Carisma - Techniczne - czyscilem przepustnice carisma oszalala
TRUTIL CARI GDI - 18-11-2007, 10:18
panowie wszystko sie wyjasnilo mi cisnienie spadlo zeszlo wszystko ze mnie jak reka odjol poszedlem do cari dzisiaj rano spir radzil sprawdzic czy przepustnica domyka sie do konca rozebralem trobe slonia patrze niby ok a nagle fartem musnelem srubke polozenia przepustnicy patrze luzna kontra odkrecam a przepustnica sie cofa cari ma teraz obroty jak talala teraz tylko pytanie ustawilem jak tak ze pyrka sobie tak poinizej tysiaca tak mm pod 1 kreska od obrotomierza chodzi
Kaleid - 18-11-2007, 10:19
Widzę że sie troche spóżniłem , jednak śrubka.
TRUTIL CARI GDI - 18-11-2007, 10:22
Kaleid, dzieki kolego za pomoc ale jest ok hehehe teraz tylko jakie obroty jej ustawic i jeszcze jedno pytanie czy ze spalaniem jej sie nie pomieszalo przez reset kompa
Kaleid - 18-11-2007, 10:46
Śrubkę ustawiasz ,tak.wykręcasz, następnie wkręcasz do momentu gdy czoło śrubki dotknie elementu o który się opiera,od tej chwili wkręcasz 1,1/4 obrotu,i kontrujesz nakrętką kontrującą.Jeśli nie majstrowałeś przy TPS ,to obroty powinny się ustabilizować.
TRUTIL CARI GDI - 18-11-2007, 10:57
przy TPS nie grzebale a obroty mam tak ze kreska obrotomierza jest pod 1 jakis milimetr
turek61 - 18-11-2007, 11:06
TRUTIL CARI GDI napisał/a: | kreska obrotomierza jest pod 1 jakis milimetr |
ma być ok. 700- 800. W.g. manuala 750(+,-100) .
Pierwsza czerwona kreska to 500 obr.
Kaleid - 18-11-2007, 11:18
Jak dobrze ustawisz śrubkę a obroty będą złe, to spróbuj je ustabilizować śrubą do regulacji powietrza (taka duza schowana pod gumową zaślepką w korpusie przepustnicy)
TRUTIL CARI GDI - 18-11-2007, 11:31
ustawialem obroty na sluch i patrzac na obrotomierz miej wiecej jak miala przed chodzi rowno nie dusi sie ladnie wchodzi na obroty ale jak cos oddam ja w rece jakiegos dobrego mechaniora zeby ja poprostu wyregulowal a to nie bedzie drogo kosztowalo szkoda ze nie mam laptopa i elektornicznego obrotomierza to sam bym sobie ja zestroil
[ Dodano: 18-11-2007, 11:34 ]
Kaleid, a nie wiesz czy spalanie mu sie nie poprzestawialo jak zresetowalem ecu
Kaleid - 18-11-2007, 11:38
Jak jest dobrze , to zostaw . Jeżdzij , i ciesz się z jazdy .
wazu - 18-11-2007, 13:19
Taki zimny prysznic jaki przeszedł TRUTIL CARI GDI, myślę, że zrobił mu bardzo dobrze . Wiem, wiem, zaraz posypią się gromy na mnie, ale musicie przyznać drodzy userzy cari, że takie "pogrzebanie" w bebechach cari z pozytywnym zakończeniem daje piorunujące samozadowolenie, a o ile człowiek jest mądrzejszy i jaka satysfakcja z samego siebie. Teraz TRUTIL CARI GDI, już nie będzie się bał w razie czego wziąć kluczy do ręki. Znam to z autopsji, jak miałem problem z silnikiem krokowym. Pierwsze niepowodzenia poszły w zapomnienie, po sukcesie jaki był wynikiem uporu i samozaparcia. Teraz rada dla TRUTIL CARI GDI, daj już spokój temu samochodzikowi, jak chodzi dobrze, to zamknij maskę i ciesz się jazdą. Jak stwierdzisz, że coś jest nie tak np. ze spalaniem, to najpierw usiądź przy kompie, rzuć temat na forum, a doświadczeni userzy coś Ci może podpowiedzą. No chyba, że masz za dużo kasy, to jedź do aso, . Na koniec zacytuję Krzyżaka "Jak jest dobrze, to nie ruszaj"
saphire - 18-11-2007, 13:30
W tym drugim wątku napisałem że może coś rozkręcałeś albo przestawiłeś TPS'a bo tak bez przyczyny to obroty nie szaleją.
TRUTIL CARI GDI - 18-11-2007, 20:55
mam jeszcze pytanko jak mialem zagrzany silnik cari trzymala mi dzies 800 pozniej pojechalem do pracy silnik ostygl moj ojciec go odpalil na probe i cari obroty skoczyly na ok 2000 na zimnym silniku ale po chwili zeszla czy to automatyczne ssanie czy jeszcze wymaga jakiejs regulacji
Moomin - 18-11-2007, 20:59
TRUTIL CARI GDI napisał/a: | mam jeszcze pytanko jak mialem zagrzany silnik cari trzymala mi dzies 800 pozniej pojechalem do pracy silnik ostygl moj ojciec go odpalil na probe i cari obroty skoczyly na ok 2000 na zimnym silniku ale po chwili zeszla czy to automatyczne ssanie czy jeszcze wymaga jakiejs regulacji |
Tak ma być.
Anonymous - 18-11-2007, 21:00
Teraz zostaw ja w spokoju to takie normalne przy zimnym silniku
saphire - 18-11-2007, 21:41
I już lepiej nic nie ruszaj tylko najpierw poznaj auto i jak w różnych sytuacjach się zachowuje silnik ze szczególnym uwzględnieniem trybu pracy ECO.
|
|
|