To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - skompletowanie zderzaka

Anonymous - 03-02-2008, 19:16

Ja mam zderzak sport edition, taki jak na zdjęciu powyżej. Zaślepkę znaleźli jak znaleźli zderzak, na rysunku były też inne elementy zderzaka, tj. belki, śrubki i m. in. zaślepka. Cena w ASO Lublin - 208pln za samą zaślepkę, bez śrubki :) Nie mam numeru tej zaślepki, jedynie numer rysunku, ale on Ci nic nie da niestety...

BTW: jeśli chcesz służę pomocą i mogę Ci zakupić i wysłać tą zaślepkę.

Anonymous - 04-02-2008, 19:19

Na razie się wstrzymam z estetyką ale dzięki, mam inny duży wydatek...
Pinkusek - 20-06-2009, 20:48
Temat postu: zderzak przedni - zmiana
Witam kolegów mitsumaniaków.
Chciałbym podpiąć się pod temat. W moim galancie jest zderzak przed liftem. Kolor srebrny. Chciałbym zmienić na zderzak po lifcie. Na allegro jest kompletny zderzak po lifcie, ale w kolorze ciemnym i trzeba by było go malnąć.
Czy można by ciemny zderzak pomalowac na srebr metalic , czy np odpryski z kamyczkow beda pokazywac czarnych kropek. Może lepiej kupic goły zderzak w kolorze nadwozia i osobno brac halogeny i kratki.
Pozdrawiam

prelud - 20-06-2009, 21:30

przed malowaniem lakiernik polozy podklad jesli masz mozliwosc kupna ciemnego zderzaka a chcesz go pomalowac na srebrno to lakiernik polakieruje go siwym podkladem takze zadnych odpryskow po kamykach nie bedzie widac.a to chcesz zalozyc zderzak z wersji avance czy sport edition?
Pinkusek - 21-06-2009, 10:40

Chciałbym założyć avance. Bardziej mi się podoba od SE. A powiedzcie koledzy jak świecą halogenki te okrągłe w avance. Ja mam te stare prostokątne i świecą bardzo krutko dosownie 2m przed maską, a na boki to też nie szczególnie szeroko.
batman - 22-06-2009, 22:50

Jak dla mnie dość szeroko i dość jasno.[EDIT OT] Dla mnie OK.Co do skompletowania całego zderzaka od Avansa-ja kompletowałem 2 msc. Grill oraz halogeny są rarytasem-przynajmniej dla mnie były a jak było coś to cena bardzo wygórowana.Powodzenia :wink:
davyjohn - 02-07-2009, 00:23

Ale jak się człowiek uprze to ten grill znajdzie... w HongKongu jest, do tego biały i nie jest tani ;)
W PL i EU i USA od kilku miesięcy szukam systematycznie po aukcjach i ni chuchu :(

batman - 02-07-2009, 23:54

Jeśli chodzi o grilla to udało mi się dostać u gościa który handluje częściami do MITSUBISHI. Tu dane masz, MITSUSTYLE Piotr Sędłak ul. Jana Brzechwy 11 kod 43-200 PSZCZYNA tel.502-082-388 lub 32/44-70-814. Powiem tak; gostek mówił że gril jest w świetnym stanie nie popękany i całe zaczepy.Co przyszło; grill z wszystkimi dobrymi zaczepami lecz był pęknięty ale za to przynajmniej dobrze pospawany plastikiem.Troche się na początku wkurzyłem bo dałem za kawałek plastiku 400zł i w dodatku nie pokrywał się jakością do tego co mówił sprzedawca.Ale nie roszczyłem pretensji ponieważ wiedziałem jak cięzko jest dostać taki grill od AVANSA. W kazdym bądź razie za malowanie i przeszpachlowanie zapłaciłem 70 zł i teraz wygląda rewelacyjnie.

[ Dodano: 03-07-2009, 00:02 ]
Odnośnie halogenów to proponuje szukać pod tym adresem; OLEŚNICA ul. PL. Zwycięstwa 1c/18 tel 601-918-871
Halogeny do Avans wersji też są rarytasem ale u tego Pana myślę ,że dostaniesz bez większego problemu. Handluje raczej oświetleniem do Gali i to on załatwił mi halogenki komplet z żarówkami w 2 tyg. Super gość. Powodzenia :wink:

Anonymous - 03-07-2009, 05:24

Mi udało się zderzak od Avance z podwójnymi halogenami,wzmocnieniami oraz atrapą grilla kupić za 900 zł. Wszystko w stanie bardzo dobrym.

Znalazłem go na allegro, dokładnie ten zderzak z fotki stał się moim nabytkiem:
http://www.allegro.pl/ite...ska_i_inne.html

jkrzysztof80 - 03-07-2009, 21:19

Jakiego grilla szukacie?
kkkarol - 08-07-2009, 09:36

Ostatnio zakupiłem zderzak przedni SPORT EDITION i od razu zawiozłem na spawanie plastyków zeby zaspawał ta zaslepke. Gosciu mi na to ze on dorobi zdejmowna :) , ostrzegłem go ze to nie taka łatwa sprawa a on ze nie widzi problemu tylko troche czasu potrzebuje. Za tydzien dam znac jakie efekty ....
Anonymous - 08-07-2009, 10:09

Jakby efekty były niezłe i cena w porządku to powiedz, że chętnych na takiego cosia by miał sporo.
Pzdr

kkkarol - 09-07-2009, 14:09
Temat postu: zaślepka do sport edition
No to otrzymałem dzisiaj telefon, facet mówi ze zaślepka zrobiona (zdejmowana) i zyczy sobie 100zł. Jade jutro odebryac zobaczymy jak to wyglada i pogadam za ile zrobiłby tego z 10 sztuk ;)
Anonymous - 09-07-2009, 14:20

Myślę, że spokojnie może zrobić i ze 30-50szt (jeśli oczywiście ma takie moce przerobowe). Sam kupiłbym ze 2 sztuki, a na allegro byłoby to raczej hiciorem.
Pzdr

kkkarol - 14-07-2009, 08:27
Temat postu: dorobienie zaslepki
No panowie dostalem ten zderzak z dorobiona zdejmowana zaslepka i jest wszystko OK ale na pytanie czy gosciu nie zrobi tego wiecej prawie piana poszła mu z ust :) . Stwierdził ze sporo artystycznej pracy przy tym i raz w drodze wyjatku ( moze z niewiedzy) sie zgodził. Teraz zderzak jest u lakiernika, fota postaram sie umiescic po malowaniu. Zaslepka jest z takimi malymi bolcami no i przykrecana tzn przytwierdzana za spinke :) .