nie chce odpowiadac na kolejne zapytania...Proponuje poszperac forum tematy felgi ,opony, duze kola przerabialismy nie raz. Ale niech Ci bedzie po raz ostatni..
29 wrzesnia napisalem :
[/quote]Witam kolegów po "chwilowej" nieobecności!
Temat opon, felg, kół przerabiałem w L200 chyba jako pierwszy .PATRZ :
"NOWE L 200 Uzytkownik-PRAWDA -Droga i teren..teraz DUŻE koła"..
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=8296
Największe max. jakie wejdą bez liftu budy o to 265/75/R16 (wysokosc 80,39cm) , i na takich przejechałem juz prawie 10kkm BF GOODRICH A/T. Budowa felg stalowych 16" MANGELS czy DOTZ powoduje ze ramiona wewnetrzne felg ocieraja o zaciski hamulcowe, dlatego zastosowalem dystanse , na przod +25 mm przy ET 38, a na tył załozylem dla symetrii identyczne felgi tylko z ET13 bez dystansow.Felgi to DOTZ Dakar.
W razie pytań służę pomocą.
Pozdr
dominges NSX
[quote]
Anonymous - 22-10-2007, 17:40
dzięki NSX.
Czytałem posty...nawet dałem cytat z Twojego. Chodzi o to, że nie chcę zakładać dystansów.
A dzisiaj "dział części" u dealera we Wrocławiu zaśpiewał mi 640 PLN za felgę 16''.
Na rozum się z kimś pozamieniali czy co?
Cytat: | Z felg Dotz napewno coś znajdziesz. Fajnie wyglądaja - moim znanie niekóre lepiej od alu.
Z tego co kojarzę to ostatnio założyliśmy do D22 - Dotz Dakar |
Właśnie szukam kogoś kto dobrał felgi i pasują (bez dystansów) a o Dotzach mi dziś powiedzieli: w katalogu stoi, że jeżeli auto firmowo jest na 17" to 16 nie pasują...
Anonymous - 22-10-2007, 18:42
D22 to jest NISSAN Navara .
Jeszcze raz powtórzę z dostępnych na rynku stalowek nic nie znajdziesz ale jak chcesz szukaj dalej...
Ja jeżdze na DOTZ Dakar ale z przodu mam dystanse.DYSTANSE TO NIC STRASZNEGO.
Przejeździlem 10 kkm w kazdych warunkach, 0,0 problemow.
POZDRAWIAM
Anonymous - 22-10-2007, 20:16
D22 - w moim przypadku Nissan Pick up
w środę bedę na budowie gdzie jeden koleszka jeździ nowym L200 na stalówkach 16".
Opony ma nie fabryczne - bo Yokohama Geolander A/T 245/65 R16 więc i felgi musiał gdzieś dokupić - tyle że nie wyglądają już tak fajnie jak Dotz Dakar. Zrobię foto to może ci to coś pomoże.
Gene - 23-10-2007, 08:24
Oto sliczne 17" felgi z firmy CW (Borbet) CWA do ostatniej generacji L200. Jezdzilem na nich 3 sezony Pininnem i to super felgi. Bardzo wytrzymale, mocne, sztywne. Samochodzik szedl jak po szynach. Na Elce wygladaja atrakcyjnie a wizualnie woz staje sie bardziej "muskularny".
Anonymous - 23-10-2007, 16:33
Śliczne.
Już sprawdzam ile kosztują.
Gene - 23-10-2007, 16:39
kupe kasy pewnie nie pamietam ile moje z F1 kosztowaly, ale za calosc ponad 5000 zl na pewno dalem.
Anonymous - 23-10-2007, 16:53
Jeszcze trochę i przeproszę się z Mondeo...
Gene - 23-10-2007, 17:02
Liczmy opony 500 i felgi 500 (w co nie wierze) to masz 1000 za kolo czyli 4000 zl. Sadze, ze beda felgi blizej 1000 zl kosztowac. Tak to jest. Ja goraco polecam, bo sam mialem i bylem bardzo zadowolony. To byly letnie kola na szosowych Wranglerach F1. Zaparlem sie i uzbieralem ale tanio nie bylo.
Jesli ma byc dobrze i porzadnie to niestety oszczednosci przy aucie nie znajdziesz.
Anonymous - 23-10-2007, 17:31
hi hi doobre ceny.
Dlatego szukam felg 16'' (17'' juz namierzyłem: podobno AEZ Namib są w trakcie homologacji). A opony 17'' (zimowe) nie schodzą poniżej 600,- a raczej są między 700 a 800PLN (i wyżej).
Czuję, że z felgami poczekam do wiosny: ktoś zacznie je robić. A na razie jest tak jak napisał NSX: dystanse na przód.
[ Dodano: 23-10-2007, 17:32 ]
Na 16'' oczywiście.
Anonymous - 24-10-2007, 00:04
AEZ NAMIB to rzeczywiście dobre felgi. Jeden z naszych kolegów z forum jeździ L200 na tych felgach od dawna. Jeśli chodzi o alu to polecam.
NSX
|
|
|