To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] nie odpala po nocy

siwek - 31-12-2007, 17:31

wiec tak:
co do takiego odpalania to wiem ze to szkodzi ale jakie mam inne wyjscie??
staram sie caly czas gasic na benzynie teraz tez, nawet jak przekrece kluczyk to moge trzymac 5 sekund a moge i 5 minut i efekt jest ten sam, nawet "pompowanie" nic nie daje.
bylem teraz na stacji zalalem innym paliwkiem ale watpie czy to pomoze. najgorsze ze jutro nic nie zdzialam a autko potrzebne :?
jak to nic nie pomoze to podjade w srode i podlacze moze cos wyjdzie szkoda tylko musze specjalnie do wawy jechac... :x

zbychu 37 - 31-12-2007, 17:41

czekanie z wlaczonym kluczykiem nic nie da bo pompka podaje paliwo dopiero wtedy jak krecisz rozrusznikiem :cry:
siwek - 02-01-2008, 20:35

wiec tak:
dopiero dziś mi wymienili filtr bo tak się zapiekły nakrętki że nie mogli łącznie przez połtorej godz odkręcić ale przyczyną było paliwo (wg moich domysłów) ponieważ po dolaniu innego paliwa teraz z problemami ale odpala. nie chce robic anty reklamy ale tankowałem na Orlenie w Skierniewicach.
dzięki za pomoc

Anonymous - 03-01-2008, 12:35

siwekskce1 napisał/a:
wiec tak:
dopiero dziś mi wymienili filtr bo tak się zapiekły nakrętki że nie mogli łącznie przez połtorej godz odkręcić ale przyczyną było paliwo (wg moich domysłów) ponieważ po dolaniu innego paliwa teraz z problemami ale odpala. nie chce robic anty reklamy ale tankowałem na Orlenie w Skierniewicach.
dzięki za pomoc

więc wyjeździj je do końca i jeszcze raz do tankuj tego pewnego paliwa, tak aby pozbyć się tego syfu który lałeś wcześniej.

siwek - 03-01-2008, 13:21

he he (choć wcale mi do śmiechu nie jest) pochwalilem za wczesnie i tak mi wyszło... właśnie wróciłem od autka ze złym humorem bo znów nie chce współpracować!!
jak przyjdza cieplejsze dni bo dzis troche mrozi to chyba wyzeruje bak i zaleje dopiero.
Troche szkoda bo mam paliwka za 100!! a jezdze na gazie ale lepiej wyjezdzic ta stówke niz wogóle nie jezdzic :D