To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Gumowe "przyciski" w drzwiach od la

Anonymous - 03-01-2008, 11:11

Miałem takie same objawy.U mnie winny był zamek w bagażniku.W nim jest krańcówka i coś tam nie stykało.Na ,sucho,popstrykałem nim parokrotnie i pomogło.Nic nie rozbierałem.
Anonymous - 06-01-2008, 00:46

A ja zrobiłem tak jak pisałem i do dziś mam światło :mrgreen: . Pozdro.
ustas - 23-01-2008, 17:43

Ten sam problem byl u mnie.Wykrecilem te "czujniki",rozebralem i zwyczajnie drobnym papierem sciernym wyczyscilem.Na przyszlosc zabezpieczylem WD 40 i jest ok.Zeby upewnic sie,ze winne sa te czujniki mozna zamknac obwod z ich pominieciem.Z tego co pamietam,to przewod (ten podlaczony do czujnika) trzeba polaczyc z masa-powinno zapalic sie oswietlenie wewnetrzne i lampka kontrolna otwartych drzwi.
Anonymous - 23-01-2008, 21:38

Ja potrzebuję czujnik do drzwi od strony kierowcu bo mi nie działa wcale-ani czujnik otw drzwi ani oświetlenie wewnętrzne -gdzie mozna kupic taki czujnik-noze na allegro??? moze jakiś link?-autko 98r 1,8 gdi POMOCY
ustas - 26-01-2008, 15:17

Ten czujnik odpowiedzialny jest zarówno za kontrolkę otwartych drzwi,jak i za oświetlenie wewnetrzne (jeśli przełącznik jest ustawiny na odpowiedniej pozycji).Czujnik wykręć,rozbierz,wyczyść,złóż,zamontuj.Na 90% nie jest Ci potrzebny nowy.
Anonymous - 26-01-2008, 15:55

Miałeś rację dzięki -właśnie dziś się do tego zabrałem, rozkręciłem , wyczyściłem -DZIAŁA!! Ale potrzebuję chyba wyłącznika zamka centralnego ten nie działa -rozsylał sie chyba cały.Pozdrawiam
Anonymous - 28-01-2008, 13:35

no spoko cieszymy sie ze moglismy pomoc.
pozdro

Anonymous - 08-02-2008, 20:51
Temat postu: Ja tez sobie w koncu poradzilem
To byl niedzialajaca krańcóka. Próbowalem ja sam reanimowac no ale sie nie udalo :) . 23 zlote i jest nowa. Dzieki za wszytkie podpoweidzi. Teraz to juz bede wiedzial jak w przyszlosci podejsc do tematu :)
Anonymous - 15-02-2008, 23:14

Witam!
Mam pytanie co to jest krancowka i czy ona jest tylko w czujniku w bagazniku?, jak to wyglada?

saphire - 16-02-2008, 09:21

To włącznik oświetlenia w kabinie po otwarciu drzwi i w bagażniku po otwarciu klapy. Ten od drzwi jest ukryty pod takim gumowym dyngsem-czopkiem i jest w okolicy przejścia środkowego słupka w próg. Ten od bagażnika jest podpięty pod zapadkę zamka klapy.

Każde drzwi mają swoja krańcówkę jednak te od kierowcy inna niż pozostałe - jest bardziej wielofunkcyjna ze względu na obsługę alarmu itp. - ma więcej kabelków i trochę inna konstrukcję.

Anonymous - 16-02-2008, 12:47

U mnie nie stykała krańcówka od drzwi kierowcy. Wystarczyło wykręcić i spryskać sprey` em do wszystkiego czyli WD - 40 :lol:
Chciałem go rozebrać ale nie dałem rady. Krańcówki od drzwi pasażera tylnie są zupełnie inne z powodów wnikających nadkoli itp.

Podsumowująć, wszystko hula jak powinno 8)

Tomashi - 17-02-2008, 22:27

Rafal_Szczecin napisał/a:

ale jak cos to mam na zbyciu ten od pasazera ( z tylu -nowka funkiel ) :P bo mi w aso wcisneli nie ten co chcialem, i juz mi sie nie chcialo zamieniac

haloooo - masz jeszcze ten wyłącznik? Bo ja bym był chętny :)