[92-96]Colt CA0 - [CA5A] Problem z ABS
Anonymous - 20-01-2008, 13:11
pawela napisał/a: | Aha, na stronie Krzyżaka wyczytalem, ze po zwarciu pinow w gniezdzie, bledy ABS powinna wymrigiwac kontrolka ABS, a nie CE. |
Po zwarciu pinu 1 i 4 mruga mi kontrolka CE...
pawela - 20-01-2008, 14:41
pawel129 napisał/a: | pawela napisał/a: | Aha, na stronie Krzyżaka wyczytalem, ze po zwarciu pinow w gniezdzie, bledy ABS powinna wymrigiwac kontrolka ABS, a nie CE. |
Po zwarciu pinu 1 i 4 mruga mi kontrolka CE... |
Prawidlowo, teoretycznie nie ma wiec bledow w ABSie
Anonymous - 16-02-2008, 21:18
Mam takie pytanie:
- Czy w każdym modeli CA0 był montowany ABS?
Bo ja chyba nie mam takiego cuda ale nie jestem pewien bo moja mitka wymaga gruntownego remontu systemu elektryki. Mam wersje GLx 1,6 z 1994 roku.
pawela - 16-02-2008, 22:47
gulon napisał/a: | Mam takie pytanie:
- Czy w każdym modeli CA0 był montowany ABS?
Bo ja chyba nie mam takiego cuda ale nie jestem pewien bo moja mitka wymaga *cenzura* remontu systemu elektryki. Mam wersje GLx 1,6 z 1994 roku. |
Nie, ABS montowano w CA0 w ELi, GLi i GLXi za doplata, w GTi w standardzie. Jezeli CA0 ma ABS to ma tarcze z tylu, a nie bebny.
orz1 - 03-11-2010, 12:07
Muszę się przyłączyć do problemu, niedawno kontrolka ABS zapaliła mi się na stałe i nie gaśnie, wcześniej zapalała się tylko przy odpalaniu i gasła. Przyczyną pewnie jest to że wymieniając żarówki w miśku dokręciłem listwę i odpiąłem kable od ABS-u żeby mieć lepszy dostęp.
Co lepsze muszę przyznać że lepiej mi się nawet hamuje
|
|
|