To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Problem z akumulatorem po dłuższym postoju.

Anonymous - 08-02-2008, 16:46

Witam

Byłem u elektryka który stwierdził(mierzył moim miernikiem na nastawie 20A,wynik 0,27) że pobór jest przekroczony pięciokrotnie. Powinien wynosić max 0,05. Umówiłem się z nim na przyszły tydzień na telefon bo jest zawalony robotą. Jeśli nastąpi jakiś przełom to napiszę. Wielkie dzięki.

Anonymous - 11-02-2008, 10:45

witam ja sie moze podepne pod watek bo nie chce zakłądać nowego ja mam colta i bardzo podobna sprawa tez jak postoi kilka dni to potem nei chce odpalic ale tylko jak jest bardzo zimno a jak podlaczam akumulator to pokazuje ze jest naładowany wiec dziwna sprawa i nei wiem czy kupowac nowy akumulator. dodam ze mialam kiedys robiony alternator i moze tam tez z tymi diodami cos nie tak
Anonymous - 11-02-2008, 19:16

Witam
U mnie na razie bez zmian, raz pobiera raz nie. Jutro mam się umówić się z elektrykiem.
Natomiast u Ciebie trzeba sprawdzić ładowanie i czy nie pobiera prądu na wyłączonych odbiornikach a i pytanko ile czasu użytkujesz ten akumulator ? U mnie temperatura nie ma znaczenia na pobór prądu.
Pozdrawiam.

Anonymous - 11-02-2008, 19:30

no w tym problem ze nie wiem ile bo kupilam samochod w kwietniu w tamtym roku i do tej pory nie wymienialam a mozna to gdzies sprawdzic?nie wiem moze data na akumulatorze jakas jest?
Anonymous - 12-02-2008, 10:40

izacich napisał/a:
... jak postoi kilka dni to potem nei chce odpalic ale tylko jak jest bardzo zimno a jak podlaczam akumulator to pokazuje ze jest naładowany ...

chyba jak podłączasz prostownik?
proponuję sprawdzić i przeczyścić klemy akumulatora i od wewnątrz obejmy z przewodami, i całość solidnie skręcić.
klucz płaski 10 i pasek papieru ściernego

Anonymous - 14-02-2008, 21:17

Witam
No i stało się to czego się obawiałem, elektryk się poddał a może nie chciał marnować czasu na tak prozaiczną usterkę. Na pocieszenie dostałem numer telefonu do bardziej "zawziętego" elektryka. No cóż chyba poczekam aż zrobi się cieplej i sam rozbiorę pół samochodu.

A co do daty produkcji na akumulatorze to pewnie jakaś jest ale nie chcę Cię wprowadzać w błąd, niech się wypowie ktoś bardziej zorientowany.

Pozdrawiam