[XX-92]Galant E3xA i starsze - Przyczyna nie palenia na wszystkie gary ... ?
Anonymous - 16-11-2007, 19:06 Temat postu: gazownicy... Powiem szczerze... ze na temat niektórych gazowników szkoda sie wypowiadać... :/ naprawdę...Mojemu bratu w gali 2.5 V6 z 99' w warszawie przeglądali tysiąc razy całą instalację, a do Grójca przyjechał wsadzili mu steropian w wlot powietrza nawiercili rurkek z boku, zamontowali 2 kawałki plastiku i chodzi jak złoto...
Marcino - 16-11-2007, 21:27
slonio88 napisał/a: | a do Grójca przyjechał wsadzili mu steropian w wlot powietrza nawiercili rurkek z boku, zamontowali 2 kawałki plastiku i chodzi jak złoto... |
A co to za metody na styropian i ser szwajcarski? Jak ktoś nie potrafie lepiej niech nie psuje takiego pieknego silnika jakim jest 2.5.... ja mam lpg i nie mam zadych udziwnień...
Anonymous - 17-11-2007, 11:25
slonio88 napisał/a: | slonio88 napisał/a:
a do Grójca przyjechał wsadzili mu steropian w wlot powietrza nawiercili rurkek z boku, zamontowali 2 kawałki plastiku i chodzi jak złoto...
A co to za metody na styropian i ser szwajcarski? |
mnie tu cuchnie jakimś druciarstwem...
Anonymous - 17-11-2007, 12:48
No fakt, moze to i ser szwajcarski, ale samochód naprawdę chodzi jak złoto.
Anonymous - 18-11-2007, 17:17
dzieki za cenne rady
marek.b.jakie czesc wchodziły w skład wymiany zaplonu
Anonymous - 18-11-2007, 22:25
ja wymienilem caly -kupilem od kolegi z forum ktury mieszka w gliwicach wymiana to bajka -teraz tak mowie ale przy wymianie tak namieszalem ze razem z synem spedzilismy cala noc w garazu i juz rano galancik odpalil - ale za to teraz moge to robic po ciemku w deszczowa noc i po ustawieniu lampa niwiele ma do poprawienia - mam dwa zaplony (cala rodzina jezdzi galantami) jak ci naprawde potrzeba to wysli na pw adres i numer z aparatu i cos pomyslimy.
Anonymous - 19-11-2007, 16:40
to znaczy wymieniłes aparat zapłonowy? znajomy tez ma gala na czesci i odniego moge przerzucic. chce jeszcze przerzucic od miego komp bo u mnie jeszcze nie ma ssania mino ze wymieniłem cały zespół przepustnicy i czujnik temperatury tez z tego gala. a wracajec do tematu to dzis odpalił rowno na 4 gary. ale to jest różnie z nim
Anonymous - 19-11-2007, 18:12
uwazaj przy wymianie zebys sie nie narobil jak ja-ustaw znaki na kole zobacz czy palec masz na 1 cylindrze i dopiero wtedy wyciagaj zaplon tak samo zakladaj ale aparet ma naped zebatka ktura idzie po skosie tak ze przy wkladaniu musisz uwzglednic ze jak juz zaplon siadzie to palec bedzie inaczej niz jak w momencie przymiezania tak ze wez poprawke -latwo sie machnac o jeden zabek -na dole aparatu sa znaki zwruc na nie uwage -niech cie nie pdkusi zeby rozkrecac zaplon nic tam nie ma -blaszka z otworami i dwie fotodiody -mnie ta blaszka wypadla zalozylem odwrotnie i reszty nawet nie bede ci opisywal bo jeszcze dzis mi ciarki przechodza jak sobie wspomne ten blod,napewno sobie poradzisz powodzenia i daj znac jak ci poszlo a jak wyciagniesz ECU to sprawdz kondensatory -strona KRZYZAKA- i najlepiej je wymien koszt zaden a efekt murowany
Anonymous - 18-07-2008, 00:24
witam
rozwiazalem problem palenia na wszystkie gary na benzynie. walniety był emulator od gazu, który odłącza wtryski jak załącza gaz, a na benzynie niekoniecznie załączał wszystkie
|
|
|