To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Jaka kategoria prawa jazdy na Elcię?

Anonymous - 02-02-2008, 09:55

Właśnie dorabiam E do B. Całość zestawu nie może przekroczyć 7 t.
Anonymous - 02-02-2008, 19:23

Prosimy trochę więcej szczgółow z tego "E", bo mam wątpliwości co do mojch wiadomości z przepisów ,bąć co bąć to 30lat minęło (wszesny gierek) . Mam kilka pytań: przepisy w testach całościowo?; jazdy obowiązkowe? jak długo trwa? gdzie w Wa-wie? i ile kosztuje ta literka w prawku? Jakby kolega Darek_P mógł nam trochę popowiadać to by było miło lub porproszę jakiś namiar i sam popytam w ośrodku.
Czy ktoś zgłębiał temat tachografu i winiety, autko na firmę ,ale przyczepa i łódka prwatna(powyżej 750 kg).

Anonymous - 02-02-2008, 21:06

Co do tachografu może to coś pomoże:

Od 11 kwietnia 2007 r. spod obowiązku instalowania tachografów zostaną wyłączone pojazdy lub zespoły pojazdów o dopuszczanej masie całkowitej nieprzekraczającej 7,5 ton używane do niezarobkowego przewozu rzeczy. Od tego też czasu rolnicy będą najprawdopodobniej mogli jeździć bez tachografów na odległość do 100 km od bazy pojazdu (zamiast obecnych 50 km).

a co do winiet zobacz strone:
http://www.wskazniki.pl/?...163995&iid=5797

Pozdrawiam :)

Anonymous - 03-02-2008, 08:53

[quote="mirol"]Prosimy trochę więcej szczgółow z tego "E", bo mam wątpliwości co do mojch wiadomości z przepisów ,bąć co bąć to 30lat minęło (wszesny gierek) . Mam kilka pytań: przepisy w testach całościowo?; jazdy obowiązkowe? jak długo trwa? gdzie w Wa-wie? i ile kosztuje ta literka w prawku? Jakby kolega Darek_P mógł nam trochę popowiadać to by było miło lub porproszę jakiś namiar i sam popytam w ośrodku.
Egzamin tylko z jazdy. Podaję namiary na Ośrodek Szkoleniowy; www.mdk.pl, tel.228643837.
Pozdrawiam

Anonymous - 04-02-2008, 17:33

Dzięki za info. Czuję się trochę uspokojony i z egzaminem i tachografem.
Anonymous - 06-02-2008, 16:58

Koszt "E" u mnie na wsi 760 PLN - 14 godzin jazdy.
Pozdrawiam.