To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - szarpanie i slabe przyspieszenie

Anonymous - 11-12-2009, 15:53

kondensatory od ECM to tez nie są, sonda lambda tez nie, silnik krokowy tez nie, powietrze lewe tez nie, elektryka tez nie, nie mam już pojęcia co to może być :/ zdenerwowac się idzie :/ :banghead:

Na Forum nie uzywamy wulgaryzmow!

noar9 - 12-12-2009, 23:47

wymien swiece u mnie było tak samo wymieniłem swiece jak reka odjąl :)
Anonymous - 13-12-2009, 14:49

noar9 napisał/a:
wymien swiece u mnie było tak samo wymieniłem swiece jak reka odjąl :)

sęk w tym, że świece też były wymieniane i to jakoś ze 3 miesiące temu, po ich wymianie silnik zaczął lepiej chodzić, po czym po paru dniach znowu się dławił, szarpał, strzelał ... powoli trace cierpliwość do tego samochodu :(

Anonymous - 15-12-2009, 18:37

sprawdź kompresję i zobacz jak wyglądają świece po trzech miesiącach eksploatacji
Anonymous - 15-12-2009, 21:24

Bastek77 napisał/a:
sprawdź kompresję i zobacz jak wyglądają świece po trzech miesiącach eksploatacji

świece sprawdzałem, są prawie jak nowe, lekko sadzy tylko, ale to normalne od eksploatacji, a sprężanie w cylindrach jest ok ... dzisiaj byłem w warsztacie na wymianie paska rozrządu i napinacza, po 140 tysiącach kilometrów i tak musiałem to zrobić, w każdym bądź razie też nie pomogło ... mam pewne obawy co do świec, prawdopodobnie, któraś z 4 może mieć przebicia, albo słabą iskrę. Podejrzewam to, ponieważ po zakupie dobrze im się przyjrzałem i zauważyłem, że 3 z 4 są "MADE IN FRANCE", a jedna jedyna jest "MADE IN JAPAN" (świece NGK - zgodne z manualem) ... może to, to może nie. Mam zamiar wymienić jeszcze pare rzeczy, jeśli nie pomoże to oddaje samochód do "żyda" i żegnam się z marką Mitsubishi, która od momentu zakupu sprawia mi ciągłe problemy, szkoda ...

Anonymous - 18-12-2009, 23:34

Francuskie BGK są do :butthead: wymień na Japan, jakie masz kable WN???
Jeśli kable i świece będą na 100% ok, pozostaje................cewka:)ale mój stary miś nie miał takich dolegliwości:) a miał na budziku 256tys. jak go opyliłem i śmiga dalej:)

[ Dodano: 18-12-2009, 23:35 ]
aaaaaaaaaaaaaaaaaa, filtr paliwa? tylko uprzedzam, wymiana jest dość kłopotliwa :P

krynek771 - 23-12-2009, 11:05

Witam.Mam lancera 1300 z 1996r.Samochod mi szarpal,przerywal,brak pszyspieszenia w deszcz i wilgotne dni.Wymienilem świece i przewody.Jak ręka odja.
Mysle o oslonie silnika po przeczytaniu waszych zalecen.
Pozdrawiam.