[92-96]Colt CA0 - [ALL] Kontrolka od rezerwy!!!
akbi - 25-11-2007, 14:46
londolut napisał/a: | Niema powyżej standardowego 50l |
dokładnie ...
londolut napisał/a: | jeździłem kiedyś przez nieuwagę aż do krztuszenia się silnika i na stacji weszło niecałe 49 |
mi się kiedyś udało zalać ok 49,5.
1 - nigdy do sucha benzyny ze zbiornika nie wyciągniemy
2 - przy tankowaniu, zawsze zbierze się gdzieś pęcherz powietrza, co łatwo sprawdzić ... zalejcie równo po korek, odpalcie samochód, ruszczcie do przodu i z powrotem do tyłu jakieś 2 metry i ...dolejecie jeszcze minimum 1 litr paliwa.
Myślę, że łącznie - zbiornik+rurki dolotowe to ok 51 litrów
pawela - 25-11-2007, 18:32
Cytat: | Niema powyżej standardowego 50l |
Ciezko mi sie z tym zgodzic. Z mojej praktyki: Zapila sie rezerwa, przejechalem po miescie z 10km na stacje z zamiarem tankowania na full. Do pierwszego odbicia pistoletu wchodzi powiedzmy 38 litrow. Chwilka przerwy, delikatnitej spust, wchodzi jeszcze ze 2 litry i odbija. Chwila przerwy, wyciagam nieco pistolet, delikatnie spust wejdzie znow z litr. I tak jeszcze ze 2 razy dopoki nie zobacze paliwa w rurce. Wnioskujac wychodzi ze zatankowalem niemal 45 litrow, a rezerwa ma sie zapalac gdy w baku jest 8... Wiec te przyjmijmy ze owe 2-3 litry wlazlo w rure.
W 2000 roku czytalem w 'Auto Swiecie' test seata ibizy, gdzie podano, ze pojemnosc baku to 45 litrow, a pod korek wejdzie jeszcze wiecej. Rok pozniej stalismy sie posiadaczami cordoby, i przy pelnym tankowaniu po zapaleniu sie rezerwy (6 litrow) do baku wlazi 43 litry pod korek.
Cytat: | 1 - nigdy do sucha benzyny ze zbiornika nie wyciągniemy
2 - przy tankowaniu, zawsze zbierze się gdzieś pęcherz powietrza, co łatwo sprawdzić ... zalejcie równo po korek, odpalcie samochód, ruszczcie do przodu i z powrotem do tyłu jakieś 2 metry i ...dolejecie jeszcze minimum 1 litr paliwa. |
z tym sie jak najbardziej zgadzam.
Anonymous - 25-11-2007, 23:32
pawela napisał/a: | Niema powyżej standardowego 50l |
Jest pawela napisał/a: | wychodzi ze zatankowalem niemal 45 litrow, a rezerwa ma sie zapalac gdy w baku jest 8... Wiec te przyjmijmy ze owe 2-3 litry wlazlo w rure. |
50 l wchodzi do górnej krawędzi zbiornika a do rurki ze 2l wejdą napewno.Jak auto szarpie i przerywa to zostało 3-4 l na dnie.
pawela - 25-11-2007, 23:35
Kuczan napisał/a: | Jak uto szarpie i przerywa to zostało 3-4 l na dnie. |
I to sie rowniez zgadza. Dokladnie, przy 3-4 litrach i krecaniu CA0 w lewo silnik przygasa. To ostatnia juz pora na tankowanie.
Cytat: | pawela napisał/a:
Niema powyżej standardowego 50l |
Kuczan to nie ja napisalem
Anonymous - 25-11-2007, 23:39
no fakt sorka, ide spać zmęczony jestem . . .
|
|
|