To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Fotografia i Grafika - Witamy na nowym podforum

akbi - 23-01-2008, 13:02

i ten jeszcze
http://www.mitsubishi-gra...11286f58#259677

maklakus - 23-01-2008, 16:47

Cytat:
i ten o zwierzakach ...tylko proponuję delikatnie zmienić temat na np: Fotki naszych zwierzaków
http://www.mitsubishi-gra...&highlight=godi

darujmy sobie to ! :p

igi napisał/a:
tylko ten o zwierzakach to straszny off-topic!! zdjęć tam nie jest za dużo ;) a głównie komentarze więc może tego nie ruszać ;)

dokładnie - nie róbmy śmietnika i bałaganu na tym pod-forum

pod-forum "Fotografia i Grafika" ma być czytelne , jasne , przejrzyste i konkretne :)

Aga - 23-01-2008, 17:21

maklakus napisał/a:
pod-forum "Fotografia i Grafika" ma być czytelne , jasne , przejrzyste i konkretne :)

no, i to się nazywa konkretny moderator :)

mirc23 - 24-01-2008, 17:45

Mi tez sie pomysl z tym pod-forum podoba jako maly zapaleniec aparatu i zdjec, tylko aby sie zrobil tu ruch
Hubeeert - 24-01-2008, 18:05

Z tego co ja zrozumiałęm to nie miało być miejsce typu fotosik gdzie można wrzucić każde bez wyjątku zdjęcie tylko miejsce gdzie zamieszczamy zdjęcia naszym zdaniem najlepsze i czekamy na ochy i achy ;-)
Aga - 24-01-2008, 18:26

no teraz to mnie Hubert zawstydziłeś
po twoim wpisie to ja się wstydzę jakiekolwiek zdjęcie wkleić bo może się okazać że nie jest z tych najlepszych :)
i nie będzie żadnych ochów i achów :cry:

;)

stanik - 24-01-2008, 18:43

Bez przesady, ja tam lubie pokazywać fotki jak mi się jakaś spodoba. A moim zdaniem warto pokazywać bo czasem jak się nawet zdarzy osoba, która powie coś bez sensu to trafiają się wypowiedzi, po przeczytaniu, których człowiek dochodzi do wniosku , że faktycznie ten ktoś ma racje i moim zdaniem poprawia się tzw "warsztat". Ja np dzięki takiemu pokazywaniu zdjęć poprawiłem kompozycje zdjęć. Może jeszcze nie jest idealnie, ale faktycznie mi się nawet bardziej podobają :)
Pozdrawiam

PS

Mam jeszcze propozycje, taką myślę na forum fotograficznym w sam raz, żeby może osoby czynnie biorące udział w "dyskusji" podały jaki sprzęt posiadają lub jakiego użyły do zrobienia fotki (na przykłąd w stopke sobie jakimś małym drukiem wpisać, bo przy każdym zdjęciu pisać to chyba bez sensu), bo mnie czasem ciekawią takie rzeczy (jaki np. obiektyw użyty został do makro).

Aga - 24-01-2008, 19:04

mam swoje zdjęcia na picasa, link w galerii
widzę, że ty też :)
zaraz sobie obejrzę...

[ Dodano: 24-01-2008, 19:06 ]
obejrzałam
ładne ujęcia strumyczków
teraz powiedz jaki aparat był w użyciu

sruba - 24-01-2008, 20:50

ja bym tam nic nie wrzucal ze "starego" forum.
moze za wyjatkiem tematu o aparatach...
bo zaraz zagracimy forum jakimis starymi smieciami...

stanik - 24-01-2008, 22:21

oki, podpis już uzupełniłem. Na razie posiadany sprzęt to Canon 350D z obiektywem kitowym ale w przeciągu miesiąca do dwóch stanę się podiadaczem Sigmy 18-200 OS (dolar tani to aż żal kupować w Polsce :) )
Pozdrawiam

Aga - 24-01-2008, 22:49

ładne kolory ma ta twoja lustrzanka
tylko coś ostrość na zdjęciach ze sobą na pierwszym planie nie bardzo na sobie złapałeś
ale może ja się nie znam, może to efekt zamierzony był...

stanik - 24-01-2008, 22:52

masz racje z tą ostrościa, nie na wszystkich fotkach wychodzi. Niestety przy tym obiektywie AF nie działa rewelacyjnie (w ogóle jakby ktoś się przymierzał do kupienia czegoś podobnego, to polecam samo body i od razu lepszy obiektyw). Ale jak chce się ręcznie ustawić to chwile trwa (ale efekt lepszy), a nie wszystkie zdjęcia się ogląda na komputerze, a przy wywołaniu w rozmiarze 10x15 już tego nie widać tak bardzo.
maklakus - 25-01-2008, 14:36

UWAGA!!!

ze względu na to że nie ma jeszcze regulaminu umieszczania prac i (będzie w weekend) ,
usuwam nielegalnie ;) powstałe tematy w dziale " Fotografia i Grafika" - nie na darmo siedzę i myślę jak pod-forum rozwiązać i rozplanować żeby miało ręce i nogi -> a nie jak widać stawało się ogólnym śmietnikiem - zostawiam tylko "[FOTO] Zwierzęta i Owady".

akbi - 25-01-2008, 14:43

maklakus, ????? ale Czy to ma być pod-forum tylko do umieszczania fotek (od tego to wystarczy fotosik) - czy również pod-forum na temat całej Fotografii????
Póki co nie zauważyłem tam śmieci :|
Uważam, że rozmowy na temat sprzętu fotograficznego, jak również rady na temat samego fotografowania też są cenne i powinny znaleźc się w tym podforum.

Co do regulaminu .... uważam, że wystarczy napisać o :
1. maks i minimalnej rozdzielczości fotki
2. że wklejający fotkę powinien być jej właścicielem i jeśli ktokolwiek chce jej użyć w jakimkolwiek celu to powinien się z nim skontaktować i poprosić o pozwolenie
3. fotka powinna być umieszczana na zewnętrznym serwerze, aby nie zaśmiecać serwera Mitsumaniaków

Aga - 25-01-2008, 14:45

ja tylko zapytam: o co chodzi??!!
nie napisałeś wcześniej że nie ma pozwolenia na zakładanie nowych tematów... :doubt: