[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tylna belka, wózek, kołyska, sanki, zawieszenie
adt81 - 09-11-2015, 12:33
Ewcia80 napisał/a: | Ten tylny wleczony to jest ten co ma tuleje pzryczepioną do nadwozia? |
Tak - stojąc przed kołem to ten najbardziej skrajny z prawej strony - śruba schowana za gumowymi zaślepkami.
Hugo - 16-11-2015, 21:54
Czy ktoś się orientuje czy tylny wózek zawieszenia z Galanta ES (wersja USA) z lat 1998-2004 jest taki sam jak w naszych Galach EA z lat 1996-2004?
milo - 17-11-2015, 15:42
Może to Ci pomoże http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=010
http://japancars.ru/index...A3A&clf=SRPEL4M
Tył taki sam przód juz nie ale mogę sie mylić
Hugo - 18-11-2015, 17:23
Dzięki milo. Rozumiem, że rozszyfrowałeś VIN jakiegoś amerykańca? Niestety mimo, że tylne zawieszenie wygląda na identyczne to wózki w ES-ie i Galu EU mają zupełnie inne numery części. Dziwne... Ciekawe z czego to może wynikać?
P.S. Czy ktoś się orientuje jak powinna być poprawnie zamontowana guma osłonowa tulei wahacza tylnego wleczonego, tzn. w którym kierunku ma być zwrócona strzałka zaznaczona w czerwonym kółku? Bo strzałki zauważyłem dopiero po demontażu osłon i teraz nie mam pojęcia.
[ Dodano: 21-11-2015, 22:42 ]
Zrobiłem dzisiaj pomiary w różnych punktach wózka z Galanta ES (USA) i zwykłego, naszego Gala i wszystkie wymiary są takie same, więc wychodzi na to, że wózki są identyko, mimo, że mają zupełnie inne numery części. Najlepsza sprawa to taka, że po rozszyfrowaniu VIN-ów Gala ES z czerwca 2002 r. i Gala EU z maja 2001 r. wychodzi, że zwrotnice, amortyzatory i wszystkie wahacze tylne, oprócz mimośrodowych mają inne numery części Tylko wahacze mimośrodowe są takie same, śruby mimośrodowe również oprócz nakrętek, które mają zupełnie inne numery. A teraz najciekawsze, wózek od ES-a kupiłem z wahaczami mimośrodowymi, które akurat są inne niż w Galach EA, może kształt mają ten sam, ale nie mają blachy (wzmocnienia) od spodu, a więc przekroju prostokąta, czyli wyglądają identyko jak mimośrody od Gala E5 (w przekroju litera C)
Czy ktoś montował wózek od Gala USA do zwykłego Gala EU?
|
|
|