3000GT/GTO Techniczne - Tylne światło przeciwmgielne?
udi - 05-01-2009, 21:53
Sprawa wyglada tak.Ja mam 1g ale lampy od 2g.2g maja orginalnie soczewki w krotkich jak i w dlugich,tak wiec wystarczylo jak tylko kupilem przetwornice i zarniki.Koszt dosc niski,okolo 470zl za komplet czyli bi-xenon.Niestety nie wiem jak sprawa wyglada zeby od czegos podpiac soczewki do 1g(Jezeli nie maja soczewek).Na pewno sa w polsce magicy i to potrafia.Bede mial na uwadze i jak cos bede wiedzial to dam znac .A tak na marginesie to mi tez wczesniej ledwo cos swiecilo(ciezko sie jezdzilo zwlaszcza gdy padalo) i auto wygladalo dosc smutno ,a teraz to inna bajka.Wszystko widac, a auto swietnie sie prezentuje ,natomiast montaz to pare minut.
Roznica jest taka:na jednej lampie zwykla zarowka,na drugiej xenon 6000k
taka roznica w widocznosci
slawekpurc - 06-01-2009, 10:04
wlasnie gdy pada to jest tragedia. wiec chyba bede musial poszukac calych lamp do 2 g. a maska ? rowniez 2 g?
udi - 06-01-2009, 10:41
Z tego co sie orientuje to musialbys wymienic swiatla,maske i zderzak(u mnie tak jest).Szczerze to dosc drogi interes(patrz ceny czesci allegro) i pozbedziesz sie orginalnych czesci.Moze lepiej i taniej bedzie pokombinowac cos z tymi lampami od 1g.No chyba ze chcesz miec wyglad auta jak 2g.
Anonymous - 06-01-2009, 15:34
Moim zdnaiem zmiana na 2g dosc kosztowna,procz maski ,lamp,zderzaka potrzebna tez jest wymiana calego elementu z przodu w ktorym osadzone sa lampy. Zapewne cos okolo 5tys zl za wszystko.W 1g soczewki-ksenony tylko po wymianie lamp ktore maja czyste szklo ,na ebay lub 3sx do kupienia http://www.3sx.com/store/...p?idProduct=617
slawekpurc - 06-01-2009, 16:57
vr4 - czyli musialbym kupic jeden z tych zestawowo z 3sx po 80$ i potem dokupic ksenony wraz z soczewka i przetwornica? jesli jakos da sie wsadzic ksenony do tych kloszy to super. nie chce miec tam lampke cos ala "mega blue" , tylko ksenonu.
Anonymous - 06-01-2009, 21:48
Generalnie chodzi o to ,aby lampy mialy czyste szklo,co jak wiesz w naszych egzemplarzach jest inaczej. Jest wiele firm ktore przerabiaja lampy na soczewkowe profesionalnie i potem tylko dokupic kit xenonowy.Chociaz mysle ze w pierwszych lampach na stronie 3sx wystarczy sam kit dokupic ,bo wygladaja jakby mialy szklo soczewkowe .Poczekamy,moze sie ktos wypowie kto na tym sie lepiej zna. Ja opisalem swoje relacje jak chcialem przerobic na soczewki obecne lampy i z wielu firm do ktorych wysylalem e-maile takie odpowiedzi dostawalem.
Anonymous - 07-01-2009, 00:20
Ja też myśle o lepszych swiatłach. Jeśli chodzi o zamiane przodu na nowy to masakrycznie drogi gips.
Kiedyś ktoś wystawiał cały przód z 98 roku za 6000 zl
Zostaję przy starych swiatłach bo specjalnie kupiłem 1 gen ze wzgledu na te podnoszone lampki ) Bardzo mi sie to podoba.
Zamieżam założyć dzienne LED żeby w dzień nie podnosić lamp.
A w nocy ksenony.
Oglądałem te lampy z linka ale według mnie zakładając soczeki stracisz dlugie swialła.
lampy są dość wąskie i nie bardzo widzę żeby sie tam ktoś pomieścił z parką soczewek.
Ale ponoć wszystko sie da.
Ja do standardowych lamp wrzucam hid bi xenon. Kolega podsyła mi zestawik który sprawdził juz w użytkowaniu.
Ciężko wybrać cos dobrego w tym tłumie hid-ów .
Ten zestaw to import z GB i niestety kosztował 800 zl.
tabek - 07-01-2009, 01:39
ja u siebie mam bixenonki bez soczewek swieca bardzo ladnie
slawekpurc moze jakis maly spocik we wroclawiu celem wymiany cennych doswiadczen:)
Anonymous - 07-01-2009, 14:53
t0masz napisał/a: | Oglądałem te lampy z linka ale według mnie zakładając soczeki stracisz dlugie swialła | A co z bi-xenonami ? Przeciez tez sa na soczewce ,dlugie i krotkie.
tabek napisał/a: | ja u siebie mam bixenonki bez soczewek swieca bardzo ladnie |
A lampy zostawiles orginalne,tak? Moze wklej jakas fote cos na przykladzie udi-ego
Anonymous - 07-01-2009, 19:49
Z tego co ja wiem przy soczewkowych lapach osobno masz długie osobno krótkie. Dwie osobne soczewki. Bi ksenony do normalnej h4 to taki wymysl dość orginalny bo chyba z tego co wiem nigdy nie stosowany fabrycznie. zamiast h4 masz palnik ksenonowy który sie przesuwa i zmienia ogniskową. Technicznie jeśli coś jest wyliczone że ma swiecic to według mnie nie ważne jest żródło światła byle by było w odpowiednim miejscu.
udi - 08-01-2009, 10:27
Przepraszam ze troche nie w temacie ,ale byla mowa o jakims zlociku we wrocku.Panowie chetnie bym sie podpial.Dajcie znac jak cos
|
|
|