To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - SZPILKI [za czy przeciw]

Anonymous - 17-10-2007, 14:33

novy napisał/a:
kobiety by się tą zasadą kierowały to by butów na obcasie nie nosiły...

Nie masz racji :!: - znam osobiście dziewczyny co nie zamieniłby obcasów na nic innego (nawet sportowe obuwie noszą z niezadowoleniem)

Ruslana81 napisał/a:
Zresztą - kobiety od młodych lat chodzą na obcasach, więc są "przyzwyczajone". A dobrze dopasowany but + idealnie wyważony obcas - to podstawa wygodnego buta na obcasie
Dokładnie - dobry but, należycie wykonany i wyprofilowany daje 100% wygody nawet jeżeli ma wysoki obcas. I pisząc o wygodzie właśnie to miałem na myśli - wykonanie
Anonymous - 17-10-2007, 14:40

szpilki są ok, ale ładnej kobiecej stopy bez żadnego buta nie przebije nic :P
Anonymous - 17-10-2007, 15:11

ruslana81 napisał/a:

I widzę też, Panowie, że nie uwzględniacie praktycznej strony - Wy lubicie patrzeć na nogi w szpilkach,

Nie tylko na nogi. Kobiety maja nieco nizej polozony srodek ciezkosci niz mezczyzni. But na obcasie wydluza linie nog i zmienia proporcje 'do pasa'/'w gore oàd pasa'. Jakos tak sie zlozylo, ze obecnie dluzsze nogi kojarza sie z atrakcyjniejszym materialem genetycznym... i mezczyznie lubia to 'sztucznie wydluzane' nogi., np za pomoca obcasa. Kobiety pôtrafia natomiast zachowywac sie dosc dziwnie, noszac podnoszace linie talii obcasami i jednoczesnie niwelujac ten efekt koszmarnymi biodrowkami...

Pzdrw.

[ Dodano: 17-10-2007, 15:16 ]
Fido__ napisał/a:
szpilki są ok, ale ładnej kobiecej stopy bez żadnego buta nie przebije nic :P

Fideo, pelna racja, nie tylko zreszta stopy dotyczaca, ale niestety nasz klimat i inne ograniczenia natury psychologiczno kulturowej nakazuja nam chodzic w ubraniu...

A swoja droga szpilek nie lubie. A naprawde ladny but na damskiej nodze moze byc fajny.

I jeszcze - na Dalekim Wschodzie tradycyjnie linie talii podnoszono koturnami. Piekne nie byly, ale tam odkrytych nog tez nie bylo :) Za to stopa spoczywala na nich plasko, tak jak matka natura to wymyslila...

Pzdrw.

ruslana81 - 17-10-2007, 15:29

Robert Bryl napisał/a:
Nie tylko na nogi

ja nic takiego nie napisałam, że "tylko" ;) Ale temat jest o szpilkach, czyli o nogach.

Robert Bryl napisał/a:
niwelujac ten efekt koszmarnymi biodrowkami

a z tym się całkowicie zgadzam. Pomijając fakt, że trudno obecnie kupić spodnie nie-biodrówki, bo te są teraz "TRENDY"...jazzy, choco, itd. :badgrin:
Można efekt biodrówek zniwelować zakładając coś "na górę", co zakrywa linię bioder, np. dłuższą koszulę, tunikę, marynarkę, itd.

Anonymous - 17-10-2007, 15:42

Za to bardzo ładnie wyglądają takie buciki w stroju "wieczornym" :wink: :twisted: :D :D
Anonymous - 17-10-2007, 16:16

ruslana81 napisał/a:

a z tym się całkowicie zgadzam. Pomijając fakt, że trudno obecnie kupić spodnie nie-biodrówki, bo te są teraz "TRENDY"...jazzy, choco, itd. :badgrin:
Można efekt biodrówek zniwelować zakładając coś "na górę", co zakrywa linię bioder, np. dłuższą koszulę, tunikę, marynarkę, itd.

To prawda, ze' nic rozsadnego 'casual' niebiodrowkowego kupic sie praktycznie nie da. Ale maskowanie jest bardzo slaba bronia...
Ja moze jestem juz zboczonym starcem, ale nic nie daje takiego efzektu jak ladnie wyciagniete wysoka talia 'odwrocone serduszko' :)

Pzdrw.

Gene - 17-10-2007, 17:08

Niby nic ale dla mnie ladniejsze sa te na mniejszym obcasie.

Te juz maja cos nie tak. Moze na nodze wygladaja lepiej. Ja jednak nie jestem fanem "dlugosci" :D

Dodam tylko, ze uwielbiam podziwiac kobiety w takich butach. Sytuacja pobudzenia emocjonalnego nie wystepuje w przypadku samych butow. To musi byc kobieta lub sytuacja w ktorej sobie moge wyobrazic jak ona bedzie sie w tych butach prezentowac. :wink:

Anonymous - 17-10-2007, 17:22

Niewyobrażm sobie żeby do eleganckiej sukienki założyć inne buty niż szpilki.Mam buty na obcasach i niektóre są naprawde wygodne.Do biegania po sklepach i załatwiania spraw wole jednak szersze obcasy.I druga strona medalu jest taka że do zwiewnych ciuszków lepiej wyglądają delikatne buty i sandałki na obcasie niż kryte szpilki.Pozdrawiam.Kaśka.
Anonymous - 17-10-2007, 17:49

tymcio napisał/a:
zwiewnych ciuszków
tylko obcas :lol: :lol: :twisted:
Marcino - 17-10-2007, 19:08

Na obcasie to noga, łydka i pare innych czesci ciała wyglada duuuuzo lepiej.
A jakie wysoki.. to kwestia gustu..:)

Anonymous - 21-10-2007, 12:10

Tylko szpilki :) Jestem jak najbardziej za:) Jeśli ktoś je lubi i do tego dobrze się w nich czuje to dlaczego ich nie nosić:) Kwestia gustu,wygody i umiejętności chodzenia:)
Anonymous - 21-10-2007, 20:42

Sisi napisał/a:
Kwestia gustu,wygody i umiejętności chodzenia:)
, to ostatnie - czyli umiejętność chodzenia jest najważniejsza :wink:
czarna - 22-10-2007, 16:32

A ja uważam, że wszystko zależy od okoliczności :)
Nie wyobrażam sobie iść do pracy w adidasach, albo na spacer w szpilkach :roll:
Sądzę jednak, że każda kobieta musi umieć chodzić na obcasach, bo nierzadko jest to esencją kobiecości :biggrin:

Gene - 23-10-2007, 08:44

ja chcialbym aby moja kobieta poszla ze mna na jesienny spacer w takich kozaczkach

no a te to juz totalny odjazd

Moominek - 23-10-2007, 10:31

Generalnie jestem za szpilkami. Kobieta w szpilkach nabiera elegancji, porusza się dystyngowniej. Poza tym, mam wyczulony słuch na stukot szpilek, działa na mnie :) Natomiast widząc kobietę w off-road ;) w szpilkach mam mieszane uczucia....