To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Po wymianie amortyzatorów przednich "KAYABA".

mlun - 11-01-2008, 16:48

Jak masz oryginalne amoryaztory to pewnie Monroe któe potrafia hałasować:P
kristof - 11-01-2008, 18:30

to mnie pocieszyłeś :-) tego nie wiedziałem. To chociaż nie muszę lecieć do mechanika na wymianę czegoś tam :)
dzięki za odpowiedź.

Anonymous - 11-01-2008, 20:09

Szkody szkodami - ważne abyśmy zdrowi byli ;)
Chodzi tu o bezpieczeństwo. Za bardzo nie znam się na zawieszeniach w samochodach ale jak coś stuka to znaczy, że trzeba to zrobić.

kristof napisał/a:
ja mam coś podobnego -> tzn jak zjeżdżam z krawężnika - szybciej - to zawsze mi coś grzmotnie, ale poprzedni właściciel powiedział że to jest normalne

przy zjeżdżaniu z krawężnika to chyba norma, z resztą było o tym w paru wątkach.

maxwell61 - 11-01-2008, 20:30

kristof napisał/a:
tzn jak zjeżdżam z krawężnika - szybciej - to zawsze mi coś grzmotnie
ten typ tak ma :D amorki jak sa wywalone lub tez same mocowania to na małych już nierównościach tłucze...
dany642 napisał/a:
Jak zażyczyłem aby mi zmienili amortyzatory to nie mogli zrozumieć dlaczego, bo skoro na szarparkach wskazuje, że są ok to znaczy OK
na szarpakach nie wyjdzie stukot amorków, ale wyjdzie stukot mocowania... weź srubokręt i wsadz miedzy trzpień amorka a łozyskiem w mocowaniu...niech ktoś bujnie autem na boki...musisz mocno trzymac ten srubokręt i jak waliło przed wsadzeniem srub. a po wsadzeniu nie wali to trzeba rozebrać i sprawdzić...nie ma na to mocy