Carisma - Techniczne - REMONT CZY WYMIANA SILNIKA (SPRZEDAZ)
Moomin - 13-12-2007, 19:09
| turek61 napisał/a: |
| Cytat: | | 43zl za szt. popychacza | to cena u japaneze ?
Czy zapewniał Cię, że jest dobrej jakości ? Nie wiem czy akurat te wcześniej zakładał luk_szcz i ponownie musiał zakładać stare bo były od nich gorsze.
Ale nie wiem czy to tej samej firmy ? |
Jeśli to od Japaneze, a sądzać po cenie tak, to nie jest to to samo co zakładał luk_szc. On miał hiszpańskie Ajusy, a Japaneze ma produkt koreański i ręczy za jego dobrą jakość. U mnie już takie siedzą i jestem zadowolony.
Mi to też brzmi jak popychacze bo miałem taki sam odgłos, który ucichł po ich wymianie.
turek61 - 13-12-2007, 19:46
| Moomin napisał/a: | a Japaneze ma produkt koreański i ręczy za jego dobrą jakość. U mnie już takie siedzą i jestem zadowolony.
|
jak inne, tańsze moje starania nie przyniosą skutku to chyba w przyszłym roku się zmobilizuje i je wymienię.
Moomin - 13-12-2007, 20:03
TRUTIL, a z którego roku ta Twoja Carisma?
woxy - 14-12-2007, 15:57 Temat postu: U mnie troche bylo inaczej lecz temat podobny. Witam,
u mnie po dzwonie musialem wymienić wał korbowy bo olej nie poszedl i panewki przytarło na korbowodach także klekotało w silniku.
Wymienilem wał korbowy (kupilem uzywany) + regeneracja korbowodów + nowe panewki nominalne + uszczelki na silnik + fiiltr + olej + robocizna.
Wyszło mnie tak jakies niecale 1500zl calość i nie żaluje. Zastanawialem sie nad kupnem calego silnika, ale to trzeba by trafic na dobre źródło, a tak to kupiłbym i trzeba znowu: rozrząd wymienic bo niewiadomo jaki przbieg, robocizna w sumie tyle samo kasy bo i tak i tak wyjac i wlozyc silnik trzeba.
Wał z allegro wypatrzylem z korbowodem jednym za 340zl,
-uszczelki od japaneze - 300zl
-regeneracja korbowodów - 100zl
-nowe panewki korbowodowe 75zl
-robocizna - 500zl
+ olej i filtr oleju.
Pozdrawiam
Woxy
TRUTIL CARI GDI - 14-12-2007, 19:09
Moomin, no moja cari jest z 99roku juz mnie ojciec meczy zebym ja sprzedal
Moomin - 14-12-2007, 20:21
| TRUTIL CARI GDI napisał/a: | | Moomin, no moja cari jest z 99roku juz mnie ojciec meczy zebym ja sprzedal |
Przed liftem czy po lifcie? W tych rocznikach jeszcze stukanie sworzni tłokowych jest możliwe. Później z tego powodu zmieniono konstrukcję tłoka. Ale jak sam widzisz inni mechanicy nie potwierdzają tej diagnozy. Ja bym to sprawdził i jeśli to tylko popychacze to wymień i będziesz się cieszyć świetnym autem. Sprzedaż... Czy ja wiem? Nie wiadomo na co trafisz w następnym aucie, każde coś tam w sobie kryje. Skąd jesteś?
Anonymous - 15-12-2007, 19:44
Moomin znasz w Białej kogoś, kto robi GDI , daj znać na PW
TRUTIL CARI GDI - 15-12-2007, 21:43
Moomin, cari jest przed liftem mowisz swozen tloka koles w serwisie wlasnie tak samo powiedzial lecz maechanicy a bylo ich 4 z czego 2 sluchalo silnika powiedzieli ze to popychacze sprawdzenie to 250zl koles powiedzial ze musi sciagnac gore silnika i wciskac kazdy po kolei moze uda mu sie trafic w ten co jest walniety wtedy koszty sie zmniejsza a co do sprzedazy nie chce cari zajebiste i wygodne auto oby sie nie psulo
|
|
|