To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Problem z opuszczaniem prawej szyby el. w CA0

Anonymous - 25-11-2007, 23:00

PAWEL129, bez wymiany ani rusz ;) juz to przerabiałem. Wymienic linke i jeździć !! jak zacznie sie znowu srać , a zacznie napewno jeśli uciąłeś jej kawałek to bedzie nie dobrze. Naprawa nie droga... ale nerwów kosztuje sporo :/
McDoune - 26-11-2007, 00:50

stasiak86 napisał/a:
PAWEL129, bez wymiany ani rusz ;) juz to przerabiałem. Wymienic linke i jeździć !! jak zacznie sie znowu *cenzura* , a zacznie napewno jeśli uciąłeś jej kawałek to bedzie nie dobrze. Naprawa nie droga... ale nerwów kosztuje sporo :/

Tia też to przerabiałem. Ostatnio jak padła druga szyba testowałem również linki od przerzutek z rowerowego, ale chyba szkoda nerwów :|

Anonymous - 26-11-2007, 19:24

No ja to własnie na takiej lince mniej wiecej teraz smigam :) 1.5 mm chyba, 1 tez probowałem i nawet lepiej dziabało ale ze 2 razy puscił mi lut na środku :/ sporo z tym zabawy .
Anonymous - 26-11-2007, 22:06

McDoune napisał/a:
Tia też to przerabiałem. Ostatnio jak padła druga szyba testowałem również linki od przerzutek z rowerowego, ale chyba szkoda nerwów :|

Ja niestety chyba tez bede musial to przerobic ale wezme sie za to raczej dopiero na wiosne. Takie moje pytanie. Skoro linki z rowerowego nie pasuja to skad je wziasc??

Anonymous - 26-11-2007, 22:10

Jak długa musi być ta linka?? Aha i jeśli chodzi o rowerowe to hamulcowe są grubsze jak coś i czasami jak chcecie to są już powlekane teflonem więc powinny być bardziej trwałe
Anonymous - 27-11-2007, 20:44

Mozna linke dostać na metry, w sklepach metalowych albo tego typu. Tylko są one takiej sobie jakości ;)
McDoune - 27-11-2007, 23:53

Dlatego lepsze są te z rowerowego, a taka od tylnej przerzutki to nawet zbyt długa jest :?
Anonymous - 27-11-2007, 23:59

witam podepne sie do tematu, co do dlugosci to z tego co pamietam ktos juz pisal o tym na forum i bylo to dokladnie 2 metry. Jezeli sie myle to przepraszam ale cos mi swita ze tak to bylo, pozdro i zycze powodzenia no i nerwow bo ich trzeba duuuzooo :) a wlasnie jescze pytales czy z innych modelow pasuje mechanizm i powiem ze tak pasuje z lancera z tych lat co colt.
Anonymous - 28-11-2007, 00:04

Mateo567 napisał/a:
a wlasnie jescze pytales czy z innych modelow pasuje mechanizm i powiem ze tak pasuje z lancera z tych lat co colt.

ale domyślam się że to się wiąże z niemałymi kosztami :(

maciej 63 - 16-12-2007, 16:03
Temat postu: następny z szybą
o mechaniżmie szyby to się już naczytałem sporo ale jak zdjąć tapicerke z drzwi aby niczego
nie uszkodzić

Hugo - 16-12-2007, 17:29

maciej 63 jedna śruba pod zaślepką poniżej lusterka, jedna w uchwycie do zamykania drzwi, jedna od boku w tylnym górnym narożniku drzwi, jedna we wnęce na klamkę od otwierania drzwi. Następnie chwytasz za przedni dolny narożnik tapicerki i odrywasz ją z plastikowych kołków. Po tym wyhaczasz wtyczkę od panelu sterowania szybami (jeśli są elektryczne), jeśli nie to zdejmujesz korbkę (pod nią jest metalowy pierścień zabezpieczający). I wsio.
maciej 63 - 18-12-2007, 09:59

rozłożyłem te drzwi no i kwas górna rolka poszła na kilka części zaczynam poszukiwania