To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - co to za lampka

Anonymous - 10-03-2008, 14:57

Dzieki bede musial pogadac z elektrykiem jak bedze zakladal.
Pozdrawiam.

Adrians - 29-01-2010, 18:41

Mam pytanie odnośnie lampki Eco w GDI po lifcie. Czy ona świeci się także podczas postoju? Oglądałem sporo aukcji, na zdjęciach dużo Carism jest odpalonych, lecz kontrolka się nie świeci i nie wiem czy coś jest nie tak z tymi samochodami czy to całkiem normalne.
Moomin - 29-01-2010, 21:13

Adrians napisał/a:
Mam pytanie odnośnie lampki Eco w GDI po lifcie. Czy ona świeci się także podczas postoju? Oglądałem sporo aukcji, na zdjęciach dużo Carism jest odpalonych, lecz kontrolka się nie świeci i nie wiem czy coś jest nie tak z tymi samochodami czy to całkiem normalne.

Wszystko jest w porządku z tymi autami. :) Lampka się nie pali na postoju - stanie z włączonym silnikiem nie jest Eco. :) Zapala się dopiero po ruszeniu z miejsca.

saphire - 31-01-2010, 10:03

Stanie też może być ECO, co jakiś czas będzie pół-ECO i normal - ECu sobie tym swobodnie żongluje w zależności od warunków otoczenia i rozgrzania silnika.
Moomin - 31-01-2010, 10:35

Tak, ale kontrolka się nie zapali. Mi chodziło bardziej o Eco jako ekologię - stanie z włączonym silnikiem to niepotrzebne zanieczyszczenia.
saphire - 31-01-2010, 10:56

Ale za to klima/ogrzewanie działa :P a co do ekologii to posadziłem swego czasu *naście drzew to teraz odpracowują to moje spalanie ;p