Car Audio - [ALL] Tuba w samochodzie
kikan - 14-11-2007, 08:14
za ponad 100zl phono cary yellow byly na allegro w zestawie odsepraowanym(zwrotki i syki)
oczywiscie lepiej by zagraly blue henix albo power bass ale kosztuja juz dwa razy wiecej.
zalezy czego wymagasz od tego sprzetu......
Master - 07-02-2008, 16:24
W wielu przypadkach wzmacniacz można podłączyć na 2 sposoby:
-High Input czyli poprzez podłączenie kabli od głośników z radia do wzmacniacza (często maja kostki High Input badz wbudowane wtyki)
- Low Input przez np RCA tzw "chinche" ten sposób podłączenia czesto przynosi znacznie gorsze rezultaty od tego 1go ponieważ duzo ludzi lubi do tego celu użyć taniego kabla np takiego jak do telewizorów, video itp a nie specjalnego do car audio.
Za każdym razem trzeba oczywiście podłączyć do wzmacniacza kabel auto antena z radia aby wzmacniacz sie załączał ale to juz chyba wszyscy wiedza poniżej przykładowa instrukcja. Pozdrawiam
Anonymous - 07-02-2008, 16:40
Master napisał/a: | -High Input czyli poprzez podłączenie kabli od głośników z radia do wzmacniacza (często maja kostki High Input badz wbudowane wtyki)
- Low Input przez np RCA tzw "chinche" ten sposób podłączenia czesto przynosi znacznie gorsze rezultaty od tego 1go ponieważ duzo ludzi lubi do tego celu użyć taniego kabla np takiego jak do telewizorów, video itp a nie specjalnego do car audio.
|
nie słyszałem żeby "sopsób 2" często przynosił gorsze rezultaty, ani w ogóle żeby przynosił gorsze,
zawsze podłącza się przez RCA by zyskać na jakości, wtedy sygnał leci bezpośrednio ze źródła
a nie przez mizerna wbudowaną końcówkę mocy w radiu, która zafunduje nam nie małe THD
Ferrari to tez lipa, bo jak wjedziesz w bagno koniec jazdy, a takim traktorem
przez bagno przejedziesz, wniosek: ursus ma lepszą jakość niż ferrari
Anonymous - 07-02-2008, 20:59
leser napisał/a: | Master napisał/a: | -High Input czyli poprzez podłączenie kabli od głośników z radia do wzmacniacza (często maja kostki High Input badz wbudowane wtyki)
|
nie słyszałem żeby "sopsób 2" często przynosił gorsze rezultaty, ani w ogóle żeby przynosił gorsze,
zawsze podłącza się przez RCA by zyskać na jakości, wtedy sygnał leci bezpośrednio ze źródła
a nie przez mizerna wbudowaną końcówkę mocy w radiu, która zafunduje nam nie małe THD
Ferrari to tez lipa, bo jak wjedziesz w bagno koniec jazdy, a takim traktorem
przez bagno przejedziesz, wniosek: ursus ma lepszą jakość niż ferrari |
Dokładnie tak właśnie...!!!
Cos Ci sie Kolego Master pomerdało... Podłączać wzmacniacz na kablach od video...???? Jak żyje to takiego rozwiązania nie słyszałem, a tymbardziej nie widziałem... Do tego celu służą właśnie RCA i po to są...
Master - 07-02-2008, 21:20
sa takie przypadki że ktos kupi taki tani kabel RCA i potem słyszy jakies buczenie a sub ledwo gra nie mowie ze tak ja robie i tak nie napisałem, przeciwnie 2 sposob jest rzeczywiscie lepszy ale latwiej jest to zchrzanic niz 1 mowie oczywiscie o amatorskich montazach.Pozdro
Anonymous - 08-02-2008, 00:11
żadna myśląca osoba tak nie zrobi,
a przykład trzeba brać z tych co potrafią...
jak ktoś nie potrafi kupić ekranowanych sygnałówek,
przeprowadza zasiłke blisko sygnałówki a potem płacze,
że w tweeterach słyszy alternator to od takiej osoby na kilometr
|
|
|