To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Czy warto kupić Lancera 2.0 135 KM Kombi?

Karwoś - 28-03-2006, 22:30

Mi piszczały (chociaż to wersja USA gdzie sypią więcej soli niż w Polsce) , Ale już nie skrzypią bo soli brak na drogach. A ich koszt to coś 85 zł za sztukę - sztuk 2 więc 170 + montaż. Tak mi powiedziano w serwisie.
Jackie - 29-03-2006, 09:35

zulu napisał/a:
hmmm, już raz słyszałem o tych tulejkach, ale u mnie po 2 zimach nic a nic nie skrzypi w zawieszeniu.
Jackie, ile by kosztowało, jakby sie te tulejki zdecydowały zużyć po koncu gwarancji?
Chyba, że MMC pozwala wymieniać profilaktycznie każdemu kto o to zapyta :D

Hehehe, no to masz fuksa:) Niestety do chwili kiedy nie skrzeczy nie wymieniamy. Brak podstaw;) I teraz nie wiem czego ci życzyć, czy żeby było jak dalej czy żeby ci skrzypieć zaczęło....;)

MitsuGo - 30-10-2018, 21:10

Jackie napisał/a:
Kłopotów brak (oprócz standardu w Lancerach - tulejki po zimie do wymiany na te które znoszą sól - gwarancja, 45 minut pracy serwisu)
Pozdrawiam

Można prosić coś więcej na temat tych tulejek. Gdzie to się mieści w aucie itp. ?

Jackie - 31-10-2018, 11:32

Jeżu Kolczasty! Aleś kotleta odgrzał :) 2006 rok, wykopalisko jak nie wiem co ;)
O ile pamiętam chodziło o tulejki w tylnym zawieszeniu, ale pewności nie mam...
Pozdrawiam

MitsuGo - 03-11-2018, 15:37

Jackie napisał/a:
Jeżu Kolczasty! Aleś kotleta odgrzał :) 2006 rok, wykopalisko jak nie wiem co ;)
O ile pamiętam chodziło o tulejki w tylnym zawieszeniu, ale pewności nie mam...
Pozdrawiam

Temat jak najbardziej aktualny, Lancery 2.0 135KM są nadal oferowane na runku choć pewnie nie w salonach Mitsubishi :)
Wersje z 2006-2008 powinny mieć nadal gwarancję na perforację w/g danych marketingowych - 12 lat.
Czy Grafix i inni przedstawiciele Mitsubishi w naszym kraju uznają tego typu gwarancje ?

sla - 03-11-2018, 17:24

MitsuGo napisał/a:
Czy Grafix i inni przedstawiciele Mitsubishi w naszym kraju uznają tego typu gwarancje ?
Pewnie tak jeżeli masz coroczne przeglądy lakiernicze w ASO i naprawiasz na bieżąco odpryski lakieru.
MitsuGo - 07-11-2018, 07:25

Czy coroczne przeglądy lakiernicze były zapisane w warunkach gwarancji na perforację nadwozia ?
Odpryski lakieru można naprawiać samodzielnie, często instrukcje obsługi auta opisują jak to robić.

Jackie - 07-11-2018, 09:37

MitsuGo napisał/a:
Czy coroczne przeglądy lakiernicze były zapisane w warunkach gwarancji na perforację nadwozia ?

Oczywiście.
MitsuGo napisał/a:
Odpryski lakieru można naprawiać samodzielnie, często instrukcje obsługi auta opisują jak to robić.

I tak, i nie. Tak - jeżeli odprysk nie naruszył podkładu, nie - jeżeli jest głębszy.
Pozdrawiam