To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] podświetlenie zegarów

Tomekp - 13-01-2008, 20:50

londolut napisał/a:

Acha, może ktoś powiedzieć mi ile żaróweczek jest w zegarach od 1.6? Za niedługo stanę się posiadaczem owego i chciałbym żeby świecił na niebiesko lub czerwono, jestem ciekaw efektu. I żarówki w kokpicie też wymienię tylko muszę wiedzieć ile tego kupić.

Jest ich tyle samo co w tym bez obrotomierza (ale dokładnie nie pamiętam - 4 chyba ale głowy nie dam?) :) Polecam niebieskie podświetlenie, kupiłem jakiś czas temu na allegro takie zegary już z niebieskimi żarówkami właśnie na i na początku miałem zamiar włożyć normalne ze starego, ale pomyślałem że sprawdzę jak to wygląda i... spodobało mi się :D Może za jakiś czas wróce do zwykłych bo lubię raczej fabryczne rzeczy, ale narazie wygląda fajnie. Jedynym mankamentem w moim przypadku jest to że najlepiej jest je widać wieczorem, bo w nocy trochę za mocno świecą i przebija światło przez tarcze, pozatym znikają czerwone pola obrotów i, co ważniejsze, benzyny, więc trochę trudniej określić jej poziom.

londolut - 13-01-2008, 20:54

Tomekp napisał/a:
kupiłem jakiś czas temu na allegro takie zegary już z niebieskimi żarówkami

Ty mi je zwinąłeś z przed nosa bandyto? :wink: :P

Hugo - 13-01-2008, 21:12

londolut napisał/a:
może ktoś powiedzieć mi ile żaróweczek jest w zegarach od 1.6?
Na 99% 5 szt. W5W
londolut - 15-01-2008, 17:36

Cytat:
Na 99% 5 szt. W5W

Temat wyklarowany :) 4 x W5W i później w zależności od wyposażenia 12-19 x T5 (migacze - 2, długie, SRS, przeciwmgłowe, awaryjne, ABS, ładowanie, olej, CE, ręczny, otwarte drzwi, tempomat, alarm, pasy, A/T, spryskiwacze i jeszcze 2?), tych samych, które wchodzą w kokpit :) Pozostał mi jeszcze temat wyjaśnienia symbolu tych małych żaróweczek, które są schowane w przycisku z ogrzewania szyby czy awaryjnych, ale to już inna bajka... :)

Hugo - 15-01-2008, 20:57

londolut napisał/a:
rezerwa
Tu akurat jest W5W.
londolut napisał/a:
Pozostał mi jeszcze temat wyjaśnienia symbolu tych małych żaróweczek, które są schowane w przycisku z ogrzewania szyby czy awaryjnych
T3.
londolut - 15-01-2008, 22:06

W rezerwie W5W? Hmm coś musiałem przeoczyć, sprawdzę jutro ;)
A za symbol dzięki bardzo Hugo :)

Anonymous - 19-01-2008, 07:44

mi sie wydaje ze tych zarowek jest wjecej W5W niz tylko 3, bo u mnie w zegarze od 1.3 jest chyba ok 5
londolut - 21-01-2008, 11:35

davido19pce napisał/a:
mi sie wydaje ze tych zarowek jest wjecej W5W niz tylko 3, bo u mnie w zegarze od 1.3 jest chyba ok 5

W zegarach bez obrotomierza 3 x W5W a w zegarach z obrotomierzem 4 x W5W - sprawdzone doświadczalnie 8) :)

Hugo napisał/a:
londolut napisał/a:
rezerwa
Tu akurat jest W5W.

Powiedziałem, że trzy bo czwartej, od rezerwy, zapomniałem wkręcić ;) Wcześniejszy post poprawiony.