Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Analogowy wskażnik paliwa
mouseman - 05-01-2008, 23:18
Bardzo dobrze informuje tego co chce ukraść paliwo w czasie naszej nieobecności. Mamo to swoje plusy i minusy:) . Jak smigamy na rezerwie zlodziejaszek nie bedzie mial ochoty krasc samocodu i jeszcze nim jechac na stacje:)
saphire - 05-01-2008, 23:48
Kto by tam chciał miski kraść jak obok stoją chodliwe VW czy BMW itp.
zieras - 16-09-2008, 18:16 Temat postu: Re Witam a ja mam takie małe pytanko gzie w zbiorniku znajduje się ten mechanizm mierzący ilość paliwa od góry czy może gdzieś od dołu? bo niestety zaczął mi się wieszać
mlun - 16-09-2008, 23:24
Niw wiem jak jest tutaj ale np. w VW jest przy pompie paliwa na takim wysięgniku.
Konop44 - 17-09-2008, 01:13
Tak samo w cari,przy pompie paliwa(dół). Przy ostatniej wymianie pompy troche go zagiąłem(metalowy drucik),widocznie za mało bo dalej ciut przekłamuje. Też tak macie?
mlun - 17-09-2008, 08:08
Z tego co mi wiadomo to dużo japońskich samochodów ma problem ze wskaźnikiem paliwa. A co sie dokładnie dzieje? Może po zatankowaniu do pełna przez jakiś czas nieopada potem szybko leci w dół a na samym dole znowu trochę stoi? JA już się do tego przyzwyczaiłem.
zieras - 17-09-2008, 18:16
U mnie potrafi przez kilka dni stać na maksa jak się go porządnie bujnie to opada i stoi myślałem że może jest od góry ale skoro od dołu to niestety trzeba będzie zawitać do warsztatu. Spróbuje jeszcze zalać go do pełna może się trochę się przesmaruje.
Anonymous - 17-09-2008, 19:26
U mnie jest podobnie do tego co już kilka osób opisało.
Najpierw wskaźnik się nie rusza by nagle opadać jak szalony, np. zatankuje full, przejadę 200km i dopiero się księciuniu ruszy, ale jak już poleci to ..... uuu, jakbym mial spalanie 15l/100km.
Anonymous - 17-09-2008, 20:09
Wiesz miałem tak samo zawsze tankowałem za 50zł i jeździłem na rezerwie.
Któregoś razu jak zatankowałem troszkę więcej szok wskazówka się popsuła myślę sobie. też zorientowałem się po chyba dwóch miesiącach.
Grunt to spostrzegawczość
Miałem nawet spytać się na 4um ale mówię taka błahostka...
Moomin - 17-09-2008, 21:46
Marcin Mcari napisał/a: | Wiesz miałem tak samo zawsze tankowałem za 50zł i jeździłem na rezerwie.
Któregoś razu jak zatankowałem troszkę więcej szok wskazówka się popsuła myślę sobie. też zorientowałem się po chyba dwóch miesiącach.
Grunt to spostrzegawczość
Miałem nawet spytać się na 4um ale mówię taka błahostka... |
To standard, już była o tym mowa na forum. W trasie po zatankowaniu do pełna nie rusza się przez jakieś 250km, potem leci szybko. Ale to przyjemne wrażenie sprawia - robię co jakiś czas trasę 300km i prawie mi paliwa nie ubywa.
Konop44 - 18-09-2008, 01:40
Zieras myślę że wizyta w warsztacie nie jest potrzebna. Mowiąc na dole miałem na myśli dół pompy ktora wlożona jest do zbiornika OD GÓRY. Dostęp w miarę dobry,ściągasz kanapę i do roboty. Naprawdę nie jest jej dużo,sorry jeśli wprowadziłem w błąd.
Do tego przekłamania które opisaliście dochodzi jeszce jedno (przynajmniej u mnie)-wskazanie faktycznej ilości paliwa. Chcąc zmienić pompe starałem się wypalic jak najwięcej paliwa;wskazowka na zero, na rezerwie zrobiłem jakieś 25 km, wyciągam pompę a tam 1/4 zbiornika!!!
zieras - 18-09-2008, 18:29
Konop44 dzięki za informacje w takim razie spróbuje sam go trochę rozruszać. Bo zaczyna to być trochę wkurzające zastanawiając się ile jeszcze jest paliwa
|
|
|