Car Audio - Moje car-audio
Anonymous - 27-01-2008, 15:32
bierz helixblue
Anonymous - 27-01-2008, 18:57
Najlepiej je odsłuchac pod tym radiem i podjąc decyzje...
saphire - 27-01-2008, 19:17
HouseM napisał/a: | Jak łatwo zauważyć Hertze grają około 3 razy głośniej. |
że jak? każde 3dB to wzrost mocy emitowanej 1x a nie że jak o 3dB głośniej to 3x głośniej
londolut - 28-01-2008, 06:42
hayabusa napisał/a: | bierz helixblue |
Jest jakaś różnica w odsłuchu pomiędzy Blue a Blue Dark? Parametry identyczne...
Anonymous - 28-01-2008, 14:20
londolut napisał/a: | Jest jakaś różnica w odsłuchu pomiędzy Blue a Blue Dark? Parametry identyczne... |
Osobiscie nie porównywałem obu zestawów, ale wg mnie to napewno sie róznią na plus dla Darków. Helix to firma z duża renomoą i nie robiłaby sobie jaj z klientów. Ale to tylko wedlug mojej opini...
londolut - 28-01-2008, 16:19
Jedyne co mnie odstrasza od wzięcia Darków to ich maskownica która nie jest pełna tylko tworzy taki X na głośniku. Zwykłe Blue mają pełną maskownicę, co w moim przypadku jest dużym plusem bo głośnik jest bezpieczniejszy, to po pierwsze, a po drugie to pełna maskownica zakryje ewentualną dziurę która powstanie pomiędzy tapicerką a kołnierzem głośnika jak wytnę w niej dziurę.
Anonymous - 28-01-2008, 16:22
londolut napisał/a: | hayabusa napisał/a: | bierz helixblue |
Jest jakaś różnica w odsłuchu pomiędzy Blue a Blue Dark? Parametry identyczne... |
http://www.dobryton.pl/in...=110&Itemid=156
londolut - 28-01-2008, 16:26
Wiem Gattsu, czytałem to, ale nigdzie nie ma porównania Helix Blue vs. BlueDark. Nie mam mozliwości odsłuchu obu zestawów naraz i raczej nie będę miał
Anonymous - 28-01-2008, 16:34
Seria Blue to pierwsza seria Helixa i uważam, że brzmieniowo jest lepsza niż nowsza Dark Blue...
Anonymous - 28-01-2008, 16:59
HouseM napisał/a: | Sam napisałeś:
HERTZ Skuteczność: 93dB
Helix Skuteczność: 90dB
Jak łatwo zauważyć Hertze grają około 3 razy głośniej. |
"Nie potrafisz nie pchaj sie na afisz" - potocznie - bzdury gadasz.
Anonymous - 29-01-2008, 11:40
Gattsu napisał/a: | Seria Blue to pierwsza seria Helixa i uważam, że brzmieniowo jest lepsza niż nowsza Dark Blue... |
Akurat ten model Helixów MK62 jest gorszy ze wzgledu chociazby na tweeter w wersji bez "MK" jest nowy, dużo lepszy tweeter. Zwrotnica w wersji MK62 jest przezroczysta w wersji bez "MK" i wersji Dark Blue jest inna. Która jest lepsza - nie wiem ale skoro poprawili tweeter to myślę, że zwrtonicę też.
Anonymous - 29-01-2008, 14:55
Gattsu już dawałem ten link
londolut skoro nie możesz się zdecydować poczytaj mój temat,jak widać tam są phasy do odsprzedaży,a na poważnie bierz blue
niebieski jest oki
londolut - 29-01-2008, 15:59
Wczoraj byłem w Media i były odseparowane BlueDark`i ale oczywiście w pudłach na pułce. W szafie odsłuchowej były za to współosiowe na bazie Dark`ów i wg mnie żadna rewelka, oby odseparowany grał dużo lepiej bo jak się właduję w jakiś szmelc to będę raczej w podłym nastroju . Mimo małego niedosytu z racji, że nie mogłem sobie posłuchać separowanych Dark`ów włączyłem Magnat Classic 216 i się zdziwiłem. Głęboki bas, czysty sopran i dość dynamiczne brzmienie. Szkoda tylko, że leciało radio a nie CD. Było to zasilone z Kenwooda KDC-W311AY 4x50W i dawało rady. Może więc skusić się na nie...
Czy to ma jakikolwiek związek z tymi głośnikami? Oby, bo tych MK2 opisywanych na DobrymTonie nie znalazłem w żadnym sklepie internetowym ani w Media czy Saturnie. Pierwsze co się rzuca na oczy to inna zwrotnica ... dobrze by było żeby flaki były te sam...
Anonymous - 29-01-2008, 17:05
londolut napisał/a: | Oby, bo tych MK2 opisywanych na DobrymTonie nie znalazłem w żadnym sklepie internetowym ani w Media czy Saturnie. Pierwsze co się rzuca na oczy to inna zwrotnica ... dobrze by było żeby flaki były te sam... |
Nieznalazłeś bo nie są już produkowane. Wesja Blue 62 i Dark Blue są poprawioną wesja tych opsiywanych na DobrymTonie. Pisałem Ci dwa posty wyżej że obecne Helixy mają lepszy 2,5mm tweeter z jedwabiu który gra o niebo lepiej i lepszą zwrotnicę do ktorej mozemy założyć porządne grube kable a nie wsowki od nitek dolaczonych o zestawu.
londolut - 29-01-2008, 18:12
miodekdsk napisał/a: | Wesja Blue 62 i Dark Blue są poprawioną wesja tych opsiywanych na DobrymTonie |
Teraz napisałeś dużo bardziej zrozumiale Dzięki za poprawkę
Zastanawiam się jeszcze nad tymi Magnatami.
|
|
|