To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Czujnik zamkniętych drzwi

plecho1 - 26-01-2016, 22:29

To raczej nie jest wina krańcówki a jakiegoś zwarcia lub ktoś coś kombinował w instalacji, podłączał jakieś dodatkowe ledy lub grzebał coś przy radiu. Kiedy pada krańcówka to może nie działać światełko w kabinie lub kontrolka w zegarach lub sygnał włączonych świateł.
baraqs - 26-01-2016, 22:34

Kiedyś zamiast zwykłej żaróweczki tej do czytania po lewej stronie kierowcy podłączyłem żarówkę LED, trach, i padł bezpiecznik.
Po wymianie już nie paliła się, nawet zwykła, więc coś w instalacji padło.
Wewnątrz wszystkie żarówki prócz zegarów wymieniłem na led.
Krańcówka tylna już od jakiegoś czasu raz się załączała innym razem nie.
Nie wiem tylko gdzie jest czujnik otwarcia bagażnika, może to tam coś padło.
Cały dzisiejszy dzień kontrolka otwartych drzwi żarzyła się połowicznie, tak jak gdyby było jakieś zwarcie, a po zamknięciu samochodu z pilota samoczynnie uruchamiał się alarm, pewnie sądząc że drzwi są otwarte.
Ostatnie 2 miesiące nic w Miśku nie grzebane, ale dzisiaj cały dzień deszcz pada, wczoraj odwilż, pewnie wilgoć zaszkodziła.

Bizi78 - 26-01-2016, 23:50

baraqs napisał/a:
Nie wiem tylko gdzie jest czujnik otwarcia bagażnika, może to tam coś padło.

W zamku 8) .

baraqs - 29-01-2016, 16:06

Przeczyściłem wszystkie krańcówki, ta w bagażniku była mocno luźna, wyłamany zatrzask trzymający, więc być może tam był problem, ale w drzwiach pasażera kabelek mi uciekł, był tak krótki, że nie dało się wyciągnąć nawet całego czujnika, jak więc teraz mam się do niego dostać?
Bizi78 - 29-01-2016, 16:34

Kawałek zagiętego drutu i grzebać 8) .