Carisma - Ogólne - Nieprzyjemny zapach Smród po zatrzymaniu
czekoladka_1981 - 02-11-2007, 10:38
saphire napisał/a: | Nie przesadzaj z ceną kata - uniwersalne są dość tanie. Strumienica bez specjalistycznego wyliczenia i dostrojenia do twojego konkretnego wydechu tylko pogorszy osiągi silnika i przyśpieszy jego zejście. Dopiero bez kata poczujesz spaliny i wtedy polecisz go kupić a niepotrzebny wydatek na strumienicę pozostanie. No i nie będzie problemu przy przeglądzie auta. |
potwierdzam
kris80 - 02-11-2007, 11:18
no to chyba szykuje sie wymiana katalizatora
Dzieki za wskazówki
Anonymous - 02-11-2007, 11:33
Daj znac jak poszlo...
A pomad 200k km + gaz moze tlumaczyc to zachowanie. Ja to mialem przy 170k km.
Anonymous - 02-11-2007, 19:33
Witam.
Mi sie wydaje ze ten smrod jest z ukladu wydechowego.Wiekszosc aut z katalizatorami tak smierdzi zgnilymi jajami tak juz jest nie potrafi powiedziec dlaczego.
U mnie takze sie to czasami zdarza.
Pozdrawiam.
Rafal
Anonymous - 02-11-2007, 19:57
ukrafal napisał/a: | Witam.
Mi sie wydaje ze ten smrod jest z ukladu wydechowego.Wiekszosc aut z katalizatorami tak smierdzi zgnilymi jajami tak juz jest nie potrafi powiedziec dlaczego.
U mnie takze sie to czasami zdarza.
Pozdrawiam.
Rafal |
Wiec i tu zapytam. Jaki przebieg i na jakim paliwie jezdziesz? Moze ty tez dochodziesz do momentu kiedy zdycha.
Anonymous - 02-11-2007, 23:55
Przebieg 160000km jezdze na benzynie 98 shell.
Skoro mowisz ze katalizator pada to dlaczego w wiekszosci mowych samochodow jest czuc zapach zgnilych jaj tzn ze tez katalizatory w nowych autach bez zadnego przebiegu sa do wymiany?
Nie twierdze moze masz racje ale powaga w wiekszosci nowych samochodow jest tak samo jak to wytlumaczyc?.
Pozdrawiam.
Rafal
kris80 - 03-11-2007, 00:03
nie wiem co z tym robic
moze podjade gdzies do mechanika i popytam
Anonymous - 03-11-2007, 00:26
ukrafal napisał/a: | Przebieg 160000km jezdze na benzynie 98 shell.
Skoro mowisz ze katalizator pada to dlaczego w wiekszosci mowych samochodow jest czuc zapach zgnilych jaj tzn ze tez katalizatory w nowych autach bez zadnego przebiegu sa do wymiany?
Nie twierdze moze masz racje ale powaga w wiekszosci nowych samochodow jest tak samo jak to wytlumaczyc?.
Pozdrawiam.
Rafal |
Jakie nowe samochody to maja? Te ktore jezdza na nie wlasciwym paliwie to moze ale nowe... pierwsze slysze. Ale tez sie moge mylic. Wiem jedno ze kiedy kat siada i nie dziala jak nalezy (z roznych powodow) moze powodowac odor w samochodzie pod wplywem wiekszego przycisniecia a co za tym idzie wiekszej temperatury kata. Bazuje tylko na tym co mialem w swoim i co sie nauczylem w warsztacie - nie bede twierdzil ze jestem nieomylny.
Peace
saphire - 03-11-2007, 14:01
Zgniłe jaja z kata są tym silniejsze im bardziej zasiarczone jest paliwo. Proponuję zmienić stację na innej marki lub lać bezsiarkową Supremę. Mnie z Lotosa śmierdzą spaliny związkami nitro ale nie siarkowodorem. Z BP też mi śmierdziało nitro ale jakoś mniej a ciut bardziej siarkowodorem. Z Orlena jak od czasu do czasu zatankowałem Corsę to waliło siarkowodorem niemożebnie.
|
|
|