To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Trzeszcząca buda

mandro33 - 07-01-2008, 21:20

Mój wogóle nie ma szyberdachu.
Anonymous - 08-01-2008, 08:24

no cóż mój galant miał lekką awarie mianowicie zsunoł sie ze skarpy w belgi 10 lat temu i pogniutł sie dach, szyberdach, słupek, przednia szyba i drzwi z ramką rzecz jasna a autko nie zostało zbyt precyzyjnie poskładane do kupy (blacharka robiona już w Polsce)i myślałem że przez to te trzaski bo wydobywały sie właśnie z przedniego słupka, okolicy dachu i tych rejonów. Polski blacharz złota rączka tak auto poskładał że nie dość że naprawa mu nie wyszła za dobrze to jeszcze "fabryczne stuki" pozostały. co za ironia co nie?;]
p.s. nawet szyberdach coć nie jest już oryginalny to na mrozie też stuka
pozdrawiam!!!

xor - 08-01-2008, 09:16

U mnie tak :
- chyba z okolic zegarka albo konsoli centralnej
- fotel pasażera się czasami telepie, co jest najgorsze :evil:
- coś w lewych drzwiach leciutko puka, pewnie mech. el. szyby
- coś po lewej koło szyby (chyba tweeter)

Czasmi jest koncert na wszystkie tzraski, czasami nic....
Wkurza potwornie :(
Ale nic mi się nie chce z tym robić :P

Anonymous - 08-01-2008, 13:57

Ja nie mam szyberdachu i jest stukanie w górnej części samochodu. Teraz powstaje pytanie czy tylko przy wersjach kombi, czy przy sedanach tez?
Moominek - 08-01-2008, 15:04

trooper napisał/a:
Teraz powstaje pytanie czy tylko przy wersjach kombi, czy przy sedanach tez?

To by nam dało małą podpowiedź. Zaczynam podejrzewać, że to stukają luźne mocowania relingów, bo łapiąc rekina za relingi i próbując nim "majtać" wyraźnie czuć niewielki luz.

winter1986 - 08-01-2008, 15:39

ja mam wrażenie, że to nie relingi (bynajmniej u mnie) jadąc jako pasażer z tyłu mam wrażenie, że te dźwięki dochodzą tuż zza mojej głowy, po środku auta ... w tym miejscu na dachu w kombi jest antena ... teraz zaczynam się zastanawiać czy to nie przypadkiem ona, albo kabel od niej tak nie hałasuje ... jak to wygląda w rzeczywistości ... nigdy podsufitki nie ściągałem ... kabel od anteny styka się z podsufitką ?
Anonymous - 09-01-2008, 06:38

generalnie panowie to ja mam sedana i chyba pare innych osób w tym temacie również mają sedany razem z tym samym problemem więc to nie dotyczy chyba tylko kombiaków
pozdrooo

Anonymous - 09-01-2008, 11:04

mam sedana i tez przy temp ponizej -5 stopni trzeszczala delikatnie deska w okolicach zegarka i podszybia . fotele przednie rowniez wydawaly delikatne dzwieki(w okolicach mechanizmu regulacji fotela dodam ze sa elektryczne i mocowan do podlogi) przy mocniejszym wcisnieciu sie w oparcie
Anonymous - 09-01-2008, 11:22

Tak, ale ja mam kombi, a trzaski (stuki) mam tylko w tylniej górniej części samochodu w temp. poniżej -5 st.C. Z przodu jest u mnie cisza i tak jak pisałem mocno trzeszczą relingi.
xor - 14-01-2008, 10:29

hmm... dziwna rzecz, ale przed wczoraj trzeszczało mi po lewej stronie, wczoraj niewiarygodnie na środku, gdzieś od zegarka...
Wysiadłem i pogmerałem przy wycieraczkach - jak się poruszało plastikiem albo mocniej ramieniem, to takie trzeaski sie wydobywały - nie wiem, czy odpowiedzialna nie jest kratka plastikowa pod szybą.
Po użyciu spryskiwaczy... ucichło jak ręka odjął !!!
:?:

EDIT: ...i figa, wróciło równie szybko, jak znikło :(

Anonymous - 14-01-2008, 19:09

Skoro o trzeszczeniu mowa, to i owszem, ale tylko końcówki z boków rolety ocierały o plastik, w który wchodzą.Włożyłem stare skarpety (uprane) i zapadła cisza.oczywiście mowa o kombi.
MisiekK - 14-03-2008, 13:43

Mam kombi 99 i tez od miesiąca dostaję szalu bo na muldach okropnie trzeszc zy z tylenj czesci dachu - musze to zlokalizowac bo nawet jak ostatnio bylo 15C to hałas nie zniknął.
novy - 14-03-2008, 14:12

xor napisał/a:
fotel pasażera się czasami telepie, co jest najgorsze

Mam to samo
xor napisał/a:
chyba z okolic zegarka albo konsoli centralnej

mi tez, cos jakby szyba trzeszczala na łączeniu z karoseria?

Bezsen - Twoje autko widziałem chyba raz w Bielsku...ten spojler jest wypas:)

XOR, Bezsen, na świeta będę w bielksu wiec może gdzieś mini spocik? :D

fajah - 14-03-2008, 14:21

no i ja się dołączam.
trzeszczy mi jak ruszam, gdzieś w okolicy zegarka (coś w środku tam czy jaki grzyb?)
prawy fotel oczywiście sie telepie
teraz doszło zawieszenia

polskie drogi to horror

jak znajdziecie jakies rozwiazanie na te trzeszczenie w okolicy zegarka to piszcie, ja tez bede cos kombinowal bo tak nie moze byc

MisiekK - 14-03-2008, 15:29

zapomnialem że u mnie tez fotel pasażera sie telepie - myslałem juz że został naruszony w czasie jakiegos wypadku...