[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Czy Wam też tak jakby szarpie przy ruszaniu?
Anonymous - 09-04-2008, 19:56
Panowie odgrzewam kotleta, bo szykuję się do zakupu poduszek i mam pytanie.
Czy te poduszki będą dobre:
LEWO
PRAWO
PRZÓD
?
Oraz czy przypadkiem nie wystarczy kupić po porstu samych wkładów - tylko czy ten będzie pasował do wszystkich
no właśnie...
Hugo - 09-04-2008, 20:19
rafamalk napisał/a: | LEWO
PRAWO | Ta lewa może pasować, choć pewien nie jestem. Ta prawa jest jakby inna niż powinna być. Tak w ogóle to zdaje się, ze one są do auta z automatyczną skrzynią biegów. rafamalk napisał/a: | Oraz czy przypadkiem nie wystarczy kupić po porstu samych wkładów - tylko czy ten będzie pasował do wszystkich | Ten wkład wymieniałem u siebie i pasuje on tylko do poduszki przy rozrządzie. Wykręcasz starą poduchę, zawozisz na prasę, wyciskają stary wkład, wciskają nowy i po sprawie (10 min. roboty). Zwróć uwagę, że ta poduszka jest tak zbudowana, że może prawidłowo pracować tylko w jednym położeniu (patrz żeby majstry dobrze obrócili wkład względem poduszki).
Anonymous - 09-04-2008, 20:46
Hugo napisał/a: | rafamalk napisał/a: | LEWO
PRAWO | Ta lewa może pasować, choć pewien nie jestem. Ta prawa jest jakby inna niż powinna być. Tak w ogóle to zdaje się, ze one są do auta z automatyczną skrzynią biegów.
|
To co oni nie wiedzą co sprzedają?
Hugo napisał/a: | rafamalk napisał/a: | Oraz czy przypadkiem nie wystarczy kupić po porstu samych wkładów - tylko czy ten będzie pasował do wszystkich | Ten wkład wymieniałem u siebie i pasuje on tylko do poduszki przy rozrządzie. Wykręcasz starą poduchę, zawozisz na prasę, wyciskają stary wkład, wciskają nowy i po sprawie (10 min. roboty). Zwróć uwagę, że ta poduszka jest tak zbudowana, że może prawidłowo pracować tylko w jednym położeniu (patrz żeby majstry dobrze obrócili wkład względem poduszki). |
Przy rozrządzie czyli ta z prawej? Szkoda, że nie przednia, bo najdroższa :/
Hugo - 09-04-2008, 21:39
rafamalk napisał/a: | To co oni nie wiedzą co sprzedają? | Jest przy nich napisane (ATM). Wydaje mi się, że to oznacza auto z automatyczną skrzynią biegów. MTM to manual (Manual Transmission). rafamalk napisał/a: | Przy rozrządzie czyli ta z prawej? Szkoda, że nie przednia, bo najdroższa :/ | Czekaj, czekaj, bo możliwe, że się pogubimy . Przy rozrządzie to ta u góry (po otwarciu maski i patrząc na silnik jest ona z prawej strony). W sklepach zdaje się, że jest skatalogowana jako przednia właśnie (chyba silnik ma przód tam gdzie ma rozrząd, ale pewien nie jestem). Wnioskuję to po tym, że uszczelniacz wału po stronie rozrządu to uszczelniacz wału przód, a z drugiej strony silnika (od strony skrzyni biegów) to uszczelniacz wału tył (ten simmering o dużej średnicy).
Anonymous - 13-04-2008, 20:27
Kurcze Hugo, a mógłbyś mi pomóc znaleźć dobre poduszki? Najlepiej w jednym sklepie, bo ja nie za bardzo umiem się we wszystkich częściach połapać?
Hugo - 14-04-2008, 12:54
Próbowałem coś znaleźć co by było na 100% dobre, ale nie mogę się doszukać.
Anonymous - 14-04-2008, 13:06
Cholercia, a coś co nie jesteś pewien czy będzie pasować? Ja do tej firmy przedzwonię i spytam. Daj mi tylko jakieś namiary na tą część, ok?
Hugo - 14-04-2008, 13:11
To zadzwoń do tego sklepu, z którego wkleiłeś linki na początku.
www.czescionline.pl
|
|
|