To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Gdzie warto tankowac i ktore stacje omijac szerokim lukiem

JCH - 20-08-2006, 22:30
Temat postu: Podejrzane stacje
Gaper napisał/a:
Ostatnio zatankowałem po bardzo atrakcyjnej cenie... 38 litrów gazu (do mojego 35-36-litrowego zbiorniczka).
No to już jest po prostu złodziejstwo ! ! !
Stacja w miejscowości Jastrowie, na trasie 11 i 22 , stacja nazywa się ROMGAZ.

A nie możesz sobie tankować na swoich ulubionych stacjach? To już nie lata 80-te przecież. Teraz chyba każdy BP, Orlen, Shell czy kto co tam uznaje ma LPG i to chyba nie problem pamiętać kiedy się ostatnio tankowało i ile mozna zrobic km.
W ten sposób sam prosisz się o problemy tankując w "PGR-ach".

Anonymous - 20-08-2006, 22:36

No widzisz JCH najgorsze, że kiedyś dość często tam tankowałem i wszystko wydawało się być OK. Nigdy na nic nie narzekałem. Teraz się to zmieniło.
Anonymous - 21-08-2006, 08:00

Panstwowa Inspekcja Handlowa (0-91) 422-52-39 Niestety mam tylko nr do oddzialu szczecinskiego, ale jest zapisany w tel. i juz sobie kilka razy obiecalem, ze wszelkie tego rodzaju naduzycia bede zglaszal, teraz tylko czekam na "okazje" :evil:
Anonymous - 25-09-2006, 20:14

Czytam i czytam i nigdzie nie widze aby ktoś tankował na NESTE A24. Tankuje tam od kilku miesiecy i nie jest tak zle, chociaż czasami zdaza sie nie najlepsze paliwko. Ale chyba nie ma stacji aby miala zawsze dobre paliwo... Czasami tankuję na Orlenie tak dla odmiany i szczerze mówiąc różnicy w jeździe nie ma ale za to w portfelu widać (jeśli ktoś dużo jeździ).
kaleos - 25-09-2006, 20:48

do normalnej jazdy Shell PowerGas, a jak chce troche poszalec to Shell V-Power. To moje pierwsze auto, mam je od miesiaca i narazie tylko na Shellu tankuje, firmowe auta na BP wiec nie mam doswiadczenia z innymi stacjami. Te dwie napewno moge polecic. :)
JCH - 25-09-2006, 21:09

S.T.efan napisał/a:
Czytam i czytam i nigdzie nie widze aby ktoś tankował na NESTE A24
Od 2-3 lat tankuję tylko na NESTE. Tylko ja akurat ON zalewam do pełna :) Część towarzystwa niestety sceptycznie podchodzi do NESTE. Ja się nie zawiodłem - POLECAM.
Krzyzak - 25-09-2006, 21:23

Ja tankowałem na Neste 2x.
W Gdańsku zalałem pb95 i Colt jeździł normalnie, przejechał tyle, co na każdej innej benzynie z dobrej stacji.
W Malborku zatankowałem Galanta pb98, pistolet odbił a wskazówka niestety nie doszła do końca skali. Do tej pory ZAWSZE!!!! przy tankowaniu do pełna wychodziła poza skalę i dopiero po przekroczeniu 100 km zaczynała spadać. Było tak od 7 lat. A zatankowałem 53 litry na 60 l bak. Więc chyba oszukują na ilości paliwa.
Dodatkowo wkurza mnie, że na obu tych stacjach trzeba cały czas trzymać pistolet, bo blokada nie działa. Tankowałem do pełna więc było to męczące. W obu tankowałem do odbicia - czyli gdy już przestawało lecieć, dając jakieś 30 zł zapasu w stosunku do tego, co byłem w stanie zatankować. Zobaczę ile przejadę i wyciągnę wnioski.

JCH - 25-09-2006, 22:45

Krzyzak napisał/a:
Dodatkowo wkurza mnie, że na obu tych stacjach trzeba cały czas trzymać pistolet, bo blokada nie działa.
No fakt, wkurzające to trochę :?
Anonymous - 26-09-2006, 15:06

Krzyzak i JCH macie racje, w Szczecinie tez blokada nie dziala. Moze oni po prostu tak maja? Ale generalnie to paliwo nie jest najgorsze, tankuje tam dosyc czesto i sie nie zawiodlem.Czasem jeszcze korzystam z Shella i Orlenu i szczerze mowiac roznicy nie ma.
Rafal_Szczecin - 26-09-2006, 15:27

w galancie :
gaz tylko i wylacznie na orlenie ( na tym przy reduty ordona . nigdy w zyciu na jakims zadupiu) . gdy naprawde trzeba to jedziem gdzies indziej .
benzyna : praktycznie gdzie popadnie, omijajac wszystkie Geanty, Neste (chociaz jeszcze nigdy nie bylo tam tankowane) . najczesniej na amberze (milczanska) czasami na bobryku ( milczanska lub na klonowica ) , gdy trzeba to i orlen jak i BP .
za czasow lancera, gdy jechalsismy do niemiec to Sheel v-power racing, lecz zbytniej roznicy nie widac, oprocz cenowej .

Mercedesa - tylko i wylacznie na orlenie (na tym na tamie pomorzanskiej,bo tam firma ma podpisana umowe, i tansza ropa jest . )
oraz punkciki leca (w tej chwili ok 40 000 pkt :mrgreen: )

arekp - 26-09-2006, 15:31

U mnie roznica miedzy paliwem z Shell a 'tania marka' polegala na pojawieniu sie bledow na komputerze i wizyta w serwisie celem ich usuniecia - 100 zl netto. Dziekuje, na Shellu sie nie zawiodlem i jakos nie planuje oszczedzic kilku zlotych na kazdym tankowaniu. Dzis wlalem PB95 za 3,82zl/l

[ Dodano: 26-09-2006, 15:33 ]
Rafal_Szczecin napisał/a:
orlenie (na tym na tamie pomorzanskiej

Chyba na Kolumba, nie przypominam sobie stacji Orlenu na Tamie Pomorzanskiej.

Anonymous - 26-09-2006, 17:54

arekp napisał/a:
Dzis wlalem PB95 za 3,82zl/l

ja tak samo (na Mieszka I), a za punkty 20gr/1l mniej czyli 3,62zl

Anonymous - 26-09-2006, 21:02

Tylko i wylacznie BP :)

Tankuje tam benzyne i gaz. No i Jestem zadowolony :) :D

Anonymous - 01-10-2006, 11:51

a ja na NESTE A24 tankuje slozbowe ople i powiem ze zlego paliwa nie maja bo z autkami nic sie nie dzieje
Zajc3w - 10-03-2009, 21:01

Swoje suzuki tankuje TYLKO na NesteA24 od prawie 4 lat i ciągnie ponad katalogowe V-max załadowany po dach(GPS-em mierzone) i z silnikiem wszystko OK więc paliwo naprawdę dobre. Po shellowskiej zupie sie dławił a po Bobryku nie szło odpalić póki mróz nie puścił(woda w Pb95:?:

Sigma też tam PB95 dostaje - gazu jeszcze sie nie natankowałem więc nie wiem