To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - pda i ecu

Sz@kal - 14-11-2007, 17:11

wysłałem maila do sprzedającego czy aby napewno sprzęcik jest sprawny i jeżeli dostane pozytywną odpowiedź to go biorę. :)
tomusn - 14-11-2007, 17:35

Krzyzak napisał/a:
IIIc - to 'c' jest od color
a IIIx - X od extra? :D
Anonymous - 14-11-2007, 20:14

x jest od wiekszej ilosci ramu :P
Sz@kal - 14-11-2007, 21:46

Zanabyłem właśnie tego Palma IIIc ,którego podałem w linku wcześniej. Teraz czekam aż przyjdzie a jak przyjdzie t obędę kminić dalej (zapewne z waszą pomocą :D )
Anonymous - 14-11-2007, 22:46

To bedziemy kminić Szakalu razem,mój powinien jutro dojechac
Sz@kal - 18-11-2007, 13:39

Wrrrr ,zaraz sie potne :| Takiego oto maila dostałem od sprzedającego:
Cytat:
Witamy Pana
Na początek chcieliśmy z góry przeprosić za niedogodności na jakie Pana naraziliśmy to znaczy przez pomyłkę Palmtop Palm IIIc, którego Pan u nas zakupił został wystawiony ze stacją dokującą, której niestety nie posiadamy i w najbliższym czasie posiadać nie będziemy. Prosimy o kontakt i jeszcze raz przepraszamy.

:x
Daruje sobie te nsprzęt bo stacji dokującej nigdzie nie dokupie-tak samo jak kabla i ładowarki :/

Anonymous - 18-11-2007, 14:18

a ja spytam w jakim celu podlacza sie pda pod ecu??
Anonymous - 18-11-2007, 14:29

Szakalu, ten Palm jest zupełnie goły czy brakuje tylko stacji dokującej? Tam z zestawie byl zasilacz i kabel, Może da sie bez tej stacji,tylko przez kabel?

Dyzio007, Palmika podłączamy po to aby na własne oczy widzieć to co widzi ECU. To znaczy widziec jakie wartości są wysyłane z podstawowych czujników w silniku. Pokazywane są m.in. czas wtrysku, temperatura silnika, napiecie z Lambdy, predkosc obrotowa, ile kroczków zostal wysuniety silniczek krokowy,kąt wyprzedzenia zapłonu itp.

Sz@kal - 18-11-2007, 14:47

mitutoyo napisał/a:
Szakalu, ten Palm jest zupełnie goły czy brakuje tylko stacji dokującej? Tam z zestawie byl zasilacz i kabel, Może da sie bez tej stacji,tylko przez kabel?

Brakuje tylko stacji dokującej :( Chyba ,że sie z nim ugadam i mi go puszczą po niższej cenie... To co robić? Brać czy go sobie darować bo bez stacji dokujacej nie bedzie działał?

Anonymous - 18-11-2007, 16:16

dzieki z info i chyb atez zaczne szukac:)
Anonymous - 18-11-2007, 21:54

dyzio007 napisał/a:
a ja spytam w jakim celu podlacza sie pda pod ecu??

Dla bajeru heheh Mozesz soebie sprawdzic bledy, miec wglad na temp silnika, obroty ilosc kroczkow silnika na mape wtrysku itd

tomusn - 18-11-2007, 23:01

Sz@kal napisał/a:
mitutoyo napisał/a:

Brakuje tylko stacji dokującej :( Chyba ,że sie z nim ugadam i mi go puszczą po niższej cenie... To co robić? Brać czy go sobie darować bo bez stacji dokujacej nie bedzie działał?
http://www.gsm-sklep.com/ , tam sprzedają coś takiego

kabel nadaje się do podłączenia do auta - DB9 i ładowania jednocześnie - USB - i dostajesz dwie ładowarki ;)