[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] podświetlenie zegarów
Tomekp - 13-01-2008, 20:50
londolut napisał/a: |
Acha, może ktoś powiedzieć mi ile żaróweczek jest w zegarach od 1.6? Za niedługo stanę się posiadaczem owego i chciałbym żeby świecił na niebiesko lub czerwono, jestem ciekaw efektu. I żarówki w kokpicie też wymienię tylko muszę wiedzieć ile tego kupić.
|
Jest ich tyle samo co w tym bez obrotomierza (ale dokładnie nie pamiętam - 4 chyba ale głowy nie dam?) Polecam niebieskie podświetlenie, kupiłem jakiś czas temu na allegro takie zegary już z niebieskimi żarówkami właśnie na i na początku miałem zamiar włożyć normalne ze starego, ale pomyślałem że sprawdzę jak to wygląda i... spodobało mi się Może za jakiś czas wróce do zwykłych bo lubię raczej fabryczne rzeczy, ale narazie wygląda fajnie. Jedynym mankamentem w moim przypadku jest to że najlepiej jest je widać wieczorem, bo w nocy trochę za mocno świecą i przebija światło przez tarcze, pozatym znikają czerwone pola obrotów i, co ważniejsze, benzyny, więc trochę trudniej określić jej poziom.
londolut - 13-01-2008, 20:54
Tomekp napisał/a: | kupiłem jakiś czas temu na allegro takie zegary już z niebieskimi żarówkami |
Ty mi je zwinąłeś z przed nosa bandyto?
Hugo - 13-01-2008, 21:12
londolut napisał/a: | może ktoś powiedzieć mi ile żaróweczek jest w zegarach od 1.6? | Na 99% 5 szt. W5W
londolut - 15-01-2008, 17:36
Temat wyklarowany 4 x W5W i później w zależności od wyposażenia 12-19 x T5 (migacze - 2, długie, SRS, przeciwmgłowe, awaryjne, ABS, ładowanie, olej, CE, ręczny, otwarte drzwi, tempomat, alarm, pasy, A/T, spryskiwacze i jeszcze 2?), tych samych, które wchodzą w kokpit Pozostał mi jeszcze temat wyjaśnienia symbolu tych małych żaróweczek, które są schowane w przycisku z ogrzewania szyby czy awaryjnych, ale to już inna bajka...
Hugo - 15-01-2008, 20:57
londolut napisał/a: | rezerwa | Tu akurat jest W5W. londolut napisał/a: | Pozostał mi jeszcze temat wyjaśnienia symbolu tych małych żaróweczek, które są schowane w przycisku z ogrzewania szyby czy awaryjnych | T3.
londolut - 15-01-2008, 22:06
W rezerwie W5W? Hmm coś musiałem przeoczyć, sprawdzę jutro
A za symbol dzięki bardzo Hugo
Anonymous - 19-01-2008, 07:44
mi sie wydaje ze tych zarowek jest wjecej W5W niz tylko 3, bo u mnie w zegarze od 1.3 jest chyba ok 5
londolut - 21-01-2008, 11:35
davido19pce napisał/a: | mi sie wydaje ze tych zarowek jest wjecej W5W niz tylko 3, bo u mnie w zegarze od 1.3 jest chyba ok 5 |
W zegarach bez obrotomierza 3 x W5W a w zegarach z obrotomierzem 4 x W5W - sprawdzone doświadczalnie
Hugo napisał/a: | londolut napisał/a:
rezerwa
Tu akurat jest W5W. |
Powiedziałem, że trzy bo czwartej, od rezerwy, zapomniałem wkręcić Wcześniejszy post poprawiony.
|
|
|