Carisma - Ogólne - spryskiwacze
mlun - 06-01-2009, 11:43
Nieraz mi płyn zamarzł w spryskiwaczach(jakieś straszni lipne były w marketach teraz jest odziwo dużo lepiej) ale silniczke zawsze pracował. Może pojedź do jakiegoś centrum handlowego z parkingiem podziemnym zostaw go na troche żeby rozmarzło i sprawdź wtedy.
Anonymous - 06-01-2009, 12:16
Ok. tak zrobię. Jednak tak jak piszesz silniczek zawsze pracował! A u mnie przestał i obawiam się, że będę musiał rozebrać ćwierć auta! Pozdro!!!
major - 06-01-2009, 17:47
Elektrownik napisał/a: | Jednak tak jak piszesz silniczek zawsze pracował! A u mnie przestał |
Może poprostu płyn zamarzł w komorze pompki co uniemożliwa obrót silniczka. Radze nie katować go teraz bo moze sie spalic i postawic auto w ciepłym miejscu może pusci
Anonymous - 06-01-2009, 21:21
Elektrownik, Ja miałem rok temu podobna sytuacje - został letni płyn i niestety pompka zdechła i skończyło sie wymiana pompki na nową.
Polak mądry po szkodzie - teraz od listopada niezależnie od temperatury zalewam tylko zimowym płynem.
Jak słychać pompke - to przymarznięty lub pęknięty wężyk
Jak nie słychać - to spalony bezpecznik alba spalona pompka
Anonymous - 07-01-2009, 10:39
A czy podejdzie mi pompka od Cari po lifcie?
Anonymous - 12-01-2009, 09:15
też się podłączę.
mam pytanie....może banalne ale......
czy też macie taki problem z reflektorami z przodu?.....kilka km. i sa strasznie zafajdane.....nie dosyć że i tak słabo swieci to jeszcze jak sa brudne to już nic nie widać , szczególnie na trasie ....co 30-40 km postój i czyszczenie. Może ktoś z was ma spryskiwacze na lampy albo je zakładał? jak to się sprawdza? pozdro
Piwor - 12-01-2009, 10:11
Sprawdzić, to się na pewno sprawdza. Kwestia zamontowania.
Anonymous - 21-01-2009, 21:23
Witam Kolegów.
Nie chcę pisać nowego posta gdyż moje pytanie jest zbliżone do tematu, a mianowicie:
Czy ktoś z Was wymieniał przednie dysze spryskiwaczy w Cari na inne (z innej marki lub od innego modelu)?
Czodzi mi o podebranie jakiś dysz (bez większej ingerencji w maskę silnika), które będą psikały mgiełką (tak jak jest to w nowym Lancerze).
Anonymous - 21-01-2009, 21:47
Witam
Ja dzisiaj zamontowałem takie spryskiwacze, kupiłem na allegro za 18,50 sztuka, było wymienionych wiele modeli samochodów niestety nie było Cari - zaryzykowałem i kupiełm. Po pierwszej przymiarce okazało się, że trochę luźno weszły w otwory w masce, wystarczyło jednak naciągnąć kawałek koszulki na spryskiwacz i już siedzą sztywno jak powinny. Efekt jest super, każdy kto widział takie spryskiwacze w akcji wie o czym mówię, szczerze polecam, bo to nie wielki koszt, wymaga tylko odrobiny modyfikacji dysz i jest super czysta szyba. Wygląda też jak by były fabryczne, kto się nie zna nie zauważy różnicy.
cns80 - 21-01-2009, 21:47
Colto napisał/a: | Czy ktoś z Was wymieniał przednie dysze spryskiwaczy w Cari na inne (z innej marki lub od innego modelu)? | Potrzebuję trochę czasu ale prawdopodobnie w MSS podejdą mi dysze od Citroena. Jak się uda to dam znać, bo są chyba takie same jak w Cari.
[ Dodano: 21-01-2009, 21:48 ]
DragStar, podrzuć link do tej aukcji.
Anonymous - 21-01-2009, 22:01
Dzieki Koledzy za szybkie info.
cns80 daj znać co z tego Ci wyjdzie i jak mocno trzeba się napocić (napracować przy tych od Citroena)
DragStar, dołączam się do prośby kolegi cns80, podeślij link do aukcji.
Anonymous - 21-01-2009, 22:18
tzw spryskiwacze mgłowe ja kupiełem na tej aukcji http://www.allegro.pl/item518435904_518435904.html
tutaj są te same, ale lepiej widać ich konstrukcje no i nawet jest napisane że pasuję do Volvo S40 http://www.allegro.pl/ite...hit_tuning.html
Anonymous - 21-01-2009, 22:28
Bardzo dziękuję.
Jak możesz jeszcze napisać jaką koszulkę (gubość) naciągałeś i na jakim odcinku spryskiwacza.
Anonymous - 21-01-2009, 23:04
Grubość ścianek koszulki miała około 0,6 może 0,7 mm, dokładnie nie mogę powiedzieć gdyż koszulka którą znalazłem miała ścianki 1,8 mm, poprostu je zeszlifowałem do 0,6 - 07 tak aby wszystko zmieściło się w otwór maski. Średnica wewnętrzna wężyka to 10 mm, natomiast naciągałem ten wężyk na długości 5 mm przy samej główce spryskiwacza, tak aby maksymalnie stykał się z tą uszcelką gumową która jest z końcówką.
Anonymous - 22-01-2009, 01:00
DragStar, bardzo dziękuję za informację.
|
|
|