[02-06]Lancer CS0 - Lancer kombi kupiony:) parę pytań!
Robson86 - 07-12-2007, 18:00
Artii napisał/a: | Czy lancer 1,6 ma komputer który pokazuje spalanie? |
z tego co pamietam to nie ma
Pozdroo
Anonymous - 08-12-2007, 11:50
sla napisał/a: | seba76 napisał/a: | Natomiast, jeśli zależy Ci na bardziej sportowych osiągach to łykaj 2.0. |
Żart, przy tym silniku zapomnij o sportowych osiągach
seba76 napisał/a: | kierownica momo w wersji 1.6 się zdarzają, tylko z tego co wiem jest to wersja z oznaczeniem "sport". |
W Polsce nie były one dostępne, tylko w Niemczech i to bardzo krótko.
seba76 napisał/a: |
Mam lancera ze zwykłymi zegarami i tradycyjną kierownicą, ale przyznam, że w realu wygląda to dużo lepiej niż na zdjęciach. Pewnie, że deska nie jest może designerskim wzorem piękności, ale moim zdaniem jest ok, przede wszystkim maksymalnie funkcjonalna i nie przeładowana tysiącem zbędnych przycisków - uważam, że jest stylowa
|
Kierownica to wyjątkowy koszmar, jak dla mnie młyńskie koło, deska rozdzielcza niewiele lepsza, na szczęście szybko jedno i drugie zmieniono |
Kwestia gustu, ile osób tyle opinii. Szybko zmieniono tzn. kiedy?
sla - 08-12-2007, 14:44
W 2005 r.
Anonymous - 08-12-2007, 17:59
I wszystko jasne. dzieki.
Anonymous - 01-01-2008, 19:03
sla napisał/a: | seba76 napisał/a:
Natomiast, jeśli zależy Ci na bardziej sportowych osiągach to łykaj 2.0.
Żart, przy tym silniku zapomnij o sportowych osiągach |
Zalezy jak zdefiniujesz sportowe osiagi... Na tle kompaktow, ktore da sie uzywac na codzien jest calkiem niezle. Ustepuje tylko takim wynalazkom jak type-r, focus st - typowe hot hatch.
Moze z Twoim cos jest nie tak? Zapraszam na spot warszawski, bedzie okazja wymienic doswiadczenia.
sla - 01-01-2008, 19:40
glowix napisał/a: | Na tle kompaktow, ktore da sie uzywac na codzien jest calkiem niezle. Ustepuje tylko takim wynalazkom jak type-r, focus st - typowe |
Nie rozśmieszaj mnie z jakimi samochodami Ty porównujesz Lancera o mocy 135KM.To przeceż jest zupełnie cywilne auto bez odrobiny sportowego zęba. Możesz go porównać ale do normalego Focusa 2,0 a nie do ST .Civic 1,8 też ma wiekszą moc a Ty wyskakujesz z Type-R. Chyba jeszcze po Sylwestrze nie doszedłeś do siebie
Anonymous - 01-01-2008, 20:27
Przeciez tak napisalem... typowe hot hatch.
Focus 2.0 nie ma szans, nie obrazaj porzadnego samochodu.
Civic 1.8 powalczy jak rowny z rozwnym na prostych, w zakretach odpada. Jeszcze jakies pomysly? Mierzylismy tez Miska na akcelerometrze, wynik potwierdzil to co pisza gazety motoryzacyjne. Powtarzalne wyniki na poziomie 8.7 do 100km.
