To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Carisma, ale jaka?

Chooper - 12-11-2007, 23:47

wszystko masz tutaj
sibi - 13-11-2007, 22:18

Ja kupiłem wczoraj Cari a potrzeba tak:
-umowa kupna sprzedaży a najlepiej w dwóch językach dochodzi tłumaczenie
-Brif mały i duży
-przegląd po sprowadzeniu
-ubezpieczenie OC
-tłumaczenie przez tłumacza przysięgłego
-urząd skarbowy
-akcyza w urzędzie celnym
-urząd komunikacji - recykling (opłata środowiskowa 500PLN), karta pojazdu, dowód rejestracyjny

Powodzonka w załatwianiu (za mnie żonka lata bo autko na nią :D )

Anonymous - 25-11-2007, 00:06

no i wreszcie kupiłem...! :cheers: Granatowy metalik, alumy, klima, absik, elektryka, poduchy itd. Jest super!!! Pojeździłem kilka dni, ale skończyło mi sie ubezpieczenie i teraz fura stoi na parkingu... Póki co walczę jeszcze z załatwianiem papierów - jestem dopiero w urzędzie skarbowym... :? Strasznie to wszystko długo trwa... Urzędnicy mają dużo czasu na wszystko.... :-X

BTW. Dzięki wszystkim za porady! :wink:

sibi - 25-11-2007, 11:27

damiano napisał/a:
no i wreszcie kupiłem...! :cheers: Granatowy metalik, alumy, klima, absik, elektryka, poduchy itd. Jest super!!! Pojeździłem kilka dni, ale skończyło mi sie ubezpieczenie i teraz fura stoi na parkingu... Póki co walczę jeszcze z załatwianiem papierów - jestem dopiero w urzędzie skarbowym... :? Strasznie to wszystko długo trwa... Urzędnicy mają dużo czasu na wszystko.... :-X

BTW. Dzięki wszystkim za porady! :wink:

Ale ubezpieczenie możesz już teraz wykupić ja mam niemieckie blachy jeszcze a już mam ubezpieczenie i przegląd dzięki czemu mogę jeszcze jeździć 30 dni

Anonymous - 27-11-2007, 13:58

Cytat:
Ale ubezpieczenie możesz już teraz wykupić ja mam niemieckie blachy jeszcze a już mam ubezpieczenie i przegląd dzięki czemu mogę jeszcze jeździć 30 dni

a co dalej po 30 dniach? Wykupiłeś już pełne ubezpieczenie tzn. na rok?

PS. Mam jeszcze pytanie (może wydawać się głupie): czy Carisma 1.8 GDI LX (sedan) z 1998 roku ma fabrycznie montowany immobilizer...? :| :?:

[ Dodano: 29-11-2007, 18:01 ]
no i już furka ma polskie obywatelstwo i polskie blachy...!!! Yeah!! \:D/ :mrgreen:

Anonymous - 03-12-2007, 22:13

Ja w swojej 1.9 TD GL z tego samego roku miałem fabrycznie zamontowany immobilizer (w kluczyku). Chyba każdy tak ma.