[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Trzeszcząca buda
mandro33 - 07-01-2008, 21:20
Mój wogóle nie ma szyberdachu.
Anonymous - 08-01-2008, 08:24
no cóż mój galant miał lekką awarie mianowicie zsunoł sie ze skarpy w belgi 10 lat temu i pogniutł sie dach, szyberdach, słupek, przednia szyba i drzwi z ramką rzecz jasna a autko nie zostało zbyt precyzyjnie poskładane do kupy (blacharka robiona już w Polsce)i myślałem że przez to te trzaski bo wydobywały sie właśnie z przedniego słupka, okolicy dachu i tych rejonów. Polski blacharz złota rączka tak auto poskładał że nie dość że naprawa mu nie wyszła za dobrze to jeszcze "fabryczne stuki" pozostały. co za ironia co nie?;]
p.s. nawet szyberdach coć nie jest już oryginalny to na mrozie też stuka
pozdrawiam!!!
xor - 08-01-2008, 09:16
U mnie tak :
- chyba z okolic zegarka albo konsoli centralnej
- fotel pasażera się czasami telepie, co jest najgorsze
- coś w lewych drzwiach leciutko puka, pewnie mech. el. szyby
- coś po lewej koło szyby (chyba tweeter)
Czasmi jest koncert na wszystkie tzraski, czasami nic....
Wkurza potwornie
Ale nic mi się nie chce z tym robić
Anonymous - 08-01-2008, 13:57
Ja nie mam szyberdachu i jest stukanie w górnej części samochodu. Teraz powstaje pytanie czy tylko przy wersjach kombi, czy przy sedanach tez?
Moominek - 08-01-2008, 15:04
trooper napisał/a: | Teraz powstaje pytanie czy tylko przy wersjach kombi, czy przy sedanach tez? |
To by nam dało małą podpowiedź. Zaczynam podejrzewać, że to stukają luźne mocowania relingów, bo łapiąc rekina za relingi i próbując nim "majtać" wyraźnie czuć niewielki luz.
winter1986 - 08-01-2008, 15:39
ja mam wrażenie, że to nie relingi (bynajmniej u mnie) jadąc jako pasażer z tyłu mam wrażenie, że te dźwięki dochodzą tuż zza mojej głowy, po środku auta ... w tym miejscu na dachu w kombi jest antena ... teraz zaczynam się zastanawiać czy to nie przypadkiem ona, albo kabel od niej tak nie hałasuje ... jak to wygląda w rzeczywistości ... nigdy podsufitki nie ściągałem ... kabel od anteny styka się z podsufitką ?
Anonymous - 09-01-2008, 06:38
generalnie panowie to ja mam sedana i chyba pare innych osób w tym temacie również mają sedany razem z tym samym problemem więc to nie dotyczy chyba tylko kombiaków
pozdrooo
Anonymous - 09-01-2008, 11:04
mam sedana i tez przy temp ponizej -5 stopni trzeszczala delikatnie deska w okolicach zegarka i podszybia . fotele przednie rowniez wydawaly delikatne dzwieki(w okolicach mechanizmu regulacji fotela dodam ze sa elektryczne i mocowan do podlogi) przy mocniejszym wcisnieciu sie w oparcie
Anonymous - 09-01-2008, 11:22
Tak, ale ja mam kombi, a trzaski (stuki) mam tylko w tylniej górniej części samochodu w temp. poniżej -5 st.C. Z przodu jest u mnie cisza i tak jak pisałem mocno trzeszczą relingi.
xor - 14-01-2008, 10:29
hmm... dziwna rzecz, ale przed wczoraj trzeszczało mi po lewej stronie, wczoraj niewiarygodnie na środku, gdzieś od zegarka...
Wysiadłem i pogmerałem przy wycieraczkach - jak się poruszało plastikiem albo mocniej ramieniem, to takie trzeaski sie wydobywały - nie wiem, czy odpowiedzialna nie jest kratka plastikowa pod szybą.
Po użyciu spryskiwaczy... ucichło jak ręka odjął !!!
EDIT: ...i figa, wróciło równie szybko, jak znikło
Anonymous - 14-01-2008, 19:09
Skoro o trzeszczeniu mowa, to i owszem, ale tylko końcówki z boków rolety ocierały o plastik, w który wchodzą.Włożyłem stare skarpety (uprane) i zapadła cisza.oczywiście mowa o kombi.
MisiekK - 14-03-2008, 13:43
Mam kombi 99 i tez od miesiąca dostaję szalu bo na muldach okropnie trzeszc zy z tylenj czesci dachu - musze to zlokalizowac bo nawet jak ostatnio bylo 15C to hałas nie zniknął.
novy - 14-03-2008, 14:12
xor napisał/a: | fotel pasażera się czasami telepie, co jest najgorsze |
Mam to samo
xor napisał/a: | chyba z okolic zegarka albo konsoli centralnej |
mi tez, cos jakby szyba trzeszczala na łączeniu z karoseria?
Bezsen - Twoje autko widziałem chyba raz w Bielsku...ten spojler jest wypas:)
XOR, Bezsen, na świeta będę w bielksu wiec może gdzieś mini spocik?
fajah - 14-03-2008, 14:21
no i ja się dołączam.
trzeszczy mi jak ruszam, gdzieś w okolicy zegarka (coś w środku tam czy jaki grzyb?)
prawy fotel oczywiście sie telepie
teraz doszło zawieszenia
polskie drogi to horror
jak znajdziecie jakies rozwiazanie na te trzeszczenie w okolicy zegarka to piszcie, ja tez bede cos kombinowal bo tak nie moze byc
MisiekK - 14-03-2008, 15:29
zapomnialem że u mnie tez fotel pasażera sie telepie - myslałem juz że został naruszony w czasie jakiegos wypadku...
|
|
|