Carisma - Techniczne - Spryskiwacze
slawek st - 04-01-2008, 20:45
To może jeszcze ja się dopisze. Tak się zastanawiam czy nie lepiej zastoswać spryskiwacze od zmywania reflektorów, oczywiście połączyć z pompką od sprysku reflektorów. U mnie dają super mgiełkę , czasem dosięga ona szyby przedniej. Czy to da pozytywne efekty, mogę sprawdzić ale dopiero jak się zrobi ciepło bo w garażu też zimno.Pozdrawiam
Rafal_Katowice - 09-01-2008, 12:40
apikus napisał/a: | Ja nawet pytałem sprzedawcę. Powiedział, że moge kupić, a jak nie będą pasować to w stanie nienaruszonym moge odesłać. Tylko obawiam sie o ten stan "nienaruszony".
Może ktoś ma Hondę i może porównać mocowania? |
Ja pytałem chyba tego samego sprzedawce. Podał mi parę wymiarów:
Czy pasuja do Carismy to nie wiem, ale mozemy to sprawdzic. Jesli jest Pan zaiteresowany to zapraszam do zakupu i potem moze je Pan zwrocic (w nienaruszonym stanie). Srednica rurki wynosi niecale 4mm, ale ma jeszcze poszerzenie, aby mozna bylo zamontowac rureczki (ok 5mm). Mocowanie spryskow to 10mm dl i 8mm szer. (czyli dziury w masce powinny byc takie, a najlepiej troszke mniejsze), same spryski (to co wystaje z maski) 2,5/2cm.
Może ktoś z Was ma zdjęcie miejsca mocowania spryskiwacza albo wie jaki jest wymiar dziury w masce?
mlun - 09-01-2008, 13:14
Jak masz czas to wyjmi i zobacz bo ja nie mam auta teraz a po ciemu to bedzie nie robota. Łatwo się je wyjmuje bo z tego co pamiętam to są tak jakby wsuwane żeby się trzymały metalu.
apikus - 12-01-2008, 17:38
Ja pomierzyłem spryskiwacz i otwór. Pomiar linijką, więc nie za dokładny
Otwór jest owalny z rowkiem, owal (dł x szer.) 8x6 mm, rowek 4x4mm.
Rurka na spryskiwaczu 6mm.
Spryskiwacz 18 x 13 mm.
Może będzie pasować.
Anonymous - 13-02-2008, 13:12
Mam spryskiwacze od Hondy (te dajace mgielke) od wczoraj wieczora. Zalozyc sie daja, ale sa luzne i musze pokombinowac jak je od dolu zamocowac, na razie trzymaja sie na samych wezykach. Pokrywaja cala szybe, ale mgielka jest dosc "gruba".
[ Dodano: 18-02-2008, 12:24 ]
Mam je prawie tydzień. Jeszcze ich nie zamocowałem i jak na razie nie widzę potrzeby. Spryskują ładnie, aczkolwiek przy wyzszej predkości mgła płynu jest bardziej "przyciśnieta" (w sumie zrozumiałe) do szyby i trzeba przytrzymac chwile dłużej dźwignię wycieraczek. Ogolnie jest dobrze.
Grahamos - 02-02-2009, 00:07
Witam wszystkich
Również dołączam się do tematu bo sam poszukuję takich spryskiwaczy. Mój znajomy miał takie mgłowe spryskiwacz w seacie Ibiza bodajże ona była z 2002r. ver.3 Ale już ją sprzedał i nie mam możliwości sprawdzenia czy by pasowały Jeżeli ktoś coś znajdzie to piszcie.
Pozdrawiam
Piwor - 02-02-2009, 00:24
Masz ich sporo na allegro.
Student - 02-02-2009, 08:01
W Skodzie Octawi są te mgłowe, można podjechać do sklepu Skody i zobaczyć.
Matejko - 02-02-2009, 08:59
z citroena c3 bodajze pasuja - kofi mial u siebie
Kris1980_147 - 02-02-2009, 11:19
Może TEN wątek wam coś pomoże
|
|
|