[92-96]Colt CA0 - [ALL] Rozkręcałeś licznik...??? pomóż... :)
londolut - 09-01-2008, 17:08
Tomekp napisał/a: | Może pod koniec serii CA0 poprostu większość była przystosowywana pod airbag |
Przystosowana nie, tylko poducha była wsadzana od początku `94 To dlatego tak jest
Anonymous - 09-01-2008, 23:24
ja mam taki sam rocznik jak Tomekp, i w starym liczniku mialem srs i teraz kupilem licznik z obrotomierzem i tez jest srs, wjec wydawalo mi sie ze jest w kazdym no ale widocznie sie mylilem
londolut - 15-01-2008, 18:00
Licznik przełożony i przebieg swój, wszystko zrobione w przeciągu 30 minut ze świadomością żeby nie popsuć jest tak jak pisze davido19pce, podważyć wskazówkę, odkręcić z licznika bez obrotomierza 2 śrubki z przodu i 4 z tyłu, wyjąć prędkościomierz. Z licznika z obrotką wykręcić 2 z przodu, 4 z tyłu i jeszcze dodatkowo 3 lub 4 (już nie pamiętam) z tyłu obrotomierza bo to jest jedna tarcza i trzeba ją wyjąć z korpusu. Składanie to czynność odwrotna
Anonymous - 30-01-2008, 15:44
mam pare pytan
a czy licznik z lancera, z tych lat co te colty bedzie pasowal?
czy jak zaloze licznik z obrotomierzem z 1.6 do 1.3 to nie bedzie oszukiwal?
no i czy latwo jest wymienic tarcze na cos takiego?
http://motoallegro.pl/item304493808.html
londolut - 30-01-2008, 15:51
sacre napisał/a: | czy licznik z lancera, z tych lat co te colty bedzie pasowal? | Powinien, skoro zegary z aukcji są i do Colta i do Lancernika. Nie jestem w 100% pewien.
sacre napisał/a: | czy jak zaloze licznik z obrotomierzem z 1.6 do 1.3 to nie bedzie oszukiwal? | Z 1.6 do 1.3 nie będziesz oszukiwany przez licznik ale od 1.8 już tak.
sacre napisał/a: | czy latwo jest wymienic tarcze na cos takiego? | Tak, bez problemowo się rozbiera licznik, jak będziesz potrzebował to zrobię parę fotek jak to zrobić ale na przykładzie zegarów z 1.3 a do 1.6 analogicznie tylko więcej śrubek się odkręca
Anonymous - 30-01-2008, 16:01
no to teraz zostaje zebrac kase na taki licznik (z obrotomierzem) i na takie tarcze
a jak wam sie one podobaja?
LINK
http://moman.pl/allegro/colt/13.jpg
londolut - 30-01-2008, 16:08
A ty jeszcze furą ojca sie bujasz a już planujesz hehe
Tarcze fajne tylko wskaźnik temperatury i paliwa mógłby być bardziej dopracowany, smuklejszy. Kiedyś na forum była zbiórka na masowe zamówienie takich liczników
Anonymous - 30-01-2008, 16:17
wiesz, londolut, juz nie wiele brakuje zeby pewien egzemplarz byl moj czekam tylko na telefon a ja juz taki jestem ze zanim cos zakupie to sprawdze mase rzeczy, nawet wlasnie to czy takie tarcze sie trudno wymienia no ale coz, raczej sie nie zmienie.
a wracajac do tarcz to wydaje mi sie ze troche beda dawac po oczach, no ale efekt naprawde piekny
londolut - 30-01-2008, 16:22
sacre napisał/a: | wydaje mi sie ze troche beda dawac po oczach | Będą na pewno. Same przejście z zegarów od 1.3 na zegary od 1.6 + nowe żarówki to niezły szok , wypala oczy A jak założysz jeszcze indiglo to już całkiem
Anonymous - 30-01-2008, 16:27
londolut napisał/a: | Będą na pewno. Same przejście z zegarów od 1.3 na zegary od 1.6 + nowe żarówki to niezły szok , wypala oczy A jak założysz jeszcze indiglo to już całkiem |
londolut, hm.. tos mi teraz dal do myslenia bo jak bedzie az tak dawac po oczach.. to jazda w nocy nie bedzie zbytnio mila :/
londolut - 30-01-2008, 16:31
Jak założyłem zegary od 1.6 to wypalone były prawie wszystkie żarówki. Poleciałem do sklepu i kupiłem komplet. Wymieniłem je późnym popołudniem i jak zaświeciłem było ok. Następnego dnia jechałem o 5:30 do pracy i jak włączyłem lampy to musiały mi się oczy na początek przyzwyczaić Latarnia...
[ Dodano: 30-01-2008, 16:35 ]
Teraz już jest spoko, przywykłem do tego. Ogólnie to niema się nad czym zastanawiać, do światła się przyzwyczaisz i nie będzie cię to drażnić
karolgt - 30-01-2008, 23:29
londolut napisał/a: | sacre napisał/a: | wydaje mi sie ze troche beda dawac po oczach | Będą na pewno. Same przejście z zegarów od 1.3 na zegary od 1.6 + nowe żarówki to niezły szok , wypala oczy A jak założysz jeszcze indiglo to już całkiem |
Browar takie miał w poprzednim Colcie i dało sie jezdzic, jak cos to PW do niego i pewnie odpowie to samo (tzn chyba )
marekoza - 04-02-2008, 18:18
no i sie udało... tak jak pisal juz juden z kolegow... wystarczy widelec, srubokret krzyzakowy i z tymi zegarami mozna zrobic doslownie wszystko... mam obrotomierz i nie halasujacy predkosciomierz.... jutro musze wymienic termostat bo nie wiedziec czemu przestal sie domykac... no i pozostaje smigac smigac i jeszcze raz smigac dzieki koledzy za pomoc ponownie
londolut - 06-02-2008, 17:38
marekoza napisał/a: | nie halasujacy predkosciomierz |
Co hałasowało? Mnie coś terkocze od około 25-80 km/h. Powyżej 80tki przestaje terkotać a i po jakichś 20min jazdy cichnie i niema Muszę jeszcze jutro wyjąć zegary i zrobić sobie rundkę bez i zobaczyć ale na 90% obstawiam, że to one... strasznie irytuje ... trtrtrtrtrtrtrt
marekoza - 06-02-2008, 22:35
wlasnie nie doszedlem do tego co to bylo... stad pomysl podmiany na mechanizm od zegarow bez obrotki teraz wszystko cicho i miło
|
|
|