To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Assistance Klubowe - DZIAŁA :)

pawela - 13-09-2008, 12:46

działa, działa :)
Wczoraj po tygodniu spoczynku postanowiłem wreszcie przegonić auto. Cały tydzień jeździłem do pracy skuterem, o Colcie zapomniałem. Jako, że ostatni raz tankowałem 29.08 w Sopocie jadąc na zlot, a przejechałem od tamtej pory 730km od razu skierowałem się na oddaloną o 3km stację benzynową. Po przejechaniu 1,5 km Colt zaczął przerywać, po czym silnik zgasł... Oczywiście - zabrakło paliwa :roll: Wrzuciłem na N i siłą rozpędu stanąłem na poboczu. Przejudłalem go jeszcze raz, złapał na moment i zgasł. Postanowiłem nie zatrzeć pompy.
Telefon do kolegi rafq, który siedział w pracy. 15 min i podjeżdża baniaczek paliwa. Po tankowaniu był ze mną jeszcze kilka minut, bo CA0 nie chciało załapać, więc pomógł mi zepchać autko na równy teren. Zapalił od dotknięcia.
Wielkie dzięki rafq!!!!!! Który to już raz ratujesz mój tyłek :)

Grześku - 15-09-2008, 10:59

pawela napisał/a:
Który to już raz ratujesz mój tyłek :)

Wliczając zlot? :twisted:

rafq - 16-09-2008, 12:08

He, ratowałem kogoś na zlocie ? :D Chyba głową przez otwarte okno do środka samochodu :twisted:
pawela - 17-09-2008, 18:26

Grześku ma na myśli powrót ze zlotu...
Bo nawet nie byłem w stanie utrzymać pionu, co dopiero prowadzić :D Więc całą drogę powrotną 'przezdychałem' na fotelu pasażera, a na fotelu kierowcy gościli na zmianę maklak i rafq ;)