To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]

Anonymous - 22-03-2006, 18:47

igi Dzieki za pomoc :D

Wracajac do tematu mojego Colta...

Jak pisalem - teraz na tapete idzie oslona kolektora, uchwyty od chlodnicy i w sumie wszystko co mnie bedzie razic rdzą.

Poza tym - w dalszym ciagu szukam tanich lewych drzwi i blotnika. Jakbym zalapal na wyspach jakas fajna robote , to z checia bym sie na Zlot w Bialym wybral, ale z doswiadczenia wiem , ze bedzie z tym ciezko.

Tak wyglada moj Colt w chwili obecnej - z zlozonym juz silniczkiem

A tu jeszcze raz moja bestia, najbardziej aktualne zdjecie ( oczywiscie z tej strony, gdzie nie ma uszkodzen :P )

sruba - 23-03-2006, 15:02

fajnie, fajnie wyglada. pomysl tylko o jakichs halogenach :P
Anonymous - 23-03-2006, 15:12

halogeny, niech spojrze.

tak sa...

na 74 pozycji w liscie rzeczy do zrobienia :]

Hubeeert - 23-03-2006, 15:34

To pomyśl jeszcze nad rozbiórka lamp i malowaniem na czarno. Poza tym - podoba mi się :D
sruba - 23-03-2006, 15:39

Hubeeert napisał/a:
To pomyśl jeszcze nad rozbiórka lamp i malowaniem na czarno. Poza tym - podoba mi się :D

?? czegos chyba nie kumam - malowaniem lamp ? na czarno ?
mozesz troche jasniej, bo chyba moj rozumek za malutki jest...

Hubeeert - 23-03-2006, 15:43

No tych srebrnych obwódek dookoła odbłyśnika :roll: :lol:
Anonymous - 23-03-2006, 15:49

Hubeeert napisał/a:

To tez mam w planach ale najpierw kupie drugi komplet lamp, sprobuje na starych a jak stwierdze, ze potrafie to rozloze nowe :D

Tylko skad wziasc kaske ?...

Hubeeert - 23-03-2006, 15:50

Ktos tu opisywał jak je rozebrac - potrzebujesz na pewno opalarkę albo suszarkę do włosów porządną :D
Rafal_Szczecin - 23-03-2006, 15:50

ale chyba walony byl w przod, bo lamy jakos takos skosnie siedza ...
sruba - 23-03-2006, 15:51

Hubeeert napisał/a:
No tych srebrnych obwódek dookoła odbłyśnika :roll: :lol:

co to da ? moc przyrasta :lol: ?
a powaznie - przyciemnione lampy :roll: ?

Hubeeert - 23-03-2006, 15:54

wygląda fajnie - a samego odbłysnika oczywiście nie malujesz :!: :wink:
Anonymous - 23-03-2006, 16:08

Hubeeert Teorie "rozklejania" lamp juz przerobilem ale i tak wole sprobowac na starych :] Wiem, ze ktos robil to z lampami od CJ , nie wiem jak od CA . W CJ widzialem i wygladaly naprawde niezle.

Rafal_Szczecin Ten Colt byl naprawde biedny zanim sie nim zajalem. Faktycznie prawa lampa nie jest przymocowana jako, ze odlamaly sie te ..yy.. mocowania. Byl faktycznie lekko stukniety ale to nic wielkiego - bedzie zyl.

Ja tam mam jeszcze mnostwo rzeczy do wymiany, ktore mnie irytuja - nawet zastanawialem sie nad kupieniem drugiego Colta i zlozenia z nich jednego :D Jak sie trafi okazja, to czemu nie, jak nie to powooooli.

Z gadzetow - w piatek odbieram dwa mieszki skorzane ( dostalem od starszej skorzana spodnice to za "material" nie place ) no i jade kupic sama gaUke zmiany biegow. Po powrocie pewnie znowu sie troche srodkiem zajme.

Nie wierze w to, zeby doprowadzil to auto do takiego stanu jakiego chce przez najblizsze pare lat. Czas nauczyc sie cierpliwosci i pokory :]

Hubeeert - 23-03-2006, 16:10

Draghu napisał/a:
Nie wierze w to, zeby doprowadzil to auto do takiego stanu jakiego chce przez najblizsze pare lat. Czas nauczyc sie cierpliwosci i pokory

Wystarczy że weźmiesz przykład ze mnie :D

Anonymous - 23-03-2006, 16:13

Hubeeert napisał/a:
Draghu napisał/a:
Nie wierze w to, zeby doprowadzil to auto do takiego stanu jakiego chce przez najblizsze pare lat. Czas nauczyc sie cierpliwosci i pokory

Wystarczy że weźmiesz przykład ze mnie :D

No wlasnie, juz wiem co to znaczy miec samochod i nie moc nim jezdzic. Taki stan sie utrzymywal przez prawie 5 miechow, przed przyjazdem juz wymieklem i caly tydzien jezdzilem nim nielegalnie ( bez oplat ale z przegladem :> ) Teraz powrot i znowu sobie Misiu postoi.

Mam w koncu jeszcze rower :D

Anonymous - 05-09-2008, 20:27

No i stalo sie.... mialem jakis czas temu wypadek i srebrny CA juz jest tylko wspomnieniem.
Nie chce do tego wracac wiec sie nie pytajcie jak :P tylko jedna rada - jak wam slonce wali prosto w oczy i nic nie widzicie to nie myslcie, tak jak ja, ze jak sie bedzie jechalo wolno to wszystko bedzie ok :roll:

To bylo w lutym 08'
W marcu juz zaczalem szukac nastepcy i jakos tak wyszlo, ze znowu Colt :P

1.6 CJ Elegance 2001

Poki co nie planuje wielkich zmian. Odzyskalem felgi z CA i juz sa na nowym

no i kilka zdjec:

Pasek rozrzadu juz zmieniony - jutro zabieram sie za wymiane oleju i filtra.
Za tydzien filtr paliwa,
dalej filtr powietrza - prawdopodobnie panel HKS albo K&N - ze stozkiem narazie sie nie chce bawic, a poza tym w EVO tez byla skrzynka :P :mrgreen:

I tak powoli go doprowadze - niestety plastiki w srodku sa troche podniszczone(porysowane) ale z tym duzo nie zrobie narazie.

No i ... wypadaloby sie przywitac znowu po dosc dlugim czasie nieobecnosci :roll Usprawiedliwienia nie mam ale dalej jestem Mitsumaniakiem pelna geba :rolleyes: