To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Problem z elektryka drzwi..

Anonymous - 21-07-2009, 22:30

Mitsu ja też mam problem z szybą od strony kierowcy polega on na tym, że w trakcie opuszczania "dziwnie" zjechała w dół :? Więc dla sprawdzenia podniosłem ją w górę i opuściłem jeszcze raz i właśnie w tym momencie szyba lekko podjechała w górę a następnie zjechała do dołu i teraz wysuwa się tylko na jakieś pięć centymetrów ponad ramę drzwi i z powrotem zjeżdża!! Co zauważyłem po wykręceniu przycisków z drzwi to to, że opuszczając lewą szybę coś "pstryka" w przełącznikach!! Logika podpowiada, że musi być coś nie tak z wyłącznikami, ale mechanik powiedział, że może być też walnięty silniczek :? Polecił mi sprawdzenie wyłączników, ale problem polega na tym, że w moich stronach oprócz mnie nikt nie jeździ colem!!
Miał może ktoś podobny problem, jeśli tak to proszę o jakieś info

Anonymous - 24-07-2009, 09:38

Witam

Moim zdaniem masz uszkodzoną linkę mechanizmu podnoszenia; wykręć mechanizm i będziesz miał odpowiedź. Naderwana linka blokuje ślimak i układ podnoszenia "widzi to " jako np. rękę włożoną podczas zamykania i dla bezpieczeństwa opuszcza szybę w dół.

Pozdrawiam

Zafirah - 24-07-2009, 11:11

Coś ta elektryka lubi siadać w coltach ;) Miałam ten sam problem jakieś 3 razy - zamykana szyba podjeżdzała do góry, odbijała sie i otwierała z powrotem do połowy. Co najdziwniejsze problem nagle zniknął sam 8)
Anonymous - 25-07-2009, 10:04

Laki023 napisał/a:
Moim zdaniem masz uszkodzoną linkę mechanizmu podnoszenia

jest dokładnie tak jak mówisz! dzięki za zainteresowanie tematem :biggrin:

mitowisi - 05-12-2013, 13:08

Witam wszystkich Mitsumaniaków
Jestem nowy na forum ....i od razu podepnę się do tematu jak wyżej ....odłączyłem akumulator od mojego cj0..i po ponownym podłączeniu nie mogę domknąć szyb :shock: tz domykają się do końca i niestety same zjeżdżają w dół jakieś 10 cm.....próbowałem programowac ale skutku -0- może jakiś pomysł od kolegów........???

Szafiq - 05-12-2013, 16:03

mitowisi napisał/a:
Witam wszystkich Mitsumaniaków
Jestem nowy na forum ....i od razu podepnę się do tematu jak wyżej ....odłączyłem akumulator od mojego cj0..i po ponownym podłączeniu nie mogę domknąć szyb :shock: tz domykają się do końca i niestety same zjeżdżają w dół jakieś 10 cm.....próbowałem programowac ale skutku -0- może jakiś pomysł od kolegów........???

Ja mam to samo w colcie,ale tylko w drzwiach pasażera. Podejrzewam,że to czujnik krańcowy do regulacji albo wymiany. Sam jeszcze nie rozbierałem tego więc nie wiem jak to wygląda.
W tym temacie masz zdjęcie tego czujnika: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84043

KR2YCHO - 06-12-2013, 08:22

Najłatwiejszy sposób żeby sprawdzić czy to wina wyłącznika krańcowego to odłączenie go. Bez niego szyba powinna się bez problemu domykać do końca.