To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - outlander II i zestaw głośnomówiący

stuff75 - 25-11-2009, 00:12

Witam,
w niektórych egzemplarzach autek zamontowali wadliwą jednostke sterującą w systemie Blutooth.
Znajoma własnie wymienia ja w Lancerze (objaw nie zrozumienia 2-ki), ja jade z Outkiem w przyszłym tygodniu na testy.

sylb - 25-11-2009, 08:33

Na zdrowy rozum wadliwe to może być oprogramowanie a nie sam bluetooth, bo w końcu się łączy z telefonemno nie.
Anonymous - 25-11-2009, 08:40

Co do wybierania głosowego to fajny film widziałem braci Cohen....."Tajne przez poufne"
Typowa amerykanka za chiny nie mogła się dodzwonić do swojego ubezpieczenia bo automat zawsze ją odrzucał jak głosowo wybierała język angielski.......... :D :D :D

Yanson - 29-12-2009, 15:26

A ja mam pytanie z innej beczki, choć jak sądzę wciąż mieszczące się w temacie.

Z ilu (których) głośników dobiega u Was dzwięk Pani Blue i głos rozmówcy?

O ile ze sparowaniem telefonu nie miałem problemów żadnych, to dziwi mnie, że w moim egzemplarzu dzwięk dochodzi TYLKO z prawej strony - czyli z głośników pasażera... :?

Niby zwykły bluetooth jest mono, i wszystko byłoby ok, ale w tym samym czasie z mojego (kierowcy :biggrin: ) głośnika dochodzą dźwięki w stylu zagłuszanego Radia Wolna Europa...

Powyższy objaw w komplecie ze wspominanymi przez Was w innych bluetoothowych wątkach wahaniami jakości i głośności dźwięku (przez co trzeba albo robić głośniej albo desperacko sciszać po tym jak odebrana rozmowa ryknie lepiej niż subwoofer) jest lekko wkurzający - bo oczywiście "zagłuszarka" w lewym głośniku reaguje na wartość "volume" niezawodnie (w odróżnieniu od połaczenia głosowego w prawym).

Dzięki za info.

Jakub34 - 29-12-2009, 20:14

sylb napisał/a:
Hehehe, cyfra "2" a już myślałem że ze mną coś nie tak. Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ?

Dwa razy parowałem i zawsze 2 to 0. W 9 na 10 przypadkach. Można mieć złą wymowę i akcent ale "tu" to na pewno nie "ziro"

pretor - 29-12-2009, 20:39

Porażka porażek ten zestaw głośnomówiący. Przeczytałem instrukcję oraz Wasze posty i normalnie odechciało mi się ustawiać.

W drugim samochodzie mam normalne wprowadzanie numerów do pamięci za pomocą josticka, a wszystko pokazane na ekranie wyświetlacza. Niebo a ziemia pod tym względem.

karol_alasz - 29-12-2009, 21:45

Tak formalnie to tylko powiem ,że te układy w naszych Outkach są chyba jakieś niepowtarzalne...bo u mnie działa wszystko i zawsze i bez żadnego problemu... 8)
A od kiedy wymieniłem swój "dresofon" (V3) na Palm-a to nawet reszta świata słyszy mnie normalnie zamiast ze studni...(pewnikiem bluetooth version ma tutaj znaczenie)

Pozdro

jedrys - 29-12-2009, 21:52

Jakub34 napisał/a:
sylb napisał/a:
Hehehe, cyfra "2" a już myślałem że ze mną coś nie tak. Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ?

Dwa razy parowałem i zawsze 2 to 0. W 9 na 10 przypadkach. Można mieć złą wymowę i akcent ale "tu" to na pewno nie "ziro"

U mnie podobnie :( Ale poza tym bez problemu działa z moim iPhone.

Grześku - 31-12-2009, 19:46

Yanson napisał/a:
Z ilu (których) głośników dobiega u Was dzwięk Pani Blue i głos rozmówcy?

Tylko z "prawy przód". Co jest dla mnie trochę irytujące.

Yanson - 04-01-2010, 10:05

Grześku napisał/a:
Tylko z "prawy przód". Co jest dla mnie trochę irytujące.

Dzięki Grześku. Zawsze to pociecha, gdy w niedoli ma się towarzyszy :wink:
W międzyczasie byłem w ASO i usuneli mi buczenie w drugim (lewym) głośniku.

I teraz zostaje już tylko "wada fabryczna"... Nie można, jadąc z pasażerami, pogadać przez głośnomówiący na stronie :mrgreen:

stuff75 - 10-01-2010, 12:48

sylb napisał/a:
Na zdrowy rozum wadliwe to może być oprogramowanie a nie sam bluetooth, bo w końcu się łączy z telefonemno nie.

No właśnie nie koniecznie oprogramowanie. Podobno ściągają dla mnie jakiś moduł sterujący. Trawa to już ze 3 tygodnie ;)

sylw - 16-01-2010, 20:40

Większego dziadostwa jak głośnomówiący w Outku dawno nie widziałem. Przy samochodzie za takie pieniądze raczej wymagałbym czegoś przyzwoitego i szybkiego w obsłudze. Mam Nokie E65 i w połączeniu ze zwykłą słuchawką BT wybieranie głosowe jest po prostu koncertowe. I nie mówię o bawieniu się w dukanie cyfr (BTW u mnie 2 i 0 rozumie jako 4) tylko wybieraniu wpisów z książki telefonicznej - przynajmniej 9/10 połączeń wybieram głosowo bezbłędnie.
Jeżeli ktoś z was ma informacje czy firmowy zestaw da się zastąpić jakimkolwiek innym cywilizowanym to koniecznie proszę o info!!!

adrian71 - 17-01-2010, 16:47

co do zestawu glosnomowiacego,jezeli do kogos dzwonicie, tez slyszycie drugą osobe dopiero po 3sekundach po odebranym polaczeniu?
mitsu00 - 17-01-2010, 16:52

adrian71 napisał/a:
co do zestawu glosnomowiacego,jezeli do kogos dzwonicie, tez slyszycie drugą osobe dopiero po 3sekundach po odebranym polaczeniu?

Tak, bylo już wcześniej poruszane. To jakiś błąd w sofcie.

Pozdr.

qbuss - 02-06-2010, 12:24

Czy jest możliwość zresetowania ręcznie kodu jaki został zapisany do odpalenia bluetootha? Auto kupiłem już z zarejestrowanym kodem którego nie znam i nie mam możliwości odpalenia go. Próbowałem wszystkie proste kody typu 0000, 1234 itd. ale nic. I nie wiem czy da się to zrobić jakoś ręcznie czy pozostaje tylko wizyta w serwisie? I ile to ew. może kosztować?