To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] znosi na lewo

gigant87 - 10-11-2007, 12:25

miałem te same objawy, tzn też znosiło na lewo, zarówno podczas jazdy jak i podczas hamowania (podczas hamowania mocniej)

dodatkowo na ostrych zakrętach przejeżdżanych blisko granicy przyczepności było słychać jakieś "szuranie" tak jakby koła o coś tarły

byłem na sprawdzaniu geometrii i zmienili mi coś w ustawieniach tylnych kół, jest lepiej, ale dziwne odgłosy na szybkich zakrętach pozostały...

po czym poznać dobry zakład zajmujący się diagnostyką i naprawą zawieszenia?
czy macie jakieś godne polecenia? najlepiej w sąsiedztwie województwa opolskiego ;)

maciejowy - 10-11-2007, 14:37

dzis podnioslem autko i sprawdzalem kolka pod katem luzow, ale nic konkretnego nie wyczulem (specem nie jestem wiec na trzepaczke dalej mam zamiar sie wybrac) co jednak mnie zaciekawilo to to, ze jak krecilem lewym kolkiem (znosi wlasnie na lewo), zeby zobaczyc czy lekko chodzi to dal sie slyszec taki dzwiek jak np. w rowerze jest kolo scentrowane wiec tak jakby gdzies klocek ocieral... pewnie hamuce tez trzeba bedzie sprawdzic - serwis?

pzdr

[ Dodano: 10-11-2007, 15:31 ]
dobra, sprawa wyglada tak - podczas hamowania przy jezdzie na wprost (i puszczonej kierownicy) znosi minimalnie (przekreca kierownice i auto schodzi na lewo) natomiast jak jade na wstecznym to przy hamowaniu znosi bardzo!!! kierownice przekreca prawie do polowy i tyl ostro leci na lewa strone - to sa bardziej objawy problemow z lewym hamulcem czy tylna osia? dzieki i pzdr

Anonymous - 10-11-2007, 22:43

To ze robi trzaski na wstecznym nic nie znaczy. Pamietaj ze masz przedni naped i kola skrecaja wlasnie na przodzie...

Prosty test na hamulce mozesz zrobic poprzez podlewarowanie samochodu i krecenie kolem a druga osoba naciska na hamulec. Jesli odskakuje i kreci sie tak samo to jest oki - jesli jest ciezej po spuszczeniu hamulca to wiesz ze cos sie dzieje.