Masz jakies zle doswiadczenia ze swoim samochodem, ze tak ciagle narzekasz (wlasnie troche poczytalem zaleglosci na forum )?
sla - 01-01-2008, 20:44
glowix napisał/a: |
| A niby dlaczego? glowix napisał/a: | Powtarzalne wyniki na poziomie 8.7 do 100km.
| A w jakich gazetach tak piszą? 8,7 to chyba chodzi o inny samochod, nawet producent nie ma aż takiej fantazji glowix napisał/a: | Masz jakies zle doswiadczenia ze swoim samochodem, ze tak ciagle narzekasz | Ja nie narzekam,nic się nie psuje, jeździ i wszystko jest ok. ale nie zamierzam pisać niestworzonych rzeczy-jaki jest piękny, szybki i fantastyczny, ponieważ to niczemu nie służy i tak po prostu nie jest.
tomekrvf - 02-01-2008, 11:59
seba76 napisał/a: | Nowocześniejsza, w sensie nowsza A czytałem w którejś z gazet samochodowych, chyba Auto Świat. |
To bardzo złe źródło:)
Anonymous - 02-01-2008, 13:49
tomekrvf napisał/a: | seba76 napisał/a: | Nowocześniejsza, w sensie nowsza A czytałem w którejś z gazet samochodowych, chyba Auto Świat. |
To bardzo złe źródło:) |
Co fakt to fakt
Anonymous - 02-01-2008, 18:06
sla napisał/a: | glowix napisał/a: |
| A niby dlaczego? glowix napisał/a: | Powtarzalne wyniki na poziomie 8.7 do 100km.
| A w jakich gazetach tak piszą? 8,7 to chyba chodzi o inny samochod, nawet producent nie ma aż takiej fantazji glowix napisał/a: | Masz jakies zle doswiadczenia ze swoim samochodem, ze tak ciagle narzekasz | Ja nie narzekam,nic się nie psuje, jeździ i wszystko jest ok. ale nie zamierzam pisać niestworzonych rzeczy-jaki jest piękny, szybki i fantastyczny, ponieważ to niczemu nie służy i tak po prostu nie jest. |
Focus - sprawdzone doswiadczalnie, kilka razy ganialem sie z 3dr, Trend, 2.0, chyba 140KM w papierach.
Gazety wyrzucam po przeczytaniu, ale na forum na przyklad przywolywany byl ten artykul.
http://www.admoto.pl/pub/...71&f=zp_370.xml
To, ze japonczyki zawyzaja czasem dane to nie odosobniony przypadek. Corolla E12 TS tez jezdzi lepiej niz w instrukcji. Tam wynikalo to z tego, zeby nie robic konkurencji Celice, ktora roznila sie tylko nadwoziem... Miska nie potrafie wytlumaczyc
tomekrvf - 03-01-2008, 12:07
glowix, ostatnio próbowałem się z Lancerem 2.0 sedan swoim autem które ma w papierach 8.5 s do 100. Lancer przegrał.
sla - 03-01-2008, 12:23
tomekrvf napisał/a: | Lancer przegrał. |
Nic dziwnego, widocznie tylko ten jeden użyty do testów porównawczych miał ponadprzeciętne wyniki.
Anonymous - 08-01-2008, 22:09
Ganiałem się już z kilkoma autkami i powiem wam, że jesli Lancer 2,0 ma ponad 10s do paki to chyba testowali go pod górę i na paliwie 84 Jestem pewien że ma lepszy czas jak zmierzę opowiem jak to wygląda naprawdę (mój znajomy zakupił urzadzenie pomiarowe G-TECH) POzdro
mike_l - 17-01-2011, 15:28
Witam Wszystkich !
Jeśli wolno podłączę się pod ten temat.
Jestem nowy i mam pytanie odnośnie mojego Lancera którego właśnie kupiłem :
W jaki sposób sprawdzić jaką mam wersję ?
Poczytałem przed zakupem dość solidnie to forum ale nadal nie jestem pewien.
Mój Lancer to kombi 1.6 wyprodukowany w 2007 roku, wyposażenie które widać na pierwszy rzut oka to : 6 poduszek, kierownica MOMO obszyta skórą, klima manualna, elektryka (szyby + lusterka), podgrzewane fotele, ABS, halogeny, felgi OZ Racing, spryskiwacze reflektorów, białe zegary, gałka lewarka zmiany biegów obszyta skórą, mam również wrażenie że przedni i tylny zderzak ma nakładkę tak jakby spojlery.
Jeśli to coś komuś powie to proszę o podpowiedź.
Z góry dziękuję !
|
|
|