Nasze Miśki - Gruuuz czyli kolejna wydumka autoR'a
Anonymous - 16-10-2007, 14:54
Witam na tym aucie niema zadnego body-kits!Jest to seryjne Mitsubishi FTO version-R,tak wyglada w seri od zwyklego GPX rozni sie jeszcze tym ze jest w manualu ma trakcje i fabryczna szpere.
saphire - 16-10-2007, 15:41
Ile całość imprezy kosztowała? auto+graty+robota+lakiery itp? Cobym wiedział ile mam naskładać
maklakus - 16-10-2007, 16:54
waldek HOT napisał/a: | na tym aucie niema zadnego body-kits!version-R,tak wyglada w seri od . |
upssss..... no to mnie zagiąłeś , myślałem że progi i przedni zderzak był trochę modelowany - sorki za pomyłkę
Krzyzak - 16-10-2007, 17:01
niesamowita ilosc pracy
zal mi tylko jednego - ze nie ma tam znaczka Mitsubishi - tak, by kazdy wiedzial, jakiej marki jest auto, ktore wlasnie podziwia
Matejko - 16-10-2007, 17:31
waldek HOT napisał/a: | Pierwszy wyjazd LHD po modyfikacji |
nie masz wrazenia ze czegos w aucie brakowalo ??
a tak to kawal niezlej roboty, tam jakies dziury olowiem zaklejaliscie ??
Jogurt - 16-10-2007, 18:01
fajnie ogladac takie autko z lhd i jeszcze te legnum, po prostu miodek. deske rzezbiliscie w calosci czy adaptowaliscie z innego auta ? i najwazniejsze pytanie: kiedy rejestrowales te fto ? bo czytalem ostatnio na forum turbokillersow ze nie mozna od jakiegos rejestrowac przerobek rhd->lhd ale ponoc przepisy sie ciagle zmieniaja
Hubeeert - 16-10-2007, 18:29
Edytowałem Twoje posty waldek HOT tak, żeby było widać zdjęcia.
Pytanie - dzielimy temat na dwa?
Pozdrawiam
PS
Wykonanie mi sie podoba
Jak rozwiazaliście przekazanie nacisku na pedał hamulca do pompy?
Matejko - 16-10-2007, 18:38
Hubeeert napisał/a: | Jak rozwiazaliście przekazanie nacisku na pedał hamulca do pompy? |
bedzie na eL-ce jezdzil wiec tak samo jak w kazdym aucie do nauki
Anonymous - 16-10-2007, 19:50
Hubeeert napisał/a: | Edytowałem Twoje posty waldek HOT tak, żeby było widać zdjęcia.
Pytanie - dzielimy temat na dwa?
Pozdrawiam
PS
Wykonanie mi sie podoba
Jak rozwiazaliście przekazanie nacisku na pedał hamulca do pompy? |
Chyba trzeba aczkolwiek kto potem zajrzy do mojego i coś napisze
Ale niech wypowie się Waldek i o technicznych rozwiązaniach też, On ma ukończone DZIEŁO.
Hubeeert - 16-10-2007, 19:56
autoR napisał/a: | aczkolwiek kto potem zajrzy do mojego i coś napisze | Ty sie nie bój - wszędzie zajrzą
Anonymous - 16-10-2007, 20:34
Jestem tu nowy wiec nie chce sie wymadrzac, ale jak ktos chce sie smiac z rozwiazania takiego jak w nauce jazdy to powinien sie smiac sam ze siebie, poniewaz o marce MITSUBISHI niewiele wie! to rozwiazanie to nie jest zaden "kowalski patent" ani tez przekaz przez swiatlowod jest to orginalne rozwiazanie MITSUBISHI z lat 87-91! w niektorych modelach tej marki. Co do tego, ze niema na aucie zadnego znaczka MITSUBISHI nie mialem go na zielonym colcie, zoltej carismie i pomaranczowym galancie wiec na FTO tez go nie ma
Hubeeert - 16-10-2007, 20:37
waldek HOT, myślę, że tego co się śmiał kojarzysz - czerwona Cari x2
Matejko - 16-10-2007, 20:50
Hubeeert napisał/a: | waldek HOT, myślę, że tego co się śmiał kojarzysz - czerwona Cari |
eee sie nie smialem, tylko rozkminilem rozwiazanie,
a tam kojarzy, chociaz pewnie kilka razy na IST sie widzielismy
waldek HOT a skad zamilowanie do mitsubishi, no i jak juz sie pojawiles to pewne pytanie poszlo na pw ??
i z czego maglownice wzieliscie (jesli nie tajemnica) ??
Krzyzak - 16-10-2007, 20:51
waldek HOT napisał/a: | to orginalne rozwiazanie MITSUBISHI z lat 87-91! w niektorych modelach tej marki. |
np. Colt/Lancer z tych lat
Anonymous - 16-10-2007, 20:59
Matejko napisał/a: | a tak to kawal niezlej roboty, tam jakies dziury olowiem zaklejaliscie ?? |
To nie dziury i nie olow, to cyna - w naszej firmie to normalna procedura CYNOWANIE po to zeby uzywac jak najmniej szpachli na metalowych elementach po klepaniu albo spawaniu
|
|
|