To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] WYMIANA SILNIKA

josie - 09-02-2007, 00:32

ryba_84 napisał/a:
ja mam 1,3 gaznikowca jak jest z zalozeniem do tej budy 1,5 ? wiazke tez trzeba zmieniac?

Trzeba.
Zabieg nieopłacalny - silnik, skrzynia, wiązka, ecu, osprzęt silnika: aparat zapłonowy, przepływomierz , obudowa filtra powietrza. Hydraulika sprzęgła. I milion innych rzeczy na pompie paliwa w baku kończąc. :roll:

Arrman - 10-04-2009, 14:14

mam nadzieje ze autor postu nie bedzie miał za złe ze sie podczepie ze swoim tematem niechcialbym robic nowego gdyz niechce sie narazic na kolejne powielenie tematu ze strony administratora.Zaczne od poczatku czyli od tego jak z kolega mieliśmy duel eclipse g1 4g63 vs colt 4g13 zgóry można by było przewidziec rezultat...ale nie do końca tak było jakby mogło sie wydawać tzn. podczas wyprzedzania colta kolega [...] nie wyrobił na zakręcie i zaliczył tzw. "dzwona" naszczescie wyszedł z tego bez grożnego urazu a eclipse wygląda juz troche inaczej :( silnik jest wpożadku wjechałem nim na lawete skrzynia chodzi.Kolega raczej juz nie bedzie go robil gdyz boji sie ze mogła sie naruszyc konstrukcja pojazdu nasunela sie nam mysl o zeswapowaniu go do mojego colta nurtuje mnie pytanie czy w miare łatwy (PLN) sposob można by było zrobic przekładke do colta czy wymaga to duzej znajomosci mechaniki" i jak Patrzycie na ten pomysł z góry dziekuje za odpowiedzi i pomoc.

Bartek - 10-04-2009, 14:38

Arrman napisał/a:
wymaga to duzej znajomosci mechaniki"

sporej - nie pasuje ani jedna łapa, a i filozofia montażu zespołu napędowego jest zupełnie inna. Po ogarnięciu tematu powieszenia silnika ze skrzynią, trzeba przerobić jeszcze 1001 drobiazgów, ogarnąć elektronikę, która w Eclipse jest trochę pokichana.....

Misiek :) - 10-04-2009, 22:43

ale jak dobrze to zrobi, to będzie baardzo fajne autko zapewne:)
trzepa troche czasu, zapału no i oczywiście $$$$
ja bym się za to brał:)

Anonymous - 11-04-2009, 09:40

Arrman napisał/a:
[...] nie wyrobił na zakręcie i zaliczył tzw. "dzwona"

jak na taka predkosc to nie wyglada zle ta Eclipse, chyba ze to sa zdjecia sprzed wypadku :P

Arrman - 11-04-2009, 09:55

Wiem ze nie wygląda zle.Uderzenie bylo w miekki rów niedavno zbudowany i cała siła uderzeniowa poszła na prawe przednie kolo(na zdjeciu widac ze przesuniete) w momencie uderzenia samochod stał na przednich kolach i można było ogladać podwozie ale nie dachował dalej scioł drewniany slupek i ogrodzenie z castoramy.Swoim cislem [...] i wyhamowalem do dzisiaj widze to wszystko przed oczami kolega mial tylko zadrapanie na szyji od pasów i pogioł cała kierownice patrzac z perspektywy mijającego czasu nie przypuszczałem ze eclipse to taki twardy samochód.