[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Problem z elektryka drzwi..
Anonymous - 21-07-2009, 22:30
Mitsu ja też mam problem z szybą od strony kierowcy polega on na tym, że w trakcie opuszczania "dziwnie" zjechała w dół Więc dla sprawdzenia podniosłem ją w górę i opuściłem jeszcze raz i właśnie w tym momencie szyba lekko podjechała w górę a następnie zjechała do dołu i teraz wysuwa się tylko na jakieś pięć centymetrów ponad ramę drzwi i z powrotem zjeżdża!! Co zauważyłem po wykręceniu przycisków z drzwi to to, że opuszczając lewą szybę coś "pstryka" w przełącznikach!! Logika podpowiada, że musi być coś nie tak z wyłącznikami, ale mechanik powiedział, że może być też walnięty silniczek Polecił mi sprawdzenie wyłączników, ale problem polega na tym, że w moich stronach oprócz mnie nikt nie jeździ colem!!
Miał może ktoś podobny problem, jeśli tak to proszę o jakieś info
Anonymous - 24-07-2009, 09:38
Witam
Moim zdaniem masz uszkodzoną linkę mechanizmu podnoszenia; wykręć mechanizm i będziesz miał odpowiedź. Naderwana linka blokuje ślimak i układ podnoszenia "widzi to " jako np. rękę włożoną podczas zamykania i dla bezpieczeństwa opuszcza szybę w dół.
Pozdrawiam
Zafirah - 24-07-2009, 11:11
Coś ta elektryka lubi siadać w coltach Miałam ten sam problem jakieś 3 razy - zamykana szyba podjeżdzała do góry, odbijała sie i otwierała z powrotem do połowy. Co najdziwniejsze problem nagle zniknął sam
Anonymous - 25-07-2009, 10:04
Laki023 napisał/a: | Moim zdaniem masz uszkodzoną linkę mechanizmu podnoszenia |
jest dokładnie tak jak mówisz! dzięki za zainteresowanie tematem
mitowisi - 05-12-2013, 13:08
Witam wszystkich Mitsumaniaków
Jestem nowy na forum ....i od razu podepnę się do tematu jak wyżej ....odłączyłem akumulator od mojego cj0..i po ponownym podłączeniu nie mogę domknąć szyb tz domykają się do końca i niestety same zjeżdżają w dół jakieś 10 cm.....próbowałem programowac ale skutku -0- może jakiś pomysł od kolegów........???
Szafiq - 05-12-2013, 16:03
mitowisi napisał/a: | Witam wszystkich Mitsumaniaków
Jestem nowy na forum ....i od razu podepnę się do tematu jak wyżej ....odłączyłem akumulator od mojego cj0..i po ponownym podłączeniu nie mogę domknąć szyb tz domykają się do końca i niestety same zjeżdżają w dół jakieś 10 cm.....próbowałem programowac ale skutku -0- może jakiś pomysł od kolegów........??? |
Ja mam to samo w colcie,ale tylko w drzwiach pasażera. Podejrzewam,że to czujnik krańcowy do regulacji albo wymiany. Sam jeszcze nie rozbierałem tego więc nie wiem jak to wygląda.
W tym temacie masz zdjęcie tego czujnika: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84043
KR2YCHO - 06-12-2013, 08:22
Najłatwiejszy sposób żeby sprawdzić czy to wina wyłącznika krańcowego to odłączenie go. Bez niego szyba powinna się bez problemu domykać do końca.
|
|
|