To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Zimowa Akcja Serwisowa !

akbi - 06-11-2007, 16:56

Z letniej tego typu akcji pamiętam, że jedni sobie chwalili inni zaś nie ... natomiast na pewno nie było można powiedzieć jednoznacznie że jest to akcja zdecydowanie na PLUS czy zdecydowanie na MINUS.
Wiele też zależy od samego ASO ...w jednym jest OK i podchodzą do sprawy sumiennie a w drugim przeginają ...

Natomiast zdecydowanie nie podobają mi się w tym temacie posty typu:
kaapsel napisał/a:
jezeli MMC ponawia akcje znaczy to nic innego jak chec zajrzenia do naszych kieszeni i wyciagniecia z nich co nieco, napewno nie jestem oryginalny , ale z pewnoscia jestem realistą, :lol:

Chłopie ...nie chcesz to nie jedź, nikt Cię do tego nie zmusza, ale nie wypisuj tu takich bredni. :doubt:

Anonymous - 06-11-2007, 17:14

akbi napisał/a:
Z letniej tego typu akcji pamiętam, że jedni sobie chwalili inni zaś nie ... natomiast na pewno nie było można powiedzieć jednoznacznie że jest to akcja zdecydowanie na PLUS czy zdecydowanie na MINUS.
Wiele też zależy od samego ASO ...w jednym jest OK i podchodzą do sprawy sumiennie a w drugim przeginają ...

Natomiast zdecydowanie nie podobają mi się w tym temacie posty typu:
kaapsel napisał/a:
jezeli MMC ponawia akcje znaczy to nic innego jak chec zajrzenia do naszych kieszeni i wyciagniecia z nich co nieco, napewno nie jestem oryginalny , ale z pewnoscia jestem realistą, :lol:

Chłopie ...nie chcesz to nie jedź, nikt Cię do tego nie zmusza, ale nie wypisuj tu takich bredni. :doubt:

oczywiscie że nie pojade bo to wolny kraj, a to że ci sie nie podobają takie głosy hm, ...... to forum nie jest Radiem Maryja jezeli ktos sie nie zgadza z głosem ojca prowadzącego jest natychmiast rozłaczany, jezeli czujesz sie ojcem prowadzącym i naruszyłem twoje interesy to mnie zbanuj kolego, prawda niestety jest taka, w serwisach tak naprawde ekipy sa wyspecjalzowany przeważnie w dolaniu płynu do spryskiwaczy (ostatnio policzyli mi litr za 10zł), wymianie oleju w silniku (tez po bardzo atrakcyjnej cenie :lol: ) , ewentualnie wymianie żarówki, albo pdłaczenie do kompa za 100zł;,,,, dopóki cos sie w tych serwisach nie zmieni (zaznaczam nie wszystkich choc ja jakos nie mam szczescia i jeszcze tego dobrego nie znalazłem), ja bede miał takie zdanie ; ba- jestem pewien że moje zdanie podziela bardzo duża grupa Mitsumaniaków i nie tylko,

mimo wszystko pozdrawiam cie kolego

Anonymous - 06-11-2007, 17:18

witam
przykro mi to strwiedzić ale bez podstawowego sprzętu serwis nic nie jest wstanie zrobić! :(
dołączam się do ogółu serwisy wyciągają tylko pieniążki - nie dają nic w zamian
pozdr

lukasz921 - 06-11-2007, 17:26

Witam,
Moim poprzednim samochodem była Honda i dodam, że takie przeglądy były organizowane ZA DARMO dwa razy w roku ! Dodam jeszcze miłą sprawę otóż teraz otrzymałem zaproszenie listowne. Dodam że jeżdziłem do nich tylko kontrolnie i wydałem u nich jedynie 2 pln za żarówkę podświetlenia rejestracji. Po przeglądzie otrzymywałem protokół z wypisanymi zaleceniami. Z przykładaniem do przeglądu było różnie ale zawsze można było podpytać o konkretne sprawy zostawało się z mechanikiem. Podsumowując gdyby taka akcja była za darmo również w Mitsubishi to na pewno nie byłoby tylu głosów na minus. A tak to zależy jak się przyłoży dane ASO. A z mojej strony to co do ceny 50 pln to również nie warto.

Pozdrawiam
Lukasz921

HouseM - 06-11-2007, 17:37

mimo wszystko trochę musze ponazekać na Mitsubishi. Kiedyś jezdziłem Hondami i firma Honda robiła co zimę DARMOWE przeglądy dla klubowiczów. 50 zł to nie jest wiele jednak chodzi o zasady. Dodam tylko że przegląd kompleksowy przed sezonem zimowym w większości stacji diagnostycznych (w Krakowie) kosztuje od 30 - 50 zł ...

Może jednak Mitsu Poland zaskoczy nas czymś Bardziej :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków

Anonymous - 06-11-2007, 17:41

HouseM napisał/a:
mimo wszystko trochę musze ponazekać na Mitsubishi. Kiedyś jezdziłem Hondami i firma Honda robiła co zimę DARMOWE przeglądy dla klubowiczów. 50 zł to nie jest wiele jednak chodzi o zasady. Dodam tylko że przegląd kompleksowy przed sezonem zimowym w większości stacji diagnostycznych (w Krakowie) kosztuje od 30 - 50 zł ...

Może jednak Mitsu Poland zaskoczy nas czymś Bardziej :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków

a witaj bracie HouseM, witajcie wszyscy wyznawcy jedynej słusznej marki Mitsubishi (no może jeszcze JEEP), bo ten Colcik to żonuni mojej , a JEEPEK jest moj :D :D :D

Anonymous - 06-11-2007, 17:52

dodam tylko tyle...w Białymstoku tez nie polecam...
Anonymous - 06-11-2007, 18:03

Witam
Po letniej akcji też nie mam dobrego zdania, przynajmniej o ASO w Kielcach. Spytali tylko co miśkowi dolega. Ale kasy (50 zł) nie wzięli. Mimo to uważam, że to są początki i być może jakość będzie się poprawiać. Tyle, że nie wiadomo czy lepiej okazać zainteresowanie tą akcją i pisać o tym co nam się nie podoba, czy też zignorować żeby sami się domyślili.

Anonymous - 06-11-2007, 18:22

Ja korzystam z ASO, ale Daewoo:) Począwszy od 1 autka i jakoś żyję :P
Teraz zamówiłem sprzęgło u Japaneze i też tam wymienie i tyle.

arekp - 06-11-2007, 18:42

gonzo napisał/a:

To moze napisz chocby jedno zdanie uzasadnienia. Takie puste opinie 'nie polecam' sa mniej niz g* warte.

[ Dodano: 2007-11-06, 18:45 ]
vienek napisał/a:
Tyle, że nie wiadomo czy lepiej okazać zainteresowanie tą akcją i pisać o tym co nam się nie podoba, czy też zignorować żeby sami się domyślili.

Trzeba dokladnie opisywac co Was boli w przypadku KAZDEGO dealera podlegajacego pod MMC.

Nasz klub scisle wspolpracuje z MMC - przedstawiciele czytaja forum, zwlaszcza TEN dzial - i jesli pojawiaja sie jakies bardziej niepokojace opinie to z pewnoscia trafia do wlasciwych osob.

Wlasnie w TYM dziale, nie bez powodu nazwanym "MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi" nalezy umieszczac wszystkie pozytywne i negatywne opinie. Musza to byc jednak uzasadnione opinie a nie puste slowa 'nie polecam bo oni sa be'.

Anonymous - 06-11-2007, 18:50

serwisy trzepią kase na specyficznych i nietypowych częsciach (mowiac serwisy mam na mysli takze sprzedaz oryginalnych czesci w tychze autoryzowanych stacjach), COLTA przywiozlem z Niemiec, podjechałem nim do serwisu i bardzo miły pan powiedział mi ze auto z takim wyposazeniem do Polski nie zajeżdzało (nie ukrywam ze mnie to ucieszyło), ale brakowało mi zapinki do listew na dachu, wkurzało mnie to i zamowiłem ta zapinke, kosztowała 120zł!!!! kawałek plastiku z suwakiem wewnatrz, koledzy!!! czesci do Jeepa sa tansze, kupowałem uszczelke do zbirnika paliwa kołnierzową przy wejsciu czujnika od góry, bardzo skomplkowana uszczelka własciwiew nie do zastapienia czyms innym, cos w rodzaju uszczelki do pralki automatycznej przy otwieraniu drzwiczek tyle ze 10 razy mniejsza, kosztowąła 30 zł, oryginalna częsc!!!
pozdro

phixius - 06-11-2007, 19:08

A ja nieco inaczej zacznę od ogółu. Chętnie bym zrobił przegląd, tylko czy miał ktoś już styczność z servisem Mitsu w Kaliszu? Ewentualnie jaka opinia?
Z góry dziękuje

Anonymous - 06-11-2007, 19:26

Czy w Warszawie jest jakies ASO, ktore przylozylo sie do letniego przegladu i jest szansa, ze zrobi to podczas zimowego ?
kristof - 06-11-2007, 19:46

a ja pewnie z tego skorzystam imo mam do nich okolo 60-70km, ale co tam po drodze niech mi zrobia test zbieżności itp sprawy po założeniu zimówek, a może po drodze mi powiedzą za ile mam wymienić klocki..Przede wszystkim będę miał okazje ich poznać, wtedy ocenie co i jak wygląda, albo się zawiodę i będę jeździć gdzie indziej albo mi się spodoba i będę ich odwiedzać co 15k km...
Chyba że ktoś mi tutaj w 100% odradzi ASO w Poznaniu ;)
pozdro i udanych testów :)

Anonymous - 06-11-2007, 19:50

arekp napisał/a:
gonzo napisał/a:

To moze napisz chocby jedno zdanie uzasadnienia. Takie puste opinie 'nie polecam' sa mniej niz g* warte.

[ Dodano: 2007-11-06, 18:45 ]
vienek napisał/a:
Tyle, że nie wiadomo czy lepiej okazać zainteresowanie tą akcją i pisać o tym co nam się nie podoba, czy też zignorować żeby sami się domyślili.

Trzeba dokladnie opisywac co Was boli w przypadku KAZDEGO dealera podlegajacego pod MMC.

Nasz klub scisle wspolpracuje z MMC - przedstawiciele czytaja forum, zwlaszcza TEN dzial - i jesli pojawiaja sie jakies bardziej niepokojace opinie to z pewnoscia trafia do wlasciwych osob.

Wlasnie w TYM dziale, nie bez powodu nazwanym "MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi" nalezy umieszczac wszystkie pozytywne i negatywne opinie. Musza to byc jednak uzasadnione opinie a nie puste slowa 'nie polecam bo oni sa be'.

chyba by strony zabrakło , na własnej skórze przekonałem sie 2 razy o niekompetencji w/w servisu , brak profesjonalizmu i niedbałość o klienta to chyba wystarczające powody, zawsze powtarzam , że jak kupujemy nowe autko to wszyscy skaczą a potem to prrrrrrr....