[92-96]Colt CA0 - [ALL] Nie dziala kontrolka od rezerwy.
wichura1 - 23-04-2008, 08:23
modesto napisał/a: | ok a jak mam full w baku to przy przekreceniu kluczyka powinna na chwilke zapalic sie lampka czy nie bo kurcze jeszcze nie widzialem w ogole zeby swiecila |
A co miałoby spowodować zapalenie, skoro włącza ją czujnik w baku, a w nim masz paliwo.
Anonymous - 23-04-2008, 10:40
wichura1 napisał/a: | A co miałoby spowodować zapalenie, skoro włącza ją czujnik w baku, a w nim masz paliwo. |
no lampka z oleju tez sie wlacza na chwile a olej tez mam inne kontrolki tez swieca. chodzi o to ze boje sie jezdzic na pustym baku bo nie wiem czy dziala kontrolka
Hugo - 23-04-2008, 11:07
modesto napisał/a: | no lampka z oleju tez sie wlacza na chwile a olej tez mam inne kontrolki tez swieca | Tak ma każdy samochód.
Anonymous - 24-04-2008, 10:58
modesto napisał/a: | wichura1 napisał/a: | A co miałoby spowodować zapalenie, skoro włącza ją czujnik w baku, a w nim masz paliwo. |
no lampka z oleju tez sie wlacza na chwile a olej tez mam inne kontrolki tez swieca. chodzi o to ze boje sie jezdzic na pustym baku bo nie wiem czy dziala kontrolka |
Też miałem takie obawy, ale zaryzykowałem długą jazdę ze wskazówką na czerwonym polu i po pewnym czasie, ku mojej radości (dziwne ale jednak ) zapaliła mi się kontrolka rezerwy. Pojeździłem jeszcze parę km'ów i ładnie się świeciła. Po czym nastąpił "full tank" i teraz jestem spokojny o moją kontrolkę rezerwy (jej zaświecenie już nie cieszy )
wichura1 - 25-04-2008, 09:20
modesto napisał/a: | wichura1 napisał/a: | A co miałoby spowodować zapalenie, skoro włącza ją czujnik w baku, a w nim masz paliwo. |
no lampka z oleju tez sie wlacza na chwile a olej tez mam inne kontrolki tez swieca. chodzi o to ze boje sie jezdzic na pustym baku bo nie wiem czy dziala kontrolka |
Wskaźnik oleju zapala się po przekręceniu kluczyka dlatego, że silnik niepracujący nie ma ciśnienia oleju. Dopiero obroty silnika, wytwarzają ciśnienie poprzez pompę oleju i zgaśnięcie kontrolki.
Anonymous - 25-04-2008, 11:58
ok dzisiaj po raz pierwszy zaswiecila sie lampka wiec wiem juz ze dziala no i tak samo jak Jude_URP z jednej strony sie ciesze a z drugiej..... no coz trzeba wlac... pozdro
|
|
|