Colt - Ogólne - opony caloroczne Pirelli P2500
Anonymous - 29-11-2007, 00:45
josie napisał/a: | http://salon-opon.com/ind...na=opona&id=124 |
josie napisał/a: | http://salon-opon.com/ind...na=opona&id=225 |
to sa opony regenerowane czyli nalewki?? dobrze zrozumialem??
Wogole jak sie jezdzi na nalewkach bo nigdy nie mialem?? Z tego co wiem to zdania na ten temat sa podzielone. Jedni jezdza i mowia ze dobrze sie jezdzi inni natomiast twierdza ze sie jezdzi o wiele gorzej, bardziej je slychac i raczej sa na "nie" Ma ktos z was nalewki?? Co o nich mozecie powiedziec?
Anonymous - 29-11-2007, 08:16
SlaVkoEg napisał/a: | Ma ktos z was nalewki?? Co o nich mozecie powiedziec? |
widzialem na discovery jak sie robi takie opony do ciezarowek, zreszta napewno kazdy z was widzial bieznik lezacy obok drogi pochodzacy wlasnie od ciezarowki z takiej opony, dlatego sam osobiscie nie odwazylbym sie zalozyc takich opon do osobowki lub znacznie ograniczyl swoje predkosci maks.
ale nie mialem nigdy nic do czynienia z takaopona wiec moja opinia jest/moze byc bezpodstawna.
josie - 29-11-2007, 10:29
Ja ogólnie byłem z nich bardzo zadowolony (potem sprzedałem Colta) - możesz zapytać Łukasz82 - on kupił mojego Colta i chyba na nich jeździ tej zimy. Teraz od kilku dni jak pisałem w Astrze jeżdżą też nalewki i też zachowują sie ok. Wyważyły się bez problemów, kierownica nie bije.
Coltem śmigałem dzień w dzień 140 - bez obaw.
Hugo - 29-11-2007, 11:19
josie napisał/a: | Najgorzej jeżdzą stare dunlopy u ojca które mimo że dużo mięsa mają to twarda guma | Chyba normalne u Dunlopa. Miałem w dwóch autach opony tej firmy i potwornie szumiały i słabo hamowały. Wulkanizator mówił, że są z bardzo twardej gumy. No i po 0,5 roku użytkowania nie miały żadnego zużycia bieżnika.
Anonymous - 29-11-2007, 20:00
Hugo napisał/a: | Najgorzej jeżdzą stare dunlopy u ojca które mimo że dużo mięsa mają to twarda guma
Chyba normalne u Dunlopa. |
Ojciec mial letnie Dunlopy w Astrze i spisywaly sie bardzo dobrze, no tylko ze mowa o zimowych
Hugo - 29-11-2007, 20:35
SlaVkoEg napisał/a: | Ojciec mial letnie Dunlopy w Astrze i spisywaly sie bardzo dobrze, no tylko ze mowa o zimowych | Ja mówiłem akurat o letnich Dunlopach SP 2000 o wymiarach 195/50 R15.
Anonymous - 29-11-2007, 21:51
Hugo napisał/a: | SlaVkoEg napisał/a:
Ojciec mial letnie Dunlopy w Astrze i spisywaly sie bardzo dobrze, no tylko ze mowa o zimowych
Ja mówiłem akurat o letnich Dunlopach SP 2000 o wymiarach 195/50 R15. |
Ojciec mial o rozmiarze 175/70/ R13. Musialbym sprawdzic jaki model bo nie pamietam a gdzies jeszcze je ma i spisywaly mu sie bardzo dobrze.
koval - 28-12-2007, 09:20 Temat postu: Re: opony caloroczne Pirelli P2500
sajmonski napisał/a: | Witam, posiadam takie oponki jw. w swoim Colcie CJ0 z silnikiem 1.3. Ktoś takie testował już ? Spadł pierwszy śnieg i robi się ślisko więc chciałbym sie upewnić, że te opony sobię poradzą w takich warunkach, tym bardziej, że to moja pierwsza zima. Opony byly kupione gdzies pod koniec sierpnia. Czekam na opinie (m.in czy jakies nalewki beda od nich lepsze) oraz porady.
Pozdrawiam!
jeszcze link do opini: http://opony.money.pl/tes...li/P2500%20Euro |
witam,
szkoda, że na pierwszą swoją zimę ubrałeś się w opony całoroczne...
jednak nie ma, co rozpaczać, kiedyś były tylko wielosezonowe
w przyszłości postaraj się o opony dedykowane do pory roku
a co do nalewek to nie polecam-nie każdy warsztat potrafi to dobrze zrobić
w śród tych, które zostały tu wymienione te też są godne uwagi:
Fulda KRISTALL MONTERO
producent / model Fulda KRISTALL MONTERO
rozmiar 175/70R13
rodzaj pojazdu osobowe
sezon
zimowe
indeks nośności 82 tabela indeksów nośności
indeks prędkości T tabela indeksów prędkości
opona dostępna
sklep pokrywa koszty wysyłki
nasza cena:
Opis produktu
Kristall Montero to najnowsza rodzina opon zimowych przeznaczona do samochodów osobowych. Zastąpi ona bardzo dobrze znaną polskim kierowcom oponę Kristall Gravito. Fulda Kristall Montero to nowoczesna opona o kierunkowej rzeźbie bieżnika i charakterystycznym wyglądzie, który zapewniają: specyficzny podział klocków bieżnika, szeroki rowek obwodowy oraz szerokie rowki skierowane na zewnątrz opony, których zadaniem jest skuteczne odprowadzanie spod powierzchni opony wody oraz błota pośniegowego.
Zastosowane w składzie mieszanki użytej do produkcji tej opony związki krzemu /silica tread compound/ to poprawa prawie wszystkich parametrów w porównaniu do poprzednika – Kristall Gravito. Oferta poszerzona o rozmiary 185/55R14, 185/60R15, 205/55R16 w większym stopniu zapewni zastosowanie opon Kristall Montero w nowo produkowanych samochodach /m.in. Citroen C3, VW Polo/
Białe litery na boku opony nie występują.
Anonymous - 29-12-2007, 00:25
Już 3 tydzień śmigam na zimówkach Nie sa jakieś super hiper ekstra ale są - Dayton DW500. Niestety u mnie w mieście oferowali mi tylko takie i jeszcze jakieś Michelliny, które były jak dla mnie za drogie, więc ojciec zdecydował się na te Daytony. Ogolnie poki co nie narzekam, zobaczymy co bedzie jak śnieg spadnie
|
|
|