To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - nauka jazdy 4WD po śliskim

karolgt - 17-11-2007, 17:43

w sumie do driftu lepszy jest 4x4 czy RWD? czy w przypadku 4x4, sam przód nie przeszkadza w drifcie w sensie "wyciągania" samochodu z tego kontrolowanego poślizgu?
Jogurt - 17-11-2007, 17:50

moim zdaniem rwd jest lepszy do driftu bo przy 4x4 przod pomaga Ci wyciagnac auto biorac czesc mocy wiec musialbys miec sporo kucy wiecej zeby mielic ciagle 4 kolkami. i jakby 4x4 bylo lepsze do driftu to by driftowaly evo, impreza itp a nie 200sx, skyline, supra itp
maklakus - 22-11-2007, 21:06

SORY CHŁOPAKI - ale temat postu jest "nauka jazdy 4WD po śliskim" a nie co lepsze do driftu !!! piszcie troszkę bardziej na temat :finga:
pawela - 22-11-2007, 21:25

a jak wyglada jazda po sniegu/lodzie? Czy autko z racji stalego napedu 4x4 ma tendencje do nadsterownosci, czy trzyma sie jak przyklejone?
PiotrekSL4 - 23-11-2007, 22:11

Filmik zawodowy. Kto by pomyślal ze ten silniczek tak świetnie daje sobie radę mieląc 4 lapkami. Pewnie radość z jazdy jest zajefajna.
Wook@sH - 27-11-2007, 19:38

Skromnie sie chciałem pochwalić jak przyjemnie można się pobawić samochodem w zimie.
Co prawda może filmik nie pokazuje całej satysfakcji z zabawy bo jest kręcony z wnętrza samochodu(sam byłem), i do tego jedną ręką musiałem go prowadzić. Ale jak sie jest w środku to wrażenia są niesamowite :)

http://pl.youtube.com/watch?v=d5JCpGbQg6U

Anonymous - 28-11-2007, 00:09

Wook@sH napisał/a:
Co prawda może filmik nie pokazuje całej satysfakcji z zabawy bo jest kręcony z wnętrza samochodu(sam byłem), i do tego jedną ręką musiałem go prowadzić. Ale jak sie jest w środku to wrażenia są niesamowite :)

:shock: To nie mogles wziasc jakiegos kumpla zeby Cie ponagrywal?? Ogolnie taka zabawa dostarcza wiele wrazen ale z napedem 4WD napewno musza byc one znacznie lepsze ;)

Wook@sH - 28-11-2007, 00:26

SlaVkoEg napisał/a:
To nie mogles wziasc jakiegos kumpla zeby Cie ponagrywal??

Wczoraj nikt nie miał czasu i ochoty. A dziś jak bylem to jeszcze lepiej mi sie jeżdziło, moze przez to że śnieg sie juz uleżał, ale musiałem sie zwijać bo mnie zaczeli policją straszyć że rozślizguję parking i jest niebezpiecznie itp ble ble ble ;) No i też byłem sam znowu.

W ogóle to jak patrze na ten filmik to sam mam wrażenie jakby tam sie nic nie działo, jakbym jechał powoli i bez poślizgu.... hmm

Anonymous - 28-11-2007, 00:32

no bo z srodka nie wiele widac. Napewno byloby lepiej jakby ktos krecil z zewnatrz ale wierze Ci ze byl duzy ubaw :D Niestety zmora jest ta policja :/ U mnie w miescie tez ledwo snieg spadnie to juz kraza i patrza czy przypadkiem ktos sie nie bawi gdzies na odludziu :/