MitsuManiaki.com - KARTY KLUBOWE
tomusn - 24-03-2006, 11:06
kylly napisał/a: | jak bumerang wraca problem składek hehe i będzie wracał coraz częściej Wink)) - ja się piszę tylko proszę podać ile Smile)) |
składki to nie to samo co zapłata za robotę Raddexa
Anonymous - 24-03-2006, 11:26
tomusn napisał/a: | kylly napisał/a: | jak bumerang wraca problem składek hehe i będzie wracał coraz częściej Wink)) - ja się piszę tylko proszę podać ile Smile)) |
składki to nie to samo co zapłata za robotę Raddexa |
acha to wyłóż mi proszę różnicę ??
raddex - 24-03-2006, 11:35
napiszcie mi na maila do kogo wyslac i jakich klubowiczow, chodzi o to aby zminimalizowac koszty wysylki, czyli np do Szczecina wysle do Rafal_Szczecin, tylko musi mi napisac jakich jeszcze uzytkownikow mam do niego wyslac, do Lublina moge do Boreckiego wyslac bo mam tez jego adres, do Warszawy to nie wiem, ale jest tam Was duzo wiec niech ktos przysle mi liste klubowiczow z Waszego regionu i adres na ktory mam wyslac, INNE REGIONY TAK SAMO itd
A JA PIENIEDZY ZA TO NIE CHCE, ROBIE TO DLA WAS, KOSZTOW PRAWIE NIE MA, BO W RODZINIE MAM 2 DRUKARNIE, WIEC NIE MA SIE CZYM PRZEJMOWAC.
Niedlugo moze niespodzianka jeszcze bedzie, odnosnie ubranek firmowych Mitsumaniaki (koszulki, bluzy, czapki itp), ale cichooo bo nad tym pracuje.
tomusn - 24-03-2006, 12:00
kylly napisał/a: | tomusn napisał/a: | kylly napisał/a: | jak bumerang wraca problem składek hehe i będzie wracał coraz częściej Wink)) - ja się piszę tylko proszę podać ile Smile)) |
składki to nie to samo co zapłata za robotę Raddexa |
acha to wyłóż mi proszę różnicę ?? |
Mam dużo materiałów do C5x (i innych mitsu) - manuale, prospekty, programy, skany książek własnych - już około 250 MB - pdf, jpg itp. Wysyłam to głównie mailem, ale czasem jak ktoś chce mogę nagrać na płytkę i wysłać pocztą. Za wysyłkę nie biorę kasy bo koszty niewielkie. Raz wdzięczna osoba zapłaciła mi przekazem, mając na uwadze trudną dostępność materiałów.
I to jest zapłata - za poniesione koszty i trudy (skanowanie 300 stron w pracy po 20 min dziennie).
Jakbym te materiały umieścił na serwerze jakimkolwiek - dostęp do niego mógłby być po opłaceniu składek członkowskich (w jakiejkolwiek wysokości).
Jednak nie poznałbym wielu ludzi z klubu przez ten sposób "dystrybucji".
Tyle.
Hubeeert - 24-03-2006, 12:04
Z moich serwisówek też za darmo skorzystało już sporo Klubowiczów.
Koszty
- 20 GBP za 4GB serwisówek z www.lancer-evo.net
- 300 PLN za service manual do Mitsubishi Colt 88-92 wersja USA
- setki godzin w internecie
Od nikogo nie wziąłem ani grosza za materiały. Wysyłam na życzenie. Service manual do 3000GT musiałem podzielić na 27 części po 10MB i słać parę dni ale chciałem pomóc.
Teraz rozumiesz skąd pomysł serwera z dostępem dla Klubowiczów płacących składki?
W sumie mam ponad 5GB serwisówek.
Anonymous - 24-03-2006, 12:17
z uporem maniaka hehe po raz enty z rzędu będę powtarzał że 3 czy 5 zł miesięcznie to żadne pieniądze i naprawdę nie wiem dlaczego to stanowi problem i w czym jest problem
pozdrawiam
ps. a składka byłaby właśnie dlatego że nie każdy ma w rodzinie 2 drukarnie i poświęci swój czas (tak jak raddex - chwała że mu się chce ) - warto by było mieć te parę złotych choćby na przesyłki czy też jakiekolwiek gadżety - a że duży jestem to w dobrowolność nie wierzę hehe
Krzyzak - 24-03-2006, 12:38
Ja mam ok. 500 MB serwisówek - pewnie powtarzają się one u innych. Do tego dochodzi WinCAPS (200 MB spakowany, rozpakowany 800) i kilka innych rzeczy. Jak ktoś prosi, to też zawsze wysyłam, a pobieram kaskę TYLKO za CD/kopertę ochronną/wysłanie listem poleconym (ok. 6-8 zł). Z reguły wszyscy wpłacają mi ok. 10 zł, reszta pieniążków idzie na piwko.
raddex - 24-03-2006, 13:12
PANOWIE NIC NIE CHCE MOWIC ALE TO JEST CHYBA TEMAT O KARTACH KLUBOWYCH, A NIE O SERVICE MANUALACH ITP
Hubeeert - 24-03-2006, 13:31
raddex spokojnie - kylly chciał wiedziec jak rozumiemy bezinteresowność i dobrowolność.
Anonymous - 24-03-2006, 16:33
Hubeeert napisał/a: | raddex spokojnie - kylly chciał wiedziec jak rozumiemy bezinteresowność i dobrowolność. |
dobra poddaję się - ale jeszcze raz powiem że lepiej mieć niż nie mieć... - nie mówię o płaceniu za przysługi - ale jak mniemam są (będą ? ) rzeczy za które zapłacić będzie trzeba - i na to moim zdaniem klub pieniądze mieć powinien - własnie ze składek
pozdrawiam
Matejko - 24-03-2006, 18:45
raddex ja tu w kaliszu sam, to jakcos to moja mozesz puscic razem z tymi dla chlopakow z lodzi lub poznania
Anonymous - 24-03-2006, 20:17
A ja chcialem tylko dostac karte klubowa:>
Anonymous - 28-03-2006, 11:06
A do Białegostoku komu wysyłasz???
Anonymous - 28-03-2006, 13:24
raddex napisał/a: | do Warszawy to nie wiem, ale jest tam Was duzo wiec niech ktos przysle mi liste klubowiczow z Waszego regionu i adres na ktory mam wyslac |
Jeżeli chcesz to podejmuję się rozprowadzić karty wśród klubowiczów z Warszawy i okolic - wszyscy zainteresowani z którymi nie mam kontaktu (jeszcze ) proszę o kontakt na PM.
igi - 28-03-2006, 13:31
LUTEK napisał/a: | A do Białegostoku komu wysyłasz??? |
myśle że najlepiej będzie do Jackiego
Adresik jak coś to na saloon
|
|
|