Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Pytanka odnśnie miśka
Chooper - 11-02-2008, 22:33
ozjusz, zamieść foto poglądowe, bo tak to możemy sobie gdybać....
kris80, czsami bardzo rzadko zdarzają się na allegro. jest to dokładka oryginalna czasem jeszcze do dostania za horrendalne ceny w ASO. Dokładka ma takie listki z otworami na śruby, i nacina sie zderzak w odpowiednich widocznych od wewnętrznej strony miejscach tak aby te listki weszły do środka i tam skręca się śrubami z odpowiednimi wypustkami w zderzaku. Dokładka nie zmniejsza prześwitu, choć tak się może wydawać.
Anonymous - 11-02-2008, 22:47
właśnie chyba tak zrobię, jutro może jaką fotkę cyknę i wrzucę. Tak podkładka fajna sprawa, będę musiał się rozejrzeć na allegro.
Saphire, taką antenę kupię w każdym sklepie np z CB radiami i takimi pierdółkami??? Czy będę musiał jakieś przejściówki robić np. do radia i CB radia??? Nie wiesz gdzie mogę szukać wyjścia od tej anteny GSM???
kris80 - 11-02-2008, 22:51
Dzieki chooper za info ale nigdzie nie moge takiej dostac.
Chooper - 11-02-2008, 22:55
przez ostatnie 1,5 roku na allegro była tylko jedna chyba (dostaję świeże aukcje codziennie na skrzynkę), i właśnie tą mam pod zderzakiem
saphire - 12-02-2008, 08:05
Na allegro jest np. taka 3-zakresowa Sirio Triflex CB/FM/GSM
kielurkk - 12-02-2008, 20:32
saphire napisał/a: | Może - jeśli jest wielozakresową a takie istnieją - 3 w 1 - na gsm, radio i cb na dokładkę |
Ale to juz nie bedzie to samo co 1w1. a juz na pewno cb nie bedzie tak dzilalo jak powinno
saphire - 14-02-2008, 09:39
Działa, działa. Kumpel ma taką na aucie (Nubira kombi) - zamiast oryginalnej antenki założył bo mu na myjni ułamało - wystarczyło dobrze wystroić sw-miarką i śmiga jak talala...
Anonymous - 24-02-2008, 22:05
Co do tej drugiej antenki na dachu
musisz sprawdzić ile wychodzi z niej przewodów jak 2 to masz antenę do radia i do GSM
ajak 3 to nawet do CB
ja mam właśnie taką antenkę z trzema końcówkami do której mam podpięte radio i CB
łatwo ja rozpoznać bo ma ruchomą górną część - do strojenia i najczęściej napis
SIRIO
i zapewniam że działa jak ta lala nie rzuca się w oczy miśków znaczy niebieskich nie kole i nie drażni a zasięg ma zadowalający
janusz362 - 26-02-2008, 19:17
witam wszystkich,,
mam takie pytanko,szukam panelu sterujacego szybami do miśka przed liftem,chodzi mi o ten od strony kierowcy,moj jest tak padnięty ze nadaje sie do kosza,a ja juz padam z poszukiwan
[ Dodano: 26-02-2008, 19:32 ]
a jestem ciekawy czy w jakiś sposób dopasował by panel z nowszej wersji? moja cari to rocznik96
http://www.allegro.pl/ite...ma_wroclaw.html
Chooper - 26-02-2008, 19:34
janusz362 napisał/a: | witam wszystkich,,
mam takie pytanko,szukam panelu sterujacego szybami do miśka przed liftem,chodzi mi o ten od strony kierowcy,moj jest tak padnięty ze nadaje sie do kosza,a ja juz padam z poszukiwan |
odezwij sie do forumowicza Tomasz82
janusz362 - 26-02-2008, 19:40
dzięki
Anonymous - 08-06-2008, 09:12
Witam
Ja mam taka antenkę na dachu.
Wczoraj właśnie rozebrałem panel środkowy kokpitu w celu zamontowania podstawki na napoje i zamykanego schowka pod radiem. Zamiast schowka miałem dziurę z jakąś gumową wykładziną. Okazało się, że oprócz kabli do radia jest jeszcze kabelek zakończony takim szybkozłączem, (jeśli pamięć mnie nie myli widziałem właśnie takie do podłączania anteny do CB) i jeszcze luźno wisząca wtyczka odchodząca od kabelków zasilających zapalniczkę.
Jak się okazało schowek pod radio był pozbawiony klapki a tylna część była odcięta piłką. Myślę, że w ten sposób właśnie było podłączone CB.
Przy okazji porobiłem zdjęcia tych kabelków, więc jak będę miał chwilę zamieszczę na forum.
|
|
